Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

Review: Prima Cases Palm Treo Vertical Jacket

Door gonny Klik op de plaatjes voor een vergrote versie
Publicatiedatum: 24 februari 2008


De Treo Vertical Jacket, met daarin de Treo 680, van de voorzijde gezien.

De Prima Case arriveert in een eenvoudige wit kartonnen doos.

De binnenzijde van de case is gevoerd met een dikke wollige stof.

Bij de rode versie van deze case is de broekriemclip afneembaar. Bij de zwarte uitvoering zit de broekriemclip vast.

De uitsnijdingen in de case hebben geen praktisch doel; je hebt bijvoorbeeld geen toegang tot de connector en headsetaansluiting.

Aan de voorkant van de case zit een metalen plaatje met het Prima-logo.

De broekriemclip kan bij de rode uitvoering 360 graden draaien.

Prima Cases benaderde ons om weer eens een product te reviewen. Dat wilde ik wel doen, maar met het verzoek om eens iets anders te doen dan de klassieke bookstyle of flipcase. Luis Masias van Prima Cases stuurde daarop de Palm Treo Vertical Jacket in knallend rood.

Niet dat flipcases hun langste tijd hebben gehad, maar feit is wel dat over dit type cases eigenlijk alles al is gezegd. Dergelijke cases maakt Prima Cases ook, maar ze hebben daarnaast een aantal andere modellen. Het in Montvale, New Jersey gevestigde bedrijf verkoopt cases van Italiaans leer, die ze in Zuid Amerika en Zuidoost Azië laten vervaardigen. Prima Cases heeft volgens de FAQ op de website ook iets te maken met Bellagio Designs, waar we wel eens iets over geschreven hebben. Mocht je ooit in New Jersey moeten zijn, dan kun je als consument gewoon langskomen om de cases te bekijken. Bij 100 stuks of meer kun je zelfs een eigen design laten maken. Prima Cases maakte ook maatwerk-cases voor Dell, HP, Symbol en Socket.

Verpakking

Tot zover de achtergrond van Prima Cases, laten we beginnen bij de verpakking. Die bestaat uit niet meer dan een witte kartonnen doos, met daarin een plastic zakje waarin de case is verpakt. De broekriemclip zit er los bij. In de case houdt een stukje op maat gesneden foam de hoes in model. Je kunt deze case behalve in rood ook in zwart leer bestellen. De case is geschikt voor de Treo 600, 650, 680, 700 en 750. Koop je de zwarte variant, dan krijg je er een niet-verwijderbare ABS Swivel Clip bij. De rode variant heeft een verwijderbare broekriemclip.

Uiterlijk

De case is in feite een holstermodel, waarbij je de Treo van bovenaf insteekt. Zoals op de foto's is te zien, is de case van prachtig glad leer gemaakt. De rode kleur is eerder donkerrood, niet zo oogverblindend fel als de foto op de website van Prima Cases doet vermoeden. Aan de voorzijde zit een metalen merkje met Prima-logo. Aan beide zijkanten is een stukje elastiek aangebracht, om te zorgen dat de Treo goed in de case wordt geklemd. Binnenin is de case voorzien van een zachte, wollige textielsoort in de kleur zwart.

Aan de achterkant vind je een verdikking met aansluiting voor de ABS broekriemclip. De clip zelf is een redelijk compact model, met een iets sierlijker design dan je normaalgesproken bij broekriemclips ziet. Aan de achterkant is ook nog een embossed tekst 'Genuine Leather' aangebracht. De case is aan alle kanten goed afgewerkt. Alleen langs de bovenrand van de case is de kit waarmee uitsnijdingen van leer wat gladder worden gemaakt, iets te dik aangebracht. Door de wollig zwarte voering is het materiaal behoorlijk dik. De voorzijde heeft een interne versteviging, waardoor de case eigenlijk altijd goed in model blijft.

Gebruik

Bij deze case is het de bedoeling dat je de Palm Treo er van de bovenzijde insteekt. Een deel van de Treo steekt dan nog uit de case, met als gevolg dat er daar wel krassen kunnen ontstaan. Daar staat tegenover dat je dankzij het uitstekende gedeelte de Treo makkelijk uit de case kunt halen. Eventueel kun je via de twee uitsnijdingen in de case van onderaf nog een extra zetje geven. Deze twee uitsnijdingen onderin de case hebben geen enkel praktisch doel: er is op die plekken geen knop of aansluiting. Door de gekozen constructie zijn de headsetaansluiting, de knoppen aan de zijkant en de connector aan de onderkant, niet meer bereikbaar. Dat is eigenlijk niet zo erg: zodra je de Treo wilt gebruiken, zul je deze toch uit de case halen. Het enige onhandige is dat je niet tijdens het wandelen, met de case aan je broekriem, naar muziek kunt luisteren. Eventueel kun je de Treo er dan op z'n kop in steken, maar daarvoor is de case eigenlijk niet gebouwd: hij loopt wat smaller toe naar de onderkant, net als de Treo zelf.

Door de elastische zijkanten blijft de case goed op z'n plaats, zelfs wanneer je de case op de kop houdt. De broekriemclip draait 360 graden rond, dus je zou de case daadwerkelijk op z'n kop of gekanteld kunnen gebruiken. De niet-verwisselbare clip bij de zwarte uitvoering heeft slechts vier standen. Hoewel ik geen liefhebber ben van broekriemclips, heb ik bij deze case toch wel de neiging om de clip te gebruiken. Gewoon omdat het bij deze case zo makkelijk is om je toestel snel bij de hand te hebben.

Op de foto's zijn wat witte vlekjes zichtbaar, die blijkbaar tijdens het fabricageproces zijn ontstaan. In werkelijkheid zijn die vlekjes alleen met een vergrootglas zichtbaar. Eventueel kun je ze met een vochtig doekje proberen weg te poetsen. Meer foto's van deze case zijn te vinden in de volgende Flickr-set: Prima Cases Treo Vertical Jacket.

Conclusie

Als je een eenvoudig uitgevoerde case zoekt die je Treo niet veel dikker maakt, is de Treo Vertical Jacket van Prima Cases een goede keuze. De case zieet er mooi uit, is goed afgewerkt en beschermt je Treo goed, met als kanttekening dat de bovenkant van de Treo onbedekt blijft. Jammer is dat de uitsnijdingen niet zo handig zijn aangebracht: Prima had ze beter middenonder in de case kunnen aanbrengen, zodat je nog steeds toegang hebt to de headset-aansluiting.

Pluspunten

 • Erg mooie kwaliteit leer.
 • Goed afgewerkt.
 • Slim design, waardoor de Treo makkelijk bereikbaar blijft.
 • Weinig geld voor een echt lederen case.

Verbeterbaar

 • Headset-aansluiting niet toegankelijk wanneer de Treo in de case zit.

Specificaties

 • Fabrikant: Prima Cases
 • Te koop bij: Prima online store
 • Kleur: rood of zwart
 • Afmetingen: 68 mm breed, 123 mm lang, 31 mm dik (exclusief clip)
 • Gewicht: 42 gram
 • Prijs: $27,95

Beoordeling

Gebruik Beoordeling Palmclub: Goed
Uiterlijk Beoordeling Palmclub: Goed
Prijs Beoordeling Palmclub: Uitstekend
Duurzaamheid Beoordeling Palmclub: Uitstekend

Eindoordeel Beoordeling Palmclub: Uitstekend

Relevante links

Als je dit een leuk review vond, ben je misschien ook geïnteresseerd in:

Vragen, opmerkingen of discussie?

Via dit nieuwsbericht

Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android