Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

Review: Covertec leren case en Cap!GoGo voor de CLIÉ TH55

Door Gert Jan Hartog Klik op de plaatjes voor een vergrote versie
Publicatiedatum: 20 mei 2004


De case en caps in de verpakking

De Covertec case, verpakt in geschenk doos met riemclip

De case geopend

De case van de zijkant gezien

De TH55, stevig in de case

Close-up van de Cap!GoGo

Extra kantelpunt in de case voor de camera


De TH55 is alweer enige tijd op de markt en nu de accessoire fabrikanten hun eerste producten beginnen uit te leveren voor deze CLIÉ, neemt de Palmclub twee opties onder handen. Twee van die accessoires die volgens mij bij elkaar horen zijn de Covertec fliptop case en de Cap!GoGo.

Gemaakt voor elkaar


De
CLIÉ TH55 is één van Sony's meest uitgebreide pda's, en wordt standaard geleverd met een stevige bescherming voor het scherm: een plexi-glazen plaat. Ziet er mooi uit, maar de meeste mensen willen toch graag een complete bescherming voor hun pda, en dan voldoet deze klep niet meer. Covertec heeft daar nu een oplossing voor: De fliptop case, verkrijgbaar in het rood, goud of zwart.
Het ontwerp van deze case maakt het dan eigenlijk overbodig om de standaard 'klep' van de TH55 te laten zitten, het leer biedt afdoende bescherming voor het scherm. En niet in de laatste plaats omdat het geheel een stuk dikker wordt als de klep aan de CLIÉ vast blijft zitten. En onhandiger: Eerst moet de case worden geopend, en daarna de klep nog een keer. Dubbel werk dus. Haal je deze klep er echter af, dan blijf je met twee lelijke gaten zitten in de CLIÉ. Hier komt dan het tweede besproken accessoire om de hoek kijken; de Cap!GoGo. Deze twee kleine rubberen stukjes passen namelijk precies in de scharnier openingen. Eénmaal geplaatst vallen de openingen niet meer op, wat wel zo mooi staat in een case. Nadeel is dan echter wel dat er beter geen MemorySticks meer in de voorgevormde openingen aan de binnenkant van de klep geplaatst kunnen worden, deze rusten dan rechtstreeks op het scherm, wat na verloop van tijd zeker kan gaan krassen.

Beschermend

Afgestikt met een witte rand is deze zwart leren case een goede en mooie bescherming voor de TH55. Het geheel ligt lekker in de hand, maar maakt de CLIÉ niet veel groter. De case zelf is redelijk soepel te noemen, al zit er in het leer wel een stugger materiaal verwerkt: Vooral voor het scherm en achter de achterkant is de case hard.
Doordat de TH55 erg veel knoppen heeft - die vrijwel allemaal aan de linkerzijkant gemonteerd zijn - is het voor de fabrikanten moeilijk deze functies bereikbaar te laten, terwijl de pda ook nog op zijn plaats moet kunnen blijven zitten. Covertec heeft hier gekozen voor een leren rand die als een U-vormig profiel om de CLIÉ heen grijpt en ter hoogte van het MemoryStick-slot in verbinding staat met de rest van de case. In mijn ogen een handig systeem, want hierdoor is de TH55 eenvoudig uit de case te verwijderen, mocht je hem bijvoorbeeld in een cradle willen plaatsen. Ook het sluiten van de case gaat eenvoudig; een magneet slot zorgt ervoor dat de case dicht blijft.

Maar de TH55 heeft ook een camera aan boord, en wil je die gebruiken, dan zit een case vaak in de weg. Covertec heeft dit opgelost door vlak onder de camera het harde materiaal in het leer te delen, waardoor een extra 'vouw'punt ontstaat. De case kan dus verder naar beneden geopend worden en zo de camera een vrij beeld geven.

Levering

Covertec levert zijn cases altijd in een blisterverpakking, met daarin een luxe geschenkdoos. Wil je dus iemand een keer een plezier doen met een mooie case, dan is die verpakking daar prima geschikt voor. Naast deze mooie verpakking bevat het pakket ook een riemclip. dit door Covertec gepatenteerde systeem bestaat uit twee onderdelen; een houder voor aan de riem en een draaipunt voor aan de case. Deze is niet standaard aan de case gemonteerd, het maakt de case namelijk aanzienlijk dikker en als de riemclip niet gebruikt gaat worden is dit uitsteeksel geen gezicht. Lijkt het je echter handig om de TH55 aan je riem te hangen, dan is het draaipunt met de bijgeleverde schroevendraaier in een mum van tijd aan te brengen.

Cap!GoGo

Waarschijnlijk één van de meest nutteloze accessoires ooit op de markt gebracht. Het heeft totaal geen functie, dan alleen de TH55 mooier maken zonder de standaard klep. Precies ook de reden waarom ik deze heb aangeschaft. Dat er een case zou komen om de TH55 te beschermen stond voor mij al vast. Echter, een dubbele bescherming - dus een case en de standaard plexi-glazen klep - vond ik overbodig. Zonder deze klep blijven er echter twee openingen zichtbaar in de CLIÉ van de scharnieren. Een weinig elegant gezicht.
Brando is hier handig op ingesprongen, en brengt een tweetal stukjes rubber op de markt wat precies de vorm heeft van de TH55, goed past en bijna dezelfde kleur heeft als de rest van de behuizing.

De Cap!Gogo dopjes van Brando worden geleverd in een klein plastic stukje folie, met daarop een handleiding geprint hoe deze te monteren. Helaas is dit in het Chinees of Japans, en voor mij niet leesbaar. Gelukkig zijn ook plaatjes aanwezig, en is het monteren van deze inzetstukjes zo gebeurd.

Conclusie

Een lichte case qua materiaal, maar wel eentje die het gevoel geeft de TH55 goed te kunnen beschermen en erg prettig in de hand ligt. Het geheel is mooi afgewerkt, en de prijs is zeker redelijk te noemen. De Cap!GoGo is daarentegen een nutteloze accessoire, wat alleen het uiterlijk van de pda verfraait, mocht je de standaard klep willen verwijderen. De vraag is dan puur persoonlijk of hier 8 dollar aan uitgegeven moet worden.

Verbeterbaar

 • zonder de TH55-klep kunnen MemorySticks op het scherm krassen
 • met case in een cradle is niet mogelijk

Pluspunten

 • lichte case
 • compacte case; het geheel wordt niet veel dikker
 • apart 'scharnier'punt voor de camera

Gegevens Covertec CLIÉ TH55 case

 • Producent: Covertec
 • Prijs: € 44,90 (exclusief verzendkosten) bij Covertec
 • Afmetingen: 13,5 x 7,5 x 3,0 cm (HxBxD)
 • Gewicht: 52 gram

Gegevens Brando Cap!GoGo TH55

 • Producent: Brando
 • Prijs: $ 8,- (exclusief verzendkosten) bij Brando

Beoordeling

Gebruik Beoordeling Palmclub: Goed
Uiterlijk Beoordeling Palmclub: Uitstekend
Prijs Beoordeling Palmclub: Goed
Duurzaamheid Beoordeling Palmclub: Uitstekend

Eindoordeel Beoordeling Palmclub: Uitstekend

Relevante links

Als je dit een leuk review vond, ben je misschien ook geïnteresseerd in:

Vragen, opmerkingen of discussie?

Via deze thread in het forum

Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android