Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

Review: BeBop

Door Nathan Klik op de plaatjes voor een vergrote versie
Publicatiedatum: 01 januari 2002Wat is BeBop?


Bebop is een soort Sim-city (review), alleen moet je geen stad beheren, maar een huis, met BeBops erin. Je kan zelf kiezen met hoeveel BeBops je start. Als je net begint, is het aan te bevelen om met twee of drie BeBops te starten. Je kan dan beter aan het spel wennen. Een BeBop is een gewoon mens dat moet eten en slapen. Ook regelmatig schoonmaken.

Hoe werkt het spel?


BeBop is snel te leren. Je begint met een aantal BeBops. Eerst vul je de namen van de BeBops in, daarna kan je kiezen tussen mannelijk of vrouwelijk. Je kan het beste een mix nemen, dan zouden ze een relatie kunnen aangaan. Ook kan je een eigen uiterlijk kiezen voor je BeBops. Zodra je dat hebt gedaan, krijg je een leeg vlak, dat is je huis. Je ziet dan ook je gekozen BeBops, en een deur. Je zult nu je Bebops moeten voeden, trainen en vermaken. Daarvoor kan je allerlei items aanschaffen. Door op een leeg vlakje klikken kan je een item aanschaffen en plaatsen (kies de plek wel zorgvuldig, geen FM/AM Radio bij een bed e.d.). Je kan het beste beginnen om een fruitbowl te plaatsen, een towel (handdoek) en een bed. Klik regelmatig (dubbel) op je BeBop om de statistieken te bekijken. Dit is belangrijk, want zo kan je zien waar je BeBop behoefte aan heeft! Als je nog wat geld over hebt, ga dan trainingspullen kopen. Je moet niet direct dure dingen halen, maar begin met kleine dingen. Als je in het begin teveel geld uitgeeft, heb je geen geld meer over om je BeBops eten te geven. Ik raad je af om met één BeBop te beginnen, omdat het dan zeer saai word. Twee of drie is een mooi aantal om mee te beginnen.

Wat is het doel?


Je moet ervoor zorgen dat je BeBops gelukkig zijn en blijven. Zorg dat er onderling met elkaar gepraat word, ze moeten natuurlijk eten, slapen, trainen voor wedstrijden. Ook moet er geld in het laatje komen, dit verdien je bij elkaar door mee te doen aan wedstrijden. Hoeveel je verdient, ligt aan jezelf. Je moet je BeBops trainen, om naar een hoger level te laten komen. Alle BeBops beginnen op level 1. Laat je een BeBop trainen met gewichten, dan groeit de level steeds verder. Als je tien keer hebt getraind (op een onderdeel), ga je een level hoger. Als je op hogere niveaus komt, word je steeds minder snel getalenteerd in een onderdeel.

De training en wedstrijden!


Om te zorgen dat je BeBops gelukkig worden, heb je geld nodig om nieuwe en duurdere spullen te kopen. Hoe duurder een product, des te beter het is. De enige manier om geld te verdienen is door aan wedstrijden mee te doen. Je kan niet op elk willekeurig moment aan een wedstrijd beginnen. Je kan ook niet kiezen welk onderdeel. Je kan je BeBops in Mind, Fitness en Charm laten trainen. Hoe hoger niveau je BeBop heeft, des te hoger niveau zou je kunnen winnen. Hoe hoger het niveau waarin je de wedstrijd speelt (je kan zelf het niveau bepalen) des te meer geld je verdient (als je wint natuurlijk). Zorg dat je elke BeBop niet alle trainingen laat volgen, maar elke BeBop een specifieke training (alleen fitness bijv.)

Conclusie


BeBops is een zeer verslavend spel dat je blijft spelen. Ook omdat je een soort "band" met de bewoners krijgt. Het spel speelt gemakkelijk. De besturing is eenvoudig, het enige wat je nodig heb is je stylus-pen. Besturing werkt door het aanklikken van objecten, of je BeBop. Als je dubbelklikt op een BeBop, krijg je meteen alle gevens over je BeBop te zien. Spel is duidelijk en overzichtelijk. Het is verstandig om een beschermfolie voor je scherm te halen, want je zet behoorlijk wat kilometers neer met je pennetje!

Pluspunten


+ Makkelijke gameplay.
+ Prijs/kwaliteit verhouding is goed. (14.95 dollar)
+ Verslavend (Het is zeer leuk)

Minpunten


- Het speelt alleen in het huis zelf af.
- Er hadden wel wat meer "koop" opties mogen zijn.
- Verslavend (Je kan niet stoppen..)

Gegevens op BeBop


Producent: Dejobaan
Prijs: € 16,94 (fl 37,34/ $ 14,95)
Geschikt voor: PalmOS 3.0 en hoger. Getest met PalmOS 3.5
Bebop is shareware. Te koop/downloaden via: Website Dejobaan en PalmGear

Vragen of opmerkingen?


Via deze thread in het forum

Relevante links

Als je dit een leuk review vond, ben je misschien ook geïnteresseerd in:

Vragen, opmerkingen of discussie?

Via deze thread in het forum

Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android