Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

Review: Personality Pack

Door Susan Krieger Klik op de plaatjes voor een vergrote versie
Publicatiedatum: 12 januari 2001

Update 01-01-2003: De Personality Packs zijn ook verkrijgbaar voor de Palm m500-serie

Ik heb heel veel beschermingshoesjes en cases uitgeprobeerd tot rariteiten als de eHolster en de Peel It toe. Vaak is het uitproberen voor een week, en daarna gaat het de kast in. Tot nu toe bleef ik trouw aan mijn Slipper van E&B Cases. Totdat ik in het bezit kwam van Personality Pack. Na juichende reviews op The Gadgeteer en PalmGuru, besloot ik dat ik Personality Pack maar eens moest bekijken. Mijn eerste indruk was absoluut geen goede: het is immers van plastic? De Personality Pack is alleen geschikt voor de Palm V/Vx en andere vergelijkbare modellen (qua vormfactor).

De Personality Pack wordt geproduceerd door Parallel Design en is verkrijgbaar in dertien kleurcombinaties (transparant of niet-transparant); alle kleuren van de regenboog dus. Mijn favoriete kleur was de roze doorschijnende, wat verkocht wordt als 'strawberry gel'. De Pack bestaat uit twee componenten: een screen cover en een stylus-houder.

De screen cover


Eenvoud is schoonheid. In tegenstelling tot de meeste screen covers, klikt de cover niet vast aan de Palm met behulp van de extra stylus-silo, maar door het extra gaatje aan de achterkant voor de Palm V. Andere gadgets, zoals bijvoorbeeld het Palm-modem gebruiken dit gaatje ook om vast te klikken. De screen cover wordt simpel over de bovenkant van de Palm V geschoven totdat het vastklikt in bovenbeschreven opening. En dan zit het ook vast. Klaar.
Het scharnier van de klep (hij klapt naar boven toe open) is stroef genoeg om niet spontaan open of dicht te vallen. De screen cover bedekt alleen het scherm, de knoppen worden niet beschermd. Het plastic is hard genoeg om daadwerkelijk bescherming te kunnen bieden aan het scherm. Het deukt niet in bij hard duwen of stoten.
De doorzichtige versies (de gel-versies) maken dat bijvoorbeeld alarms zichtbaar zij op de Palm met de klep dicht. Lezen van tekst door het scherm heen is niet echt makkelijk, maar met een groot, vetgedrukt font en met gunstige lichtomstandigheden is het mogelijk. Leuk dus.

De stylus-houder


Naast de screen cover bestaat de Pack ook uit een stylus-houder, die is in bijpassende kleur. De houder is een rariteit: een klein stukje hard-plastic die in de extra stylus-silo schuift. En vervolgens ook behoorlijk vast zit. Ik krijg 'm niet echt makkelijk er meer uit. De stylus-houder bevat een gaatje, waar je dan vervolgens je stylus in kan zetten, als je bijvoorbeeld de Palm voor je hebt liggen op tafel. Erg makkelijk of handig gaat dat niet, en bovendien gebruik ik een multifunctionele pen met ingebouwde stylus. Die past er dus niet in.
Onbedoeld misschien is de stylus-houder toch handig. Ik krijg makkelijker grip op mijn Palm, met de wijsvinger leunend tegen de stylus-houder. Bovendien zit het zo stevig vast, dat je eventueel zou kunnen overwegen om de Palm aan bijvoorbeeld een sleutelring te dragen. Ik heb wel een vermoeden dat Parallel Design zich van dit soort acties distantieert...

Tot slot


De screen cover staat werkelijk heel mooi op mijn Palm. De Palm wordt zo weer in alle schoonheid zichtbaar, een voordeel ten opzichte van mijn Slipper van E&B. De stylus-houder kan gemist worden (tenzij je het aandurft de Palm V aan de sleutelring te rijgen). De transparante kleuren doen denken aan de iMac en wil je werkelijk personaliseren dan moet je de slogan van Steve Jobs navolging geven: "Collect them all", waarmee hij doelt op alle kleuren. De prijs zal zo een optimistische actie wel verhinderen. De prijs van de Pack is $17.99, met de ongunstige wisselkoers van dit moment niet erg goedkoop.

Relevante links

Als je dit een leuk review vond, ben je misschien ook geïnteresseerd in:

Vragen, opmerkingen of discussie?

Bezoek eens ons forum.

Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android