Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is sinds november 2000 actief op het Palmclub-forum en heeft sinds die tijd 907 nieuwtjes geschreven.

Gonny van der Zwaag gebruikt in het dagelijks leven een Apple iPhone.

Bekijk alle nieuwtjes van Gonny van der Zwaag

[Nieuws] Palm stelt verwachtingen bij, aandeel 13% omlaag

 

Door: Gonny van der Zwaag


Publicatiedatum: 25 februari 2010


Sombere geluiden over Palm: het bedrijf moest de verwachtingen naar beneden bijstellen en toegeven dat de Palm Pre en de Palm Pixi minder goed zijn verkocht dan verwacht. Aanvankelijk ging het aandeel 18% omlaag, maar dit trok weer bij naar een verlies van zo'n 13%.

Palm verwacht dat de verkopen in het derde fiscale kwartaal tussen $285 en $310 miljoen zullen zijn (op basis van GAAP) en tussen de $300 en $320 (op basis van non-GAAP). Analisten hadden rond de $425 miljoen verwacht. Ook verwacht Palm dat de totale verkoop flink onder het voorspelde bedrag van $1,6 miljard zit.

Als verklaring geeft Palm aan:

Revenues for the quarter and full year are being impacted by slower than expected consumer adoption of the company's products that has resulted in lower than expected order volumes from carriers and the deferral of orders to future periods.

Het ziet er dus niet zo best uit voor Palm en er is niet meteen een uitweg. Ze zullen iets moeten verzinnen om de verkopen en het marktaandeel op te krikken. Het inschakelen van Verizon als tweede Amerikaanse operator naast Sprint, heeft niet gebracht wat ze ervan verwachten. Business Insider denkt dat CEO Jon Rubinstein maar het beste op zoek kan gaan naar een koper. Gizmodo denkt dat het einde in zicht is, ten zij er nog een onbekende superheld opduikt die het bedrijf gaat redden. Nokia, Dell, HP, Nokia of misschien wel RIM? Wie zit er nog op een state-of-the-art mobiel besturingssysteem te springen?

Bekijk de reacties of reageer Voeg toe aan eKudos

Door ZZRoland
26-02-2010 15:12:12

Ja als ze nou 's die $%^&* telefoon in Nederland lanceren dan heb ik 'm allang gekocht. Dat had een hoop gescheelt in de omzet


Door domo
26-02-2010 15:32:07

domo
Tja, blijkbaar gaat alles veel langzamer dan gedacht. Ook in de VS zelf. Elders wordt gerefereerd naar een brief van CEO Rubinstein waarin hij stelt dat de verkopers van Verizon meer neigen naar, en bekend zijn met, Android. Daarom heeft de uitbreiding naar meer providers niet bepaald gebracht wat ze hadden gehoopt. In de VS is dus een operatie gestart om de verkopers bekender te maken (overtuigen van) webOS. Palm en de providers hebben de prijzen daar dan ook al herhaaldelijk laten zakken.

Ik zag bij PreCentral.net een grafiekje met demografische gegevens. Palm verkoopt nauwelijks toestellen aan jongeren < 18. Met andere woorden: de Pixi mist de doelgroep finaal en dat zal niet beter worden zonder games en multimedia (de Pixi mist processorkracht).

Dit soort problemen zullen nog veel sterker spelen in een markt waar men al helemaal niet bekend is met webOS, o.a. Europa dus.

In ieder geval, als je er nog in gelooft is het een mooi moment om aandelen Palm te kopen
Door capable
26-02-2010 20:04:31

capable
Ik ben eigenlijk nog meer geschrokken van het feit dat ze niet op het Mobile World Congress in Barcelona waren (volgens Gonny). Dat zie ik toch eigenlijk als een teken dat het best mogelijk is dat de Pre misschien wel nooit naar de rest van Europa komt...
Door rudyheidenis
27-02-2010 00:00:23

rudyheidenis
Ik kan me nog iemand herinneren die op dit forum aangaf dat Palm eindelijk eens volwassen management ten toon spreidde... ... was het er toen al niet mee eens..was ergens in een discussie over het niet uitbrengen van de Pre op grotere schaal in Europa..
Door rudyheidenis
03-03-2010 00:31:56

rudyheidenis
16 forumleden met een Palm Pre!!
Om een reactie te plaatsen moet je
geregistreerd en ingelogd zijn.
Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android