Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

Gazpacho

Gazpacho

Gazpacho is sinds december 2002 actief op het Palmclub-forum en heeft sinds die tijd 681 nieuwtjes geschreven.

Gazpacho gebruikt in het dagelijks leven een Apple iPhone.

Bekijk alle nieuwtjes van Gazpacho

[Nieuws] ACCESS zal PalmOS-emulator voor Nokia N-series internet tablet uitbrengen

 

Door: Gazpacho


Publicatiedatum: 13 november 2007


Leuk nieuws voor bezitters van de Nokia N-series Internet Tablets: Access, de eigenaar van het PalmOS, gaat een emulator voor deze toestellen uitbrengen waardoor vrijwel alle PalmOS-titels voor de Internet Tablets beschikbaar komen.

De toestellen in kwestie zijn de Nokia 770, N800 en N810 Internet Tablets. Dit zijn devices die net iets groter zijn dan een normale handheld, waarvan het primaire doel is de gebruiker internettoegang te verschaffen via Wi-Fi.

De Internet Tablets draaien Nokia's Maemo interfacesysteem, met een Linux-core. Dit is waarschijnlijk de reden waarom het relatief makkelijk is voor Access om een PalmOS-emulator te poorten naar de Internet Tablets, aangezien Access zelf met hun Access Linux Platform ook van een Linux-core gebruik maken.


De PalmOS Garnet emulator, GarnetVM, zal tegen het eind van het jaar gratis ter beschikking worden gesteld, aldus een persbericht van Access.


Bron: News.PDA Live! - Nokia N Series Phones now can run PALM OS - PDA Live.com

Bekijk de reacties of reageer Voeg toe aan eKudos

Door digilb
13-11-2007 14:17:50

digilb
Access heeft er een complete webpagina aan gewijd, zie Garnet VM Beta for Nokia Nseries. Voor de Garnet third-party software verwijzen ze nu nog naar PalmGear, moeten ze binnenkort dus PocketGear van gaan maken... En ze hebben er ook nog een whitepaper (PDF, zie bijlage) over uitgebracht.

De emulator is inmiddels al beschikbaar voor download, volgens TabletBlog.com.

Verhip, die N800 kost bij PDAshop.nl 349 euro, valt me reuze mee. Misschien een leuk alternatief als je op zoek bent naar een compact internet-device voor in huis, maar een TX te klein vindt en een Asus Eee te groot?

Off-topic
Hoe plaats ik een Youtube-filmpje in een post?

Door Gazpacho
13-11-2007 20:47:22

Gazpacho
De PalmOS emulator werkt ook op de Asus Eee PC.

Ninelocks » Blog Archive » eeePC And PalmOS Simulator

Dat kon de Foleo niet eens. Goedzo Palm.
Door digilb
13-11-2007 22:41:38

digilb
Misschien dat Access de GarnetVM binnenkort geschikt maakt voor meer Linux-varianten (lees: de Eee & co.). Kun je kiezen welke emulator je wilt gebruiken

Ik had trouwens graag een vergelijkende review willen zien tussen de Foleo en de Eee. Het zou me weinig verbazen wanneer de Eee als beste uit de test zou zijn gekomen.
Door Gazpacho
13-11-2007 22:50:54

Gazpacho
De Eee kan gewoon veel meer, en heeft ook veel meer applicaties out-of-the box geladen, denk daarbij aan Skype en de multimedia-mogelijkheden waaronder YouTube online. En natuurlijk altijd nuttig, de mogelijkheid om via WiFi je mail op te halen, wat de Foleo niet kon. En de Eee is nog eens de helft goedkoper dan de Foleo.

Pluspunten voor de Foleo zijn volgens mij bouwkwaliteit en keyboard, langere batterijduur en dat gesync tussen de Treo en de Foleo.

Maar inderdaad, als je het objectief bekijkt (zonder die 'Alles wat Palm maakt moet goed zijn'-bril) en de Foleo als concurrent voor de Eee neerzet, dan denk ik dat voor heel erg veel mensen de keuze op de Eee valt, en niet op de Foleo.

Palm snapte dat natuurlijk ook wel, toen ze de boel gingen afblazen. Het zou me niet verbazen als de Eee daarin een zeer grote rol heeft gespeeld. De uitvoering van de Eee is gewoon beter dan die van de Foleo. Natuurlijk niet op alle punten, maar de Eee heeft qua afweging (functies, kwaliteit, batterijduur, prijs) een betere set dan de Foleo voor meer mensen.
Door postbus31
26-11-2007 10:11:21

postbus31
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door digilb Bekijk bericht
..........Verhip, die N800 kost bij PDAshop.nl 349 euro, valt me reuze mee. Misschien een leuk alternatief als je op zoek bent naar een compact internet-device voor in huis, maar een TX te klein vindt en een Asus Eee te groot?
En rechtstreeks bij Nokia maar €255

http://direct.nokia.com/shopcart.asp...EU_ProductPage
Om een reactie te plaatsen moet je
geregistreerd en ingelogd zijn.
Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android