Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is sinds november 2000 actief op het Palmclub-forum en heeft sinds die tijd 907 nieuwtjes geschreven.

Gonny van der Zwaag gebruikt in het dagelijks leven een Apple iPhone.

Bekijk alle nieuwtjes van Gonny van der Zwaag

[Review] QStarz BT-Q810 gps-ontvanger

 

Door: Gonny van der Zwaag


Publicatiedatum: 25 november 2006


Bijna alle gps-ontvangers op de markt zijn voorzien van een SiRFstar III-chipset. Daarom is het interessant om eens te kijken naar een gps-ontvanger die de compleet nieuwe 32-kanaals MTK-chipset gebruikt: de QStarz BT-Q810, ook bekend als iBlue 737. De hoge gevoeligheid en 50% minder energieverbruik dan SiRFstar III klinken veelbelovend.

Bekijk de reacties of reageer Voeg toe aan eKudos

Door ghia
25-11-2006 12:31:06

ghia
Mooi review!
Citaat:
Een interessant alternatief voor de BT-Q815 is trouwens de BT-Q815, die is voorzien van een zonnecel zodat je bij zonnig weer de gps-ontvanger helemaal niet meer handmatig hoeft op te laden.
alternatief voor de BT-Q810

De zelfgemaakte grafiek vind ik te summier om konklusies te kunnen trekken. Ook het opstarten met de fix al rijdend maakt dat de gebruiksomstandigheden te veel verschillen, om het gedrag te kunnen beoordelen. Beter was geweest van ergens stilstaand een fix te maken en dan ergens op een doorgangsstraat een looping te maken door een blokje om te rijden. De GPSPassion grafiek maakt tevens gebruik van een aantal bruggen, waardoor de ontvangstomstandigheden extra bemoeilijkt worden.
Let er ook op om de twee positielogs tegelijk op twee Palm's te registreren, want de satellietposities en snelheid van de wagen verschillen voortdurend zodat twee aparte ritjes tot verschillende resultaten leiden.

Moet de eerste paragraaf in bold?
Door gonny
25-11-2006 13:42:34

gonny
Ghia,

Ik heb de twee grafieken gelijktijdig vanuit dezelfde auto gemaakt: de ene op een Treo 650 en de andere op een Tx, beide met Cetus en met beide gps-ontvangers op de hoedenplank. De zelfgemaakte grafiek gaat nog een stuk of 30 kilometer verder (inclusief bochten, viaducten en loopings), maar ik kwam erachter dat de pagina die GpsVisualizer maakt na een paar dagen vervalt. Gelukkig had ik dit screenshot nog. De conclusies trek ik dus niet alleen op basis van dit ene plaatje met merkwaardige kronkels.
Verder heb ik voordat we zijn weggereden gewacht tot er op beide gps-ontvangers een fix was (met meer dan 5 satellieten) voordat we zijn weggereden. Dat lijkt me ook logisch, omdat het zonder fix weinig zin heeft om te gaan tracken.
Door ghia
25-11-2006 14:20:47

ghia
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door gonny Bekijk bericht
De zelfgemaakte grafiek gaat nog een stuk of 30 kilometer verder (inclusief bochten, viaducten en loopings), maar ik kwam erachter dat de pagina die GpsVisualizer maakt na een paar dagen vervalt.
Dat is spijtig. Ik ben er wel benieuwd naar. Is het niet mogelijk om de data bij GPSVisualizer opnieuw in te dienen?
Citaat:
De conclusies trek ik dus niet alleen op basis van dit ene plaatje met merkwaardige kronkels.
Ja, maar het was wel het enige plaatje waar wij konklusies konden uit trekken.
Door chriskuiken
25-11-2006 22:17:17

chriskuiken
Wat moet je met een 32 (!!) kanaals ontvanger als er wereldwijd maar 29 satellieten zijn? Die kun je nooit op hetzelfde moment zien, als je geluk hebt een stuk of 10-12!
Door ghia
26-11-2006 08:46:17

ghia
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door chriskuiken Bekijk bericht
Wat moet je met een 32 (!!) kanaals ontvanger als er wereldwijd maar 29 satellieten zijn? Die kun je nooit op hetzelfde moment zien, als je geluk hebt een stuk of 10-12!
Hij is voorbereid op EGNOS, dit is het Europese navigatiesysteem Galileo, waarvan rond de jaarwisseling de eerste satelliet van dertig werd gelanceerd.
Door chriskuiken
26-11-2006 11:20:26

chriskuiken
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ghia Bekijk bericht
Hij is voorbereid op EGNOS, dit is het Europese navigatiesysteem Galileo, waarvan rond de jaarwisseling de eerste satelliet van dertig werd gelanceerd.
EGNOS is een soort van Differential GPS voor Gallileo. Voor EGNOS is een andere frequentie nodig als voor standaard L1 voor GPS. Blijft voor mij nog steeds een beetje vaag wat je nou met de 32 kanalen moet.

Maar, Gonny, goed review, volg je tegenwoordig ook bij de 'vijand' op pocketinfo; heb sinds kort een MDA Compact III (ja met GPS).

Chris
Door CocktailPro
26-11-2006 20:05:34

CocktailPro
Heb de GPS ontvanger zojuist besteld. Kan ik straks gaan kijken of ik de 32 satelieten kan vinden
Door gast
06-12-2006 14:26:49

De Q810 na lezen van de review aangeschaft, overal erg goed bereik eerst getest met tomtom bt gps receiver deze deed het redelijk maar het bereik van de Qstarz is absoluut beter. Wel 1 probleempje ik raak ongeveer 1 a 2 keer per uur de verbinding van mijn Lifedrive met de gps receiver kwijt. Relatief snel teruggevonden, maar uit jullie test bleek dat jullie deze 21 uur gebruikt hebben. Misschien iemand een oplossing voor me.

Bij voorbaat dank
Om een reactie te plaatsen moet je
geregistreerd en ingelogd zijn.
Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android