Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is sinds november 2000 actief op het Palmclub-forum en heeft sinds die tijd 907 nieuwtjes geschreven.

Gonny van der Zwaag gebruikt in het dagelijks leven een Apple iPhone.

Bekijk alle nieuwtjes van Gonny van der Zwaag

[Nieuws] TomTom stapt over op NAVTEQ-kaarten

 

Door: Gonny van der Zwaag


Publicatiedatum: 22 juni 2005


TomTom heeft vandaag aangekondigd dat ze vanaf de lancering van TomTom RIDER kaartmateriaal van het Amerikaanse bedrijf NAVTEQ zullen gebruiken. Daarmee komt een einde aan de jarenlange samenwerking tussen TomTom en de Nederlandse kaartleverancier Tele Atlas. In het persbericht wordt niet expliciet gezegd dat we binnenkort TomTom Navigator met NAVTEQ-kaarten kunnen verwachten. Wel valt er te lezen:

Citaat:
TomTom's keuze van NAVTEQ data voor het TomTom RIDER product maakt het mogelijk NAVTEQ kaarten van de Verenigde Staten, Canada en Europa te gebruiken in alle route-navigatie producten van TomTom.
Het complete persbericht staat in de volgende posting.

Achtergrondinfo: alle navigatiesoftware voor het PalmOS maakt gebruik van kaartmateriaal van hetzij NAVTEQ of Tele Atlas. Volgens sommigen is NAVTEQ beter, omdat ze vaker (4x per jaar) updates uitbrengen dan Tele Atlast (2x per jaar). Alleen MapSonic (PalmOS en Pocket PC), ANWB Engin (Pocket PC), Alturion (Pocket PC) en Wayfinder (Symbian) maken nu nog gebruik van Tele Atlas-kaarten, alle andere navigatiesoftware gebruikt kaarten van NAVTEQ.

Bekijk de reacties of reageer Voeg toe aan eKudos

Door gonny
22-06-2005 15:38:38

gonny
Persbericht van NAVTEQ/TomTom:

Citaat:
PERSBERICHT

Nieuwe TomTom RIDER gaat NAVTEQ kaarten toepassen

TomTom Producten in Europa en de Verenigde Staten worden aangepast voor gebruik van NAVTEQ-kaarten


Chicago, IL - 22 juni 2005 - NAVTEQ (NYSE: NVT), wereldwijd een toonaangevende speler op het gebied van digitale kaarten voor navigatiesystemen in voertuigen en locatiegebonden diensten, heeft een licentieovereenkomst getekend met TomTom, een grote speler op de markt van mobiele navigatieoplossingen, voor het toepassen van NAVTEQ kaarten in het nieuwe RIDER product van TomTom. RIDER is het eerste wereldwijde navigatiesysteem speciaal ontwikkeld voor motorrijders. Deze RIDER zal later dit jaar op de markt worden gentroduceerd.

TomTom's keuze van NAVTEQ data voor het TomTom RIDER product maakt het mogelijk NAVTEQ kaarten van de Verenigde Staten, Canada en Europa te gebruiken in alle route-navigatie producten van TomTom. De producten van TomTom worden aangepast aan de NAVTEQ kaarten na de geplande productie van het nieuwe TomTom RIDER product.

Deze overeenkomst brengt twee marktleiders bij elkaar. TomTom staat bekend om zijn uitgebreide scala aan persoonlijke mobiele navigatieapparaten. Elke autofabrikant die tegenwoordig in Europa en de Verenigde Staten een navigatiesysteem aanbiedt, maakt gebruik van NAVTEQ kaarten in een of meer van zijn modellen. NAVTEQ is wereldleider op het gebied van digitale kaarten voor mobiele navigatiesystemen en routebeschrijvingen voor de dienstverlenende industrie.

"De voorbereiding van onze producten voor de toepassing van NAVTEQ kaarten bewijst dat wij alles doen om onze gebruikers tevreden te stellen. Het merk NAVTEQ is de kracht achter zoveel bekende navigatieproducten. Het koppelen van TomTom aan NAVTEQ producten geeft ons de zekerheid dat onze gebruikers een buitengewoon groot genoegen zullen beleven aan onze navigatieproducten," zegt Harold Goddijn, Chairman en Chief Executive Officer van TomTom NV.

"Het marktaandeel van TomTom is de laatste jaren aanmerkelijk gegroeid, vooral in Europa, door het voortdurend introduceren van nieuwe en verbeterde draagbare navigatiesystemen en programma's voor de pda. We zijn verheugd dat NAVTEQ kaarten als basis dienen en te zien zijn in de TomTom RIDER en we verwachten dat NAVTEQ kaarten zullen bijdragen aan het enorme succes dat TomTom geniet bij zowel particuliere als zakelijke klanten," zei Judson Green, President en Chief Executive Officer van NAVTEQ.

TomTom
TomTom is wereldwijd leverancier van persoonlijke navigatieoplossingen voor mobiele mensen. TomTom biedt innovatieve en gemakkelijk te gebruiken navigatieproducten voor bekende hardware- en softwareplatforms. TomTom is in 1991 opgericht in Amsterdam en heeft vestigingen in Nederland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en de VS. De producten van het bedrijf worden verkocht via een distributienet van detailhandelaren in meer dan 15 landen. Meer informatie over het bedrijf is te vinden op www.tomtom.com.

NAVTEQ
NAVTEQ is een toonaangevende leverancier op het gebied van veelomvattende digitale kaarten voor navigatiesystemen in voertuigen, mobiele navigatietoepassingen, overheids- en zakelijke toepassingen en kaartapplicaties voor Internet. NAVTEQ ontwikkelt digitale kaarten en kaartdata die navigatie- en locatiegebonden producten en diensten over de gehele wereld ondersteunen. NAVTEQ is opgericht in 1985 en het internationale hoofdkantoor is gevestigd in Chicago, Verenigde Staten. In totaal zijn circa 1.600 werknemers werkzaam bij NAVTEQ, verspreid over 122 kantoren in 21 landen wereldwijd. Het Europese hoofdkantoor van NAVTEQ is gevestigd in Veldhoven.

NAVTEQ is een geregistreerd handelsmerk in V.S. en andere landen. 2005 NAVTEQ. Alle rechten voorbehouden.
Door koekiemonster
23-06-2005 14:50:12

koekiemonster
Citaat:
alle navigatiesoftware voor het PalmOS maakt gebruik van kaartmateriaal van hetzij NAVTEQ of Tele Atlas.
Streep PalmOS maar weg; alle navigatiesoftware maakt ofwel gebruik van Navteq ofwel TeleAtlas kaartmateriaal.
Om een reactie te plaatsen moet je
geregistreerd en ingelogd zijn.
Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android