Home | Reviews | Tips | Shop | Top 10 | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums
Kan de Palm....? Veel gestelde vragen van de iets gevorderde Palm-gebruiker (FAQ)
Welkom bij dit overzicht van veel gestelde vragen (FAQ) van Palm-gebruikers. Er zijn veel uitgebreidere engelstalige FAQ's, deze worden genoemd op onze homepagina, onder "Links". Verder kunnen ook veel vragen beantwoord worden door een bezoekje aan onze tips en reviews pagina's. Kijk even rustig rond. Kan je geen antwoord op je vraag vinden? Stel 'm dan via de forums en je wordt snel geholpen!

Index


> Is het mogelijk Word en/of Excel documenten uit te wisselen met de Palm?
Ja! Word en Excel documenten lezen (en in sommige gevallen ook bewerken) op de Palm kan met oa.:

Palm heeft een ingebouwde tekst-editor, MemoPad. Deze is te vergelijken met de NotePad van Windows. Je kan Word documenten converteren naar tekst en dan kan je de tekst ook bewerken op de Palm in MemoPad. Er is nog veel meer: PalmGear is het grootste software-archief met uitgebreide reviews voor de Palm. Bijvoorbeeld spreadsheets voor de Palm vindt je in de rubriek Spreadsheet.


> Kan de Palm synchroniseren met...?
Vast wel. Het aantal specifieke synchronisatie programma's loopt in de tientallen. Een compleet overzicht kan hier dus niet gegeven worden. Begin bij onze pagina met synchronisatie tips en kijk dan bij de vraag op de Palm FAQ: "Can I use my current .... to sync with the PalmPilot?".


> Kan ik op de Palm documenten (DOC), E-books etc. lezen?
De standaard voor document uitwisseling op het Palm platform is DOC. Je kan je Palm ook gebruiken om electronische boeken (E-books) te lezen. Een groot aantal E-books is verkrijgbaar in DOC formaat. Er zijn inmiddels een groot aantal DOC readers, converters etc. PalmGear heeft een overzicht. TealDoc is een veel gebruikte reader. DOC files bewerken op de Palm is ook mogelijk, bijvoorbeeld met QuickWord en QED. Meer informatie: Calvin's FAQ.


> Waar kan ik meer leren over mijn Palm?
Behalve de uitgebreide engelstalige FAQ's (deze worden genoemd op onze homepagina), zijn er ook een aantal goede boeken, een lijst hiervan is te zien op onze shop-pagina. (mocht je zo'n boek kopen, door via de link onder te lijst te kopen steun je de Palmclub!)


> Kan ik via mijn GSM internetten/emailen met mijn Palm?
Dat ligt aan het type GSM telefoon. Op onze pagina met GSM verwijzingen worden een aantal telefoons genoemd waarmee het zeker kan, en via de links op onze pagina over "Internetten met de Palm" (onder "Online", "Via draadloze telefoonverbinding (GSM)") kan je ook meer informatie over specifieke producten en mogeljkheden vinden. Tenslotte hebben we ook nog een Handleiding: "Met je Palm het net op".


> Problemen met internetten/emailen (via GSM en/of modem)
Checklist:

  • Abonnement: Datacommunicatie via GSM is alleen mogelijk als je een abonnement hebt (bij BEN moet je nog iets laten activeren).
  • Check eerst of je je inbel parameters goed hebt ingesteld (Prefs->Network). Passwords, usernames etc. zijn case-sensitive! Probeer evt een andere (gratis) provider.
  • Heb je de allerlaatste versies van de div. (internet) software? (bijv. PalmOS 3.3 of 3.5 in combinatie met AvantGo 3.3 en indien nodig GlobalPulse 1.2, is een goede combinatie)
  • Foutmeldingen als "Could not resolve MAL server" (AvantGo), "Unable to connect to ..." of "Unable te resolve ...":
    Een mogelijke oorzaak is een probleem met de DNS instellingen. Het kan bij sommige providers (bijv. Het Net) noodzakelijk zijn de DNS servers met de hand in te voeren (Prefs->Network->Details; vinkje "Query DNS" uitzetten; Primary en Secondary DNS invullen).
  • GlobalPulse: check de FAQ van TDKsys.
    Het kan zijn dat je een modem-init-string moet opgeven (PalmOS 3.3: Prefs->Connection->TDK/Nokia Data->Edit->Details). Let op: GlobalPulse 1.1 werkt met Palm OS 3.3 en GlobalPulse 1.0 met PalmOS 3.0 en 3.1!
  • Communicatie via infrarood: Als je nog PalmOS 3.0 of 3.1 gebruikt is het aan te raden te upgraden naar PalmOS 3.3. Deze heeft veel verbeteringen, oa. op het gebied van Infrarood. Lees wel eerst onze pagina over de upgrade. Voor communicatie via infrarood heb je GlobalPulse NIET nodig.
  • Bij PalmOS 3.3: onder Prefs->Connection is de geselecteerde connectie degene die bij Prefs->Network wordt gebruikt als je daar bij Connection -Current- hebt staan. Je kan bij Prefs->Network ook een service van slechts 1 connectie gebruik laten maken, door deze daar te kiezen. Als je GlobalPulse gebruikt, moet bij Prefs->Connection TDK/Nokia Data geselecteerd zijn.
  • AvantGo: check onze FAQ, of de help-pagina's van AvantGo.
  • Probeer/test met meerdere internet programma's. Als bijv. AvantGo wel goed werkt, en email niet, kan het aan je emailprogramma of de instellingen ervan liggen.
  • We hebben meer informatie. Kijk ook eens hier: GSM-info (Specifieke info over Nokia, Ericsson & Siemens telefoons), "Internetten met je Palm", "Wappen met je Palm", tenslotte staan op onze homepagina links naar andere FAQ's.


> Waar vind ik interessante programma's voor m'n Palm?
Kijk eerst eens op onze Top 10 pagina, je vindt er top-10 lijsten in diverse categorieen. Je kan er snel mee zien welke programma's populair zijn bij je mede Palm gebruikers.
Het grootste software archief is ongetwijfeld PalmGear. Zij hebben op hun homepagina links naar "Top 50 Monthly", "Top 50 Downloads", "The Essentials" en "Gear's Choice!". Dit zijn goede punten om te beginnen. Behalve PalmGear zijn er nog tientallen andere sites met software voor de Palm. De belangrijkste grote software archieven vindt je onder "Palm Portals" op onze homepagina (onderaan, links). Verder hebben we nog een overzicht van wat kleinere software archieven.
Voor tips van Nederlandse Palm gebruikers kan je terecht op onze "tips" pagina!


> Hoe kan ik programma's op m'n Palm installeren?
Dat is eenvoudig. De meeste programma's worden gedistribueerd als ZIP-file. Nadat je het programma gedownload en de ZIP file uitgepakt hebt (bijv. met WinZip), heb je 1 of meerdere files in een directory staan. Dubbelklikken op de files met extensie .prc en/of .pdb is voldoende om deze bij de eerst volgende HotSync op je Palm te zetten. Het kan ook dmv. het programma "Install Tool" op je PC. Programma's hebben de extensie .prc en database files voor het programma de extensie .pdb.
Tip: lees altijd de README file van een programma. Hierin staan vaak belangrijke aanwijzingen tav. installatie en configuratie. Nieuwe programma's komen op je Palm in de categorie 'Unfiled'. Je kan het programma in een andere categorie plaatsen via Menu, App->Category.

Home | Reviews | Tips | Shop | Top 10 | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

Laatst gewijzigd:     Printvriendelijke versie