Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

Review: Covertec-cases voor de Tungsten|T3, Zire 71 en Treo 600

Door Gonny van der Zwaag Klik op de plaatjes voor een vergrote versie
Publicatiedatum: 20 juni 2004


Elke Covertec-case is verpakt in een kadodoosje met daaromheen een extra blisterverpakking.

Sluitmagneet van de T3-case.

Binnenzijde van de T3-case.

Treo 600-case met vaste broekriemclip.

De Treo 600 steekt toch wel een eind uit de case.

De Zire 71-case: grotendeels gelijk aan het T3-model.

Ook hier een magnetische sluiting en optionele broekriemclip.

Opbergvakjes in de Zire 71-case. De T3-case heeft dezelfde vakjes, maar een donkerbruin interieur.

Broekriemclip met gereedschapssetje.

Het franse bedrijf Covertec maakt al tien jaar cases voor pda's en mobiele telefoons. De afgelopen jaren heeft het bedrijf een constante lijn weten te vinden: voor elke populaire pda verschijnt vroeg of laat een Covertec-hoesje in zwart, bruin of rood. Een beetje voorspelbaar is het wel, maar gelukkig is de uitstekende kwaliteit al even voorspelbaar.

Drie modellen

We bekeken voor dit review een drietal cases voor verschillende pda's van palmOne: de Zire 71, Tungsten T3 en Treo 600. De pda-cases zijn van het type fliptop, terwijl de Treo-case een soort holster is, die je aan je broekriem kunt klemmen. Eerder maakte Covertec zijn cases van een gladde en bijna nerfloze leersoort waaraan nauwelijks het verschil met kunstleer zichtbaar was. Tegenwoordig is dat verbeterd: het leer is fijner, zachter en voorzien van een natuurlijk uitziende leernerf. Krokodillen- of struisvogelprint zult je bij Covertec niet aantreffen.

Clip

De cases worden geleverd in een blisterverpakking met daarin een extra kartonnen doosje. Dat doosje ziet er erg verzorgd uit wanneer u de case kado wilt doen: gewoon de blister verwijderen en je hebt een mooie kadoverpakking. De Treo-case is voorzien van een niet-afneembare broekriemclip, die eveneens met leer is bekleed. Bij de pda-cases krijg je een schattig knutselsetje met schroevendraaier en schroefjes, waarmee je naar wens de meegeleverde plastic broekriemclip kunt bevestigen. De case wordt door ter hoogte van de clip wel bijna twee keer zo dik.

Contrast

Het eerste wat opvalt aan de cases zijn de contrasterende stiksels en de grote magneetsluiting in de vorm van een brede metalen ring. Deze combinatie geeft de case een wat luxere en enigszins stoere uitstraling.
De pda-cases sluiten strak om het apparaat en hebben aan de bovenzijde een opening om een oortelefoon aan te sluiten. Aan de onderkant zitten uitsparingen voor een synchronisatiekabel. Synchroniseren in de cradle is ook met deze cases helaas niet mogelijk. Maar dat is geen probleem, want je haalt de pda zonder moeite even uit de case. Bij de case voor de Zire 71 is het storend dat het leer iets te dicht langs de knoppen loopt. Daardoor is het lastig om knoppen snel in te drukken, bijvoorbeeld bij een spelletje.

Magneetsluiting

Een waarschuwing over de magneetsluiting is wel op z'n plaats. Dit geldt niet alleen voor deze case, maar ook voor andere cases met een magneetsluiting. Als je, zoals ik, je portemonnee in dezelfde tas vervoert als de pda-cases, bestaat het risico dat je bankpasjes gedemagnetiseerd worden. Dat is mij nu al twee keer gebeurd. Geen ramp, maar houd er rekening mee dat de Postbank je telkens €5 in rekening brengt voor een nieuw pasje. Bij andere banken zullen vergelijkbare tarieven gelden.

Vakjes

Aan de binnenzijde van de pda-cases zijn twee vakjes voor sd/mmc-kaartjes en twee vakjes voor creditcards of visitekaartjes aangebracht. De binnenzijde van Covertec-cases is altijd in een contrasterende kleur uitgevoerd. Vooral de versies met een felle binnenzijde, zoals rood of oranje, vallen bij mij wel in de smaak. De case voor de Treo 600 bevat geen extra vakjes. Dat kan onhandig zijn als je geen andere mogelijkheid hebt om geheugenkaartjes veilig op te bergen. Een ander bezwaar, is dat de case eigenlijk iets te krap is voor de Treo 600. Hij steekt een stukje uit de case en je moet flink sjorren om de case te sluiten. Vandaar dat ik de case tegenwoordig maar gebruik om visitekaartjes op te bergen, ook al is hij daarvoor eigenlijk niet bedoeld. Covertec verkoopt overigens ook een universele case voor Smartphones (die engiszins lijkt op de P800/P900-case die ik voor winmagazine getest heb). Daar past de Treo 600 met gemak in.

Conclusie

Cases met een prima afwerking en een perfect sluitmechanisme, die er ook nog eens mooi uitziet. De uitsnijding rond de knoppen zou bij sommige pda-modellen nog iets verbeterd kunnen worden, zodat de leren rand niet in de weg zit. Door de constante kwaliteit en vaste details (zoals de stiksels, opbergvakjes en magneet) zijn dit cases waarmee je bijna altijd goed zit. We zeggen met opzet bijna, want de case voor de Treo 600 is echt te krap, zeker voor de Amerikaanse uitvoering van de Treo 600, die nog iets dikker is dan de Europese.

Verbeterbaar

  • Treo 600-case zit te strak
  • Weinig verrassend in kleurkeuze, leerkeuze en uitvoeringen

Pluspunten

  • Verbeterde leerkwaliteit, ziet er natuurlijk uit
  • Zelf kiezen of je wel/geen broekriemclip wilt (handig knutselsetje!)
  • Cases met een luxe uitstraling voor een redelijke prijs

Beoordeling

Gebruik Beoordeling Palmclub: Goed
Uiterlijk Beoordeling Palmclub: Goed
Prijs Beoordeling Palmclub: Goed
Duurzaamheid Beoordeling Palmclub: Goed

Eindoordeel Beoordeling Palmclub: Goed

Relevante links

Als je dit een leuk review vond, ben je misschien ook geïnteresseerd in:

Vragen, opmerkingen of discussie?

Bezoek eens ons forum.

Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android