Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

Review: Proporta siliconencase voor Zire 72

Door Gonny van der Zwaag Klik op de plaatjes voor een vergrote versie
Publicatiedatum: 17 maart 2004


De case wordt geleverd in een blisterverpakking.

De verflaag van de Zire 72 is goed beschermd, het scherm daarentegen niet.

Bovenop is ruimte om de Palm in de case te schuiven.

Aan de achterkant zijn uitsparingen gemaakt voor camera, speaker, resetgaatje (en ventilatie?).

Aan de onderzijde kun je nog steeds goed opladen en synchroniseren.
Wanneer er een nieuw type pda of smartphone uitkomt, volgen enkele weken later de lederen en metalen cases. Ze verschillen op een paar details van eerdere modellen, waardoor je het als reviewer steeds moeilijker krijgt om nog iets leuks erover te schrijven. Gelukkig is er een nieuw soort cases, dat aanvankelijk alleen voor iPods maar de laatste tijd ook steeds vaker voor de verschillende Palm-modellen op de markt wordt gebracht. Ze zijn gemaakt van siliconenrubber, zijn meestal halfdoorzichtig wit en sluiten nauw om de Palm. We probeerden de siliconencase van Proporta voor de Zire 72.

Uitvoering

De case bestaat uit één stuk siliconenmateriaal, waar je de Zire 72 van bovenaf in schuift. Omdat het materiaal stroef is, kost dat wel enige moeite. De bovenkant van de Zire 72 blijft grotendeels vrij, zodat je nog steeds bij de aan/uitknop, de stylus en het geheugenkaartslot kunt. Het scherm blijft onbedekt, waardoor je bij dit type case wel gedwongen bent om een screenprotector te gebruiken. Aan de onderzijde van de case is een opening voor de stroomaansluiting en de mini usb-aansluiting. Omdat de Zire 72 zonder cradle wordt geleverd, kun je met het kabeltje blijven synchroniseren zoals je gewend was.
Aan de achterkant zijn een aantal openingen gemaakt, onder andere voor de camera, de speaker en het resetgaatje. Ook zit er aan de zijkant een oogje voor een meegeleverd draagriempje. De voicememoknop en de hardwareknoppen aan de voorzijde moet je door het siliconenmateriaal heen bedienen. Op het rubber is reliëf aangebracht waar de knoppen zitten, zodat je meteen voelt waar de knoppen zitten.

Materiaal

Door het rubberachtige materiaal glijdt de case niet snel uit je handen. Een ander pluspunt is dat deze case afwasbaar is onder de kraan. Nu ik de case ongeveer een halfjaar in gebruik heb, zijn er nog steeds geen gebruikssporen zichtbaar. Wel vergeelt de witte kleur na verloop van tijd een beetje, maar ik heb de indruk dat dit bij alle witte siliconencases het geval is. De siliconen Brando-case die ik voor mijn iPod had gekocht, verkleurt misschien nog wel een graadje erger. Bij de iPod (en trouwens ook bij de Zire 21) speelt mee dat de apparaten zelf al stralend wit zijn, waardoor verkleuring van de case extra snel opvalt. Misschien kan deze verkleuring worden voorkomen door de case regelmatig af te wassen.

Gebruik

Het handige van deze case, is dat de Zire 72 altijd klaar voor gebruik is. Je hoeft geen klep open te doen. De prijs die je daarvoor betaalt, is dat het scherm minder goed wordt beschermd. Dit is, zoals gezegd, met een screenprotector op te lossen. Vooral voor de Zire 72 is deze case ideaal, omdat je geen enkel risico loopt dat de blauwe verf afbladdert of dat er krassen op de behuizing ontstaan. Jammer is wel, dat de mooie blauwe kleur daardoor ook grotendeels aan het oog wordt onttrokken.
Het is lastig om de duurzaamheid van deze case te beoordelen. Het materiaal is dik en veerkrachtig, zodat het redelijk goed stoten kan opvangen. Met de levensduur zit het wat mij betreft ook wel goed, als je een beetje verkleuring voor lief neemt. Blijkbaar gelooft Proporta ook wel in de levensduur van de case, want ze geven levenslange garantie.
Wanneer je een siliconencase koopt, moet je er rekening mee houden dat er meestal geen opbergruimte voor extra geheugenkaartjes of visitekaartjes in zit. Bij deze case ontbreken eveneens extra vakjes.

Conclusie

Je hebt mensen die bij aankoop van een nieuwe pda altijd een metalcase kopen en je hebt mensen die liever kiezen voor een lederen case. Deze siliconencase is weer eens iets anders, voor mensen die een nauwsluitende case zoeken. De case ziet er goed uit en biedt voldoende bescherming, behalve voor het scherm. Maar met een screenprotector is dit probleem zo verholpen.

Verbeterbaar

  • Vergeling na verloop van tijd (misschien te voorkomen door regelmatig afwassen?)
  • Geen opbergruimte voor geheugenkaartjes (maar dat is logisch)

Pluspunten

  • Origineel
  • Duurzaam qua materiaal en uitvoering

Gegevens over de siliconencases van Proporta

Beoordeling

Gebruik Beoordeling Palmclub: Goed
Uiterlijk Beoordeling Palmclub: Goed
Prijs Beoordeling Palmclub: Goed
Duurzaamheid Beoordeling Palmclub: Uitstekend

Eindoordeel Beoordeling Palmclub: Goed

Relevante links

Als je dit een leuk review vond, ben je misschien ook geïnteresseerd in:

Vragen, opmerkingen of discussie?

Via deze thread in het forum

Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android