Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

Review: Bellagio-case voor palmOne Treo 600

Door Gonny van der Zwaag Klik op de plaatjes voor een vergrote versie
Publicatiedatum: 25 juni 2004


Van de buitenkant gezien: gewoon een mooie zwartlederen case van een fijne kwaliteit leer.

Aan de achterkant zit een opvallende knop voor de (niet meegeleverde) broekriemclip.

In de flap: een opbergvakje waar je geheugenkaart overdwars in moet.

Aan de onderzijde zit achter de klep nog een extra vak voor geheugenkaartjes verborgen.

Rondom het scherm zit een met metaal verstevigd raamwerk.

Toch een behoorlijk pakket in je broekzak.
Een tijdje geleden publiceerden we een review van een Bellagio-case voor de Tungsten T3. Dankzij distributeur PDA-Point zijn deze cases nu ook in Nederland verkrijgbaar. Inmiddels is er een fliptopmodel voor de Treo 600 verschenen. Van dezelfde kwaliteit leer en verkrijgbaar in verschillende kleuren. De grote vraag: belt het lekker met zo'n hoesje?

Uitvoering

De Treo 600 wordt van bovenaf in de case geschoven, waarbij het verstevigde raamwerk precies rond het scherm past. Aan de onderkant zitten uitsparingen voor een synchronisatiekabel, maar het leer ter plaatse is dun genoeg om de Treo (met wat aanduwen) ook in een cradle te plaatsen. Aan de achterkant is een dubbel klepje gemaakt, met ruimte voor een geheugenkaartje. Ook in de bovenklep is een opbergvak voor een sd- of mmc-geheugenkaartje, met daarachter een groter vak dat waarschijnlijk als creditcardvak bedoeld is. Het leer is echter zo stug, dat er alleen met ruw geweld een pasje of visitekaartje in opgeborgen kan worden. Dit vak is daardoor praktisch gezien onbruikbaar. Het bijzondere van de geheugenkaartvakjes is dat het geheugenkaartje een kwartslag gedraaid moet worden, voordat je het in het opbergvak steekt. Dat is slim, maar omdat de case zowel aan de voor- als aan de achterzijde is verdikt en de opbergvakken 'verzonken' zijn in het leer, maakt dat de case wel iets dikker. Dat is jammer voor een case die verder uitstekend is afgewerkt en van een goede kwaliteit leer is gemaakt.

Broekriemclip

Op het testmodel dat we ontvingen zat wel een metalen pin waaraan je een broekriemclip zou kunnen vastklikken. De clip zelf was echter niet meegeleverd. Volgens de website van Bellagio is deze case leverbaar mét en zonder clip. De metalen pin is niet afneembaar, maar zit nauwelijks in de weg als je de pda voornamelijk vanuit de hand gebruikt. Leg je de pda liever plat op tafel wanneer je bijvoorbeeld een afspraak noteert, dan kan de pin erg storend zijn.
Voor mensen die (vooral aan de zijkant) extra bescherming willen, is er ook een extra verstevigde 'ruggedized' fliptop-case, die eveneens met of zonder clip is uitgevoerd. Er is bij dezelfde fabrikant overigens ook een model zonder fliptop verkrijgbaar, waarbij het scherm onbedekt blijft.

Gebruik

Wie de Treo 600 vaak als telefoon gebruikt, zal met deze case wel een set oordopjes moeten aanschaffen. De case is niet echt geschikt om in opengeklapte toestand tegen je hoofd te houden. Je zou de klep tijdens het bellen wel helemaal naar achteren kunnen wegklappen, maar daar is de case niet echt voor gemaakt. Klap je de klep niet weg, dan steekt de klep wel erg ver langs je hoofd.
Het synchroniseren en opladen in de case is goed te doen, maar je moet de case wel even aanduwen om te zorgen dat de Treo diep genoeg in de cradle staat. De meeste Treo-gebruikers zullen echter gebruik maken van de standaard meegeleverde synchronisatiekabel (de cradle moet je los erbij kopen), dus dat zal op zich geen probleem zijn.

Uitsnijdingen

De case heeft uitsnijdingen waardoor alle knoppen goed bereikbaar zijn, zelfs de resetknop. Een merkwaardige opening is die voor de camera: er zit aan de achterkant een forse opening waardoor je een foto zou kunnen maken, maar om op het scherm te kijken moet je de case opendoen. In dat geval kun je de flap beter helemaal naar achteren klappen. Persoonlijk had het cameragat achterwege kunnen blijven, zodat de camera beter wordt beschermd.
De vele uitsnijdingen hebben nog een ander nadeel, vooral langs de onderkant van de case. Daar is het leer namelijk zo dun en slap en zijn de uitsnijdingen zo talrijk, dat je de Treo werkelijk 'in zijn jasje moet helpen'. Wanneer je de Treo in de case schuift, valt de onderkant niet meteen op z'n plaats. Zodra de Treo eenmaal in de case is, zit deze gelukkig wel op alle punten helemaal strak.

Bureaustandaard

Een functie die ik nog niet eerder heb gezien, is de mogelijkheid om de case als een soort bureaustandaard te gebruiken. Door het extra klepje aan de achterkant, kun je de Treo zonder verdere hulp rechtop op je bureau zetten. Je kunt de flap ook nog verder naar achteren klappen en de drukknoop vastmaken voor een nog steviger bureaustandaard. Nu nog kloksoftware installeren en je bureauklok is gereed.

Conclusie

De Bellagio-case voor de Treo 600 is een case met twee gezichten. Enerzijds is de case vrij robuust op plekken als de klep en de achterkant, anderzijds vinden we het gebruikte leer in het binnenwerk (rond de onderkant van de Treo) wel erg dun. De robuustheid aan de buitenkant zorgt ervoor dat case en Treo samen een wat dik pakket vormen, maar de bescherming van je Treo is hiermee wel optimaal gegarandeerd. Het leer van de case is zo dik, dat het makkelijk klappen en stoten tijdens het gebruik kan opvangen.
Het binnenleer, met name aan de onderkant, mag wat mij betreft wel iets steviger. Het is nu erg behelpen om de Treo snel in en uit de case te halen als dat nodig is, omdat het leer te snel slap gaat hangen. Ondanks deze tekortkoming vind ik een goede beoordeling toch op z'n plaats, omdat de beschermende - en dus meest belangrijke - buitenkant doet wat hij moet doen; zorgen dat je Treo niet beschadigt
De functie als bureaustandaard is een leuke extra, maar over de mogelijkheden om de case ook tijdens het bellen aan je oor te gebruiken, ben ik minder te spreken.

Verbeterbaar

  • Door het dikke materiaal wordt de case te dik om in een broekzak te dragen
  • Niet zo geschikt om mee te bellen
  • Creditcardvak niet bruikbaar
  • Aan onderkant is het leer te slap

Pluspunten

  • Mooie, dikke kwaliteit leer
  • Synchroniseren vanuit de case
  • Ook als bureaustandaard te gebruiken
  • Goede bescherming

Gegevens over deze Bellagio-case

Beoordeling

Gebruik Beoordeling Palmclub: Voldoende
Uiterlijk Beoordeling Palmclub: Goed
Prijs Beoordeling Palmclub: Goed
Duurzaamheid Beoordeling Palmclub: Goed

Eindoordeel Beoordeling Palmclub: Goed

Relevante links

Als je dit een leuk review vond, ben je misschien ook geïnteresseerd in:

Vragen, opmerkingen of discussie?

Via deze thread in het forum

Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android