Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

Review: Cases van PDAmotion

Door Gonny van der Zwaag Klik op de plaatjes voor een vergrote versie
Publicatiedatum: 06 maart 2004


De PDAmotion-case voor de Zire 71

De Zire 71 in de case

Magnetisch sluitlipje met drukknop

Twee SD-vakjes en een creditcard-vakje (rechts)

De Tungsten T3 in de case

De los meegeleverde broekriemclip kun je er zelf aan vast schroeven

Ook bij deze case een magnetisch sluitlipje

PDAmotion is bekend geworden door de Silver Slider, een zilverkleurige CF-uitbreiding die achterop een iPaq kan worden geschoven en veel dunner is dan de modellen die HP zelf op de markt brengt. PDAmotion blijkt ook cases te maken, maar daarover is op internet weinig informatie te vinden. Het is dan ook een gok om ze zomaar vanuit de VS te bestellen. De Nederlandse importeur pda-point.nl gaat de cases nu in Nederland via verschillende resellers op de markt brengen. We bekeken de modellen voor de Tungsten T3 en de Zire 71.

Uitvoering

De case van de Zire 71 is gemaakt van een donkerblauwe kunststof, die van de Tungsten T3 is van zilverkleurig materiaal gamaakt. Beide worden geleverd in een doorzichtige blisterverpakking. Er zijn trouwens nog veel meer cases voor andere Palm- en Sony-modellen verkrijgbaar, naar de keuze blauw, zilvergrijs of zwart. De cases sluiten aan de achterzijde met een magnetische drukknop. Een universele broekriemclip, die uitwisselbaar is met cases van Vaja, Covertec en andere fabrikanten, wordt los meegeleverd. Daarbij valt op dat de schroefopening voor de broekriemclip bij de Tungsten T3 niet is afgewerkt, terwijl er bij de Zire 71 een net dopje op zit. Maak je geen gebruik van de broekriemclip, dan ligt de case vlak op tafel en gaat niet wiebelen terwijl je op het scherm schrijft.

Er zijn overigens nog wel meer verschillen: de case voor de Zire 71 heeft aan de voorzijde de relieftekst "Hummi" met een geborduurd vogeltje, de case voor de Tungsten T3 heeft de tekst "PDAmotion" in reliëf aan de buitenzijde. Het lijkt wel alsof PDAmotion ze door twee verschillende fabrikanten heeft laten maken, hoewel het materiaal in beide gevallen exact hetzelfde is.

Materiaal

Zelf zou ik niet zo snel een kunststof case kopen, omdat het al gauw in verband wordt gebracht met "goedkope rommel uit Taiwan". Bij deze cases is daarvan echter geen sprake: ze zijn minstens zo goed afgewerkt als de duurdere lederen cases, het stiksel is keurig afgewerkt en qua uitstraling zien ze er ook prima uit. Alleen het vogeltje op de Zire 71-case hadden ze wat mij betreft weg kunnen laten. De zilverkleur is mijn favoriet, omdat het gladder is en het licht mooier weerkaatst dan de matte donkerblauwe kleur, maar smaken kunnen verschillen.

Binnenin

Aan de binnenzijde zijn de cases voorzien van geribbeld kunststof. In de case voor de Zire 71 is ruimte voor twee SD-kaartjes en een creditcardvakje, bezitters van een Tungsten T3 moeten het met een SD-vakje minder doen. Nog een verschil is dat de Zire 71, terwijl hij in de case zit, is omringd door een "raamwerk" van kunststof. Daardoor is je handheld goed beschermd en zit steviger vast in de case dan de Tungsten T3, waarvan alleen het onderste deel door de case wordt ondersteund. Daardoor haal je de T3 makkelijker uit de case, maar hij is daardoortegelijkertijd aan de zijkant minder goed beschermd. In gesloten toestand zit er nog wat ruimte tussen de flap van de case en het scherm: daardoor wordt je scherm niet onnodig aangeraakt, maar pas wel op dat er geen losse muntjes of sleutels in je tas rondslingeren die erachter kunnen schieten.
Een bijzonderheid bij het model voor de Zire 71 is bovendien, dat er twee nopjes aanwezig zijn, die zich aan de achterzijde in de handheld vastgrijpen. Daardoor zit de handheld zo rotsvast in de case, dat je je bij de eerste keer synchroniseren vertwijfeld afvraagt of je de Zire ooit weer uit de case zult krijgen. Toch lukt het, door een vinger achter de Zire te steken en gelijktijdig stevig te duwen vanaf de onderkant. Het was handiger geweest als PDAmotion er een gebruiksaanwijzing of een schematische tekening bij had gedaan. Bij de T3 levert het verwijderen van de handheld uit de case natuurlijk geen problemen op: je schuift 'm er zo in en uit.

Gebruik

Hoewel ik het nut van die extra nopjes eerst niet inzag, bleken ze toch een uitkomst te zijn bij het maken van een foto. Dankzij de nopjes kun je de Zire openschuiven om een foto te nemen, zonder dat de handheld verschuift. Handig, maar bij het fotograferen doet zich wel een ander probleem voor: het eerder genoemde "raamwerk" dat eerst netjes rondom het scherm zat, loopt nu voor een gedeelte dwars door het scherm, waardoor je niet meer goed kunt zien wat je op de foto zet. Ook hier levert de case van de T3 minder problemen op: open- en dichtschuiven van de T3 gaat met gemak.
Net als bij de meeste cases is het ook met de cases van PDAmotion pas mogelijk om de pda in de cradle te zetten, nadat je de case hebt verwijderd. Zoals te verwachten is dat bij de T3 een kleinere moeite dan bij de case van de Zire 71.

Conclusie

Kunststof is misschien niet de meest voor de hand liggende keuze als op zoek bent naar een nieuwe case. Je kunt onder andere voor kunststof kiezen vanwege de prijs, de diervriendelijkheid of de high-tech uitstraling. De cases van PDAmotion hebben in ieder geval geen goedkoop uiterlijk en zijn net zo goed afgewerkt als de duurdere lederen cases. Over de case voor de T3 ben ik enthousiast: hij ziet er goed uit, de zilverkleur past mooi bij de behuizing van de T3 en de vormgeving is doordacht. Dat kan ik helaas niet zeggen van de case voor de Zire 71: bij het maken van een foto zit de case in de weg en de handheld zit zo rotsvast in de case, dat hij alleen met moeite eruit kan worden gehaald.

Verbeterbaar

  • PDA zit te stevig vast in de case (bij Zire 71)
  • Rand van de case loopt door het beeld bij het maken van een foto (bij Zire 71)

Pluspunten

  • Goede afwerking
  • Redelijk krasbestendig
  • Goede prijs/kwaliteitverhouding

Gegevens over de cases van PDAmotion

  • Fabrikant: PDAmotion
  • Product: kunststof cases voor de palmOne Zire 71 en Tungsten T3
  • Beschikbare kleuren: donkerblauw, zwart en zilvergrijs (bij de fabrikant zelf ook in rozerood verkrijgbaar)
  • Prijs: ca. €20
  • Verkrijgbaarheid: resellers van pda-point.nl

Beoordeling

Gebruik Beoordeling Palmclub: Voldoende
Uiterlijk Beoordeling Palmclub: Goed
Prijs Beoordeling Palmclub: Uitstekend
Duurzaamheid Beoordeling Palmclub: Goed

Eindoordeel Beoordeling Palmclub: Goed

Relevante links

Als je dit een leuk review vond, ben je misschien ook geïnteresseerd in:

Vragen, opmerkingen of discussie?

Via deze thread in het forum

Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android