Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

Review: KeySuite 2.0: Betere synchronisatie met Outlook

Door Roel van der Vegte Klik op de plaatjes voor een vergrote versie
Publicatiedatum: 16 juli 2003


Taakopties in Outlook

Weekoverzicht

Notes, gesorteerd op kleur

Maandoverzicht

Taakopties in Outlook

Contact Linking

Vergadering deelnemers

Fontkeuze

New: in welke applicatie?

Vergadering details

In Outlook een vergadering plannen

task3_groot.png

task4_groot.png

task5_groot.png

task1_groot.png

task2_groot.png

Inleiding


Voor het synchroniseren van het Outlook-adresboek met een PalmOS-handheld had Chapura al een klein jaar KeyContacts in het assortiment. Met KeySuite bieden ze nu een pakket waarmee je ook je agenda, todo's en memo's volledig met Outlook kan synchroniseren. In dit review ga ik kijken wat KeySuite allemaal te bieden heeft. Voor dit review ben ik uitgegaan van een Engelstalige Outlook.

Installatie


Tijdens de installatie van KeySuite wordt de conduit voor de synchronisatie tussen de Palm Desktop en de PIM-applicaties op de Palm uitgeschakeld, want KeySuite gebruikt eigen databases. Alhoewel Chapura zegt dat Keysuite PocketMirror vervangt, kan het handig zijn om deze toch geïnstalleerd te laten. Waarom vertel ik verderop in dit review.
Er moet twee keer een synchronisatie uitgevoerd worden tijdens de installatie. Bij de eerste keer syncen worden KeyContacts, KeyDates, KeyNotes en Keytasks op de Palm geplaatst, waarna bij de tweede keer syncen de Outlook Agenda, Contacts, Notities en Taken overgebracht worden naar de Palm.
KeySuite kan niet draaien van een geheugenkaart. Erg jammer, want de vier programma's slokken 1,4 MB op! KeySuite gebruikt net als KeyContacts (dat nu onderdeel uitmaakt van KeySuite) per Outlook-folder een aparte database op de pda. Mocht je al gebruik maken van Date Book vervangers (zoals DateBk5 of Agendus Pro), dan zou je deze pakketten kunnen verwijderen, want de bijbehorende database wordt niet meer bijgewerkt.

Voor- en nadelen van een database per folder


De standaard PalmOS-databases beschikken niet over alle Outlook-velden en je bent beperkt tot maximaal 15 categorieën. De KeySuite-databases ondersteunen 65 extra Outlook-velden: dat is 34 meer dan door de PocketPC-applicaties ondersteund wordt. Je kan al je folders meenemen en per folder kun je maximaal 254 categorieën toekennen. Daarnaast kan een notitie nu 32 kB groot zijn in plaats van de standaard 4 kB.
Ook het gescheiden houden van werk- en privéfolders is nu veel makkelijker, want je kan per PC instellen met welke Outlook-folders je synchroniseert. Op de pda is het lastig gegevens te verplaatsen tussen de verschillende databases. Dit kan middels Loopback Beaming. Het is veel simpeler dit gewoon in Outlook te doen.

Op de PC is precies in te stellen welke folders gesynchroniseerd moeten worden. Dit kan voor verschillende folders op verschillende PC's gedaan worden.

Het uiterlijk


In één woord: simpel. Je kan een paar kleuren instellen, maar zeker bij KeyDates valt het verschil met bijvoorbeeld DateBk5 erg op. Geen iconen, simpel kleurgebruik en alleen een simpele Dag-, Week- en Maandview. Dit wordt gecompenseerd door de betere integratie van Outlook-opties, waarbij je op de pda een ruime fontkeuze hebt en kan beschikken over veel meer Outlook-velden.
Een handige optie is de pijl in de linkerbenedenhoek, door op deze pijl te klikken kun je makkelijk wisselen tussen de vier programma's. De optie New vraagt eerst in welke van de vier onderdelen van KeySuite je iets nieuws wilt aanmaken.

KeyDates


Als je al DateBk5 of Agendus Pro gebruikt, is het even wennen aan de zeer basic uitstraling van KeyDates. Je kan er dan voor kiezen KeyDates te gebruiken voor je zakelijke agenda en je Date Book vervanger voor je privé agenda. Met Pocketmirror Pro is het gelukkig geen enkel probleem om in de HotSync Manager ook Outlook Calendar weer op Synchronize the files te zetten voor alleen je privé folders.
Vooral voor zakelijke gebruikers die op de desktop veel met Outlook werken is KeyDates een prima pakket. Allereerst kun je nu probleemloos met meer dan één Outlook-profiel synchroniseren. Je kunt per PC instellen welke Outlook-folder je in je Palm wenst mee te nemen. Zo kun je werk en privé gescheiden houden of verschillende agenda's bijhouden via één applicatie op je pda. Mocht je nu nog gebruik maken van DualDate, dan zul je zien dat dit met KeyDates veel beter werkt: twee compleet gescheiden agenda's op beide handhelds!
KeyDates ondersteunt ook de volgende Outlook Agenda opties: per vergadering de lijst van uitgenodige personen bekijken en per persoon ook de status bekijken (organisator, geaccepteerd, afgewezen). Tevens kun je per afspraak aangeven of de geplande tijd geboekt moet worden als Busy, Tentative, Free, danwel Out Of Office.
Wat KeyDates jammer genoeg niet ondersteunt is het organiseren van een vergadering waarbij je anderen kan uitnodigen.

KeyNotes


Het programma om notities te synchroniseren heet KeyNotes, vanwege de koppeling met Outlook Notes. Op de Palm kan daardoor ongewenst wat verwarring ontstaan, omdat daar Memo Pad de notities verzorgt en Note Pad het 'tekenprogramma' is. Voor de duidelijkheid zal ik het hier dus over memo's hebben.
De ruimere fontkeuze is fijn, je kan nu gewoon dat font kiezen wat het prettigste leest. Een memo kan nu maximaal 32 kB zijn (een hele verbetering ten opzichte van de standaard 4 kB memo's). Vanwege dit formaat zijn de twee extra functies waarmee je naar het begin, danwel eind van een memo kan springen wel handig.
Je kan per memo kiezen uit vijf achtergrondkleuren (geel, groen, roze, blauw of wit). Als je tevens kiest voor het sorteren op kleur kun je zo weer wat extra ordening aanbrengen in je memo's.

KeyTasks


Deze vervanger van To Do werkt veel beter samen met de Outlook Tasks. Sterke punten zijn het kunnen opgeven van een start- en/of einddatum, geplande en gerealiseerde uren, danwel een voortgangspercentage gedaan. Ook het bijhouden van teamleden kan handig zijn voor wie dit ook in Outlook gebruikt. De Outlook-prioriteit (Low, Normal, High) kan uiteraard opgegeven worden, evenals de status (Not Started, In Progress, Completed, Waiting, Deferred). Voor declaraties heb je de mogelijkheid tot het opgeven van Billing Info, Companies en Mileage.
En uiteraard kun je ook hier een taak toekennen aan meerdere categoriën.

KeyContacts


KeyContacts heb ik in september 2002 al bekeken. Chapura verkoopt dit pakket niet meer los. Veel is er ten opzichte van die versie niet veranderd. Je hebt nu de beschikking over de pijl linksonder, waarmee je snel de andere programma's kan starten. Verder is er nu de mogelijkheid om in alle vier de applicaties koppelingen te leggen met de KeyContacts adresdatabases. Er verschijnt een adreskaartsymbool rechts van een item waaraan adressen zijn gelinkt. Door op dat kaartje te tikken krijg je de lijst met contactpersonen te zien. Door één contact te selecteren en te kiezen voor View ga je naar de details van die persoon. Na terugkeer in KeyDates ben je dan wel de M, T, W, T, F, S, S letters kwijt. Dit kleine foutje zal waarschijnlijk snel hersteld worden door Chapura, gezien mijn eerdere ervaringen met KeyContacts.

Conclusie


KeySuite doet wat het belooft, en geeft diegenen die veel gebruik maken van Outlook een bijna 100% synchronisatie. Met KeySuite heb je ineens de beschikking over 65 extra Outlook-velden op je Palm!
Grafisch gezien ziet het er allemaal simpel uit, maar de functionaliteit is dik in orde. Zeer positief is de mogelijkheid om meerdere agenda's en/of via meerdere PC's te synchroniseren. Negatieve punten zijn de sobere interface, geen kleurgebruik of andere visuele hulpmiddelen (zoals icoontjes), de eerder genoemde bug en het gemis om vanuit KeyDates een vergadering te organiseren.
Wil je, zoals ik, ook graag de (visuele) kracht van DateBk5 (of Agendus Pro) blijven gebruiken, dan kan dat via PocketMirror of Intellisync gelukkig nog steeds.

Verbeterbaar

 • Geen mogelijkheid gegevens te verplaatsen tussen de verschillende databases.
 • Het vrij sobere uiterlijk.
 • Geen mogelijkheid tot het plannen van een vergadering vanuit KeyDates

Pluspunten

 • De maximaal 15 categorieën barrière is doorbroken, 254 is de nieuwe grens.
 • Notes van 32 kB i.p.v. 4 kB
 • Intuitieve wizard bij de HotSync conduit
 • Ongelimiteerd aantal databases (folder in Outlook = database op de Palm)
 • 65 extra Outlook-velden beschikbaar op de Palm, vooral in KeyContacts en KeyTasks
 • Makkelijker synchroniseren van verschillende folders op meerdere PC's
 • Contact Linking vanuit alle vier de applicaties naar KeyContacts-adressen.

Gegevens van KeySuite

 • Producent: Chapura
 • Product: KeySuite 2.0
 • Prijs: tijdelijk US$ 49,95
  90 dagen na 24 juni (dus eind september) US$ 79,95
  Gratis voor diegenen die voor 24 juni 2003 PocketMirror Pro en KeyContacts gekocht hebben.
 • Proberen?: 21 dagen trialversie (3.46 MB)
 • Geteste versie: 2.0
 • Geschikt voor: PalmOS 3.5 en hoger / PalmOS 5 compatible
  Palmdesktop 4.0.1 of hoger
  Minimaal Win/98, Outlook 2000, 16 MB RAM en 2 MB diskruimte
 • Bestandsgrootte: minimaal 1,4 MB op de Palm, 2 MB op de PC

Meer lezen?


Vragen of opmerkingen?


Via deze thread in het forum

Beoordeling

Gebruik Beoordeling Palmclub: Goed
Uiterlijk Beoordeling Palmclub: Voldoende
Prijs Beoordeling Palmclub: Goed

Eindoordeel Beoordeling Palmclub: Goed

Relevante links

Als je dit een leuk review vond, ben je misschien ook geïnteresseerd in:

Vragen, opmerkingen of discussie?

Via deze thread in het forum

Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android