Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

Review: SlideShow Commander bedien je Powerpoint presentatie met je Palm

Door Susan Krieger Klik op de plaatjes voor een vergrote versie
Publicatiedatum: 23 juli 2001


E Notate demo

het Pebbles icoon

werken op de Palm

Settings

Zonder muis je PowerPoint-presentatie aansturen? Dat is mogelijk met SlideShow Commander van Synergy Solutions. Met SlideShow Commander en je Palm aan je PC of laptop gekoppeld, kan  je keurig een presentatie geven. Een test van SlideShow Commander met Palm V en laptop...

Hoe werkt het?

Koppel de seriŽle kabel aan laptop, Palm aan kabel, start PowerPoint op en je kan je praatje beginnen...

'Scribble' & Navigeren met de hardware knoppen

Bij het opstarten van SlideShow Commander op de Palm verschijnt de eerste slide van de PowerPoint-presentatie al op het zwart-wit schermpje. Het is nu mogelijk om via het menu de presentatie te starten en te stoppen. Voorwaarde is natuurlijk wel dat PowerPoint op PC-zijde evenals de plug-in actief zijn. Het allerleukste van deze software is dat je kan tekenen op de presentatie via je Palm. Dit kan handig zijn om bijvoorbeeld een bepaald woord te benadrukken door dit te omcirkelen. Of om een bepaalde situatie te schetsen op de Palm. Het luisterend publiek kan al je krabbels live volgen op de PowerPoint presentatie. Je kan keurig selecteren met welke kleur je wilt tekenen: rood, blauw, cyaan, magenta. Je kan  de kleur niet op het Palm V scherm zien, dat immers geen kleur ondersteunt. Door in- of uit te zoomen op een bepaald deel van een slide, kan je heel nauwkeurig een aantekening maken.
Met de hardware knoppen van je Palm kan je makkelijk door de presentatie navigeren. Zo kan je bijvoorbeeld standaard met de agenda-knop een slide teruggaan, en met de memo-knop een naar voren. Maar de knoppen kunnen allerlei functies toegewezen krijgen; dit is zelf in te stellen.

Maar eerst

SlideShow Commander bestaat uit twee delen: een applicatie voor op de Palm en een soort van 'plug-in' die communiceert tussen de seriŽle poort en PowerPoint op de PC. Vergeet dus na de Windows-installatie, niet te synchroniseren om ook SlideShow Commander op  de Palm te installeren. 
Hierna kan je de applicatie op de PC opstarten. Kies voor de optie om bij gebruik van PowerPoint ook SlideShow Commander automatisch op te starten. Het is verstandig om te kiezen voor de optie om de hotsync-manager automatisch af te sluiten bij het starten van SlideShow Commander. Doe je dit niet, dan houdt de hotsync-manager de seriŽle poort bezet, en werkt de software niet. Natuurlijk kan je ook steeds handmatig uitschakelen en inschakelen, maar waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? 
Met PowerPoint in focus en de plug-in actief, kan je gaan werken met SlideShow Commander. Als de plug-in actief is, zie in de systeembalk het Synergy Solutions logo verschijnen.

Stopwatch & notities

Uit ervaring weet ik dat er sprekers zijn die van geen ophouden weten: SlideShow commander kent een keurige stopwatch-functie ('timer'). Ideaal voor de langdradige spreker. Voor hen die snel de draad kwijt zijn, biedt SlideShow Commander de mogelijkheid om de notities bij de slides te bekijken op de Palm.

Kabel

Er zijn mensen (zie het Synergy Solutions forum) die getracht hebben de software via infrarood te laten communiceren. Dat is natuurlijk stukken beter dan met een kabel. Laten we wel wezen, er wordt een kabel van maar liefst 15 meter bijgeleverd, maar toch perkt dit de bewegingsvrijheid behoorlijk in. En zelfs infrarood lijkt ouderwets, want Bluetooth, een standaard die allerlei apparaten met elkaar laat communiceren, maakt zijn opwachting, ook voor Palm-apparaten. Overigens, de software werkt niet met USB, dus ondersteunt niet de Visors van Handspring en de Palm m500 serie. 

Presenter-To-Go

De ideale oplossing om met je Persoonlijke, Digitale Assistent een presentatie te geven is anders. Kijk eens naar Presenter-To-Go: www.presenter-to-go.com. Presenter-to-Go stelt je in staat om een PowerPoint presentatie op Palm-apparaat te laden, deze aan te sluiten op de beamer, en steek maar van wal. Geen PC nodig! Helaas, helaas, is deze oplossing alleen voor Visor-eigenaren voor handen, want een Springboard-module...

Mijn mening?

SlideShow Commander is een wonderlijk stukje software, daar het interactie tussen een programma op PC en Palm mogelijk maakt. Je kan je Palm als ware het een elektronisch tekenblad gebruiken. De software werkt prima, maar spreekt niet zoveel aan als bijvoorbeeld het hierboven genoemde Presenter-To-Go. Wellicht dat een draadloze Bluetooth-oplossing deze software weer een duw in de rug kan geven.

Pluspunten

 • mogelijkheid om met Palm je PowerPoint op PC te bedienen
 • 'kriebelen' in je slides
 • ingebouwde timer-functie
 • tijdens presentatie notities kunnen bekijken

Verbeterbaar

 • Voor het geven van een PowerPoint presentatie nog steeds laptop of PC nodig
 • Geen USB-ondersteuning
 • Geen Mac-versie

Gegevens SlideShow Commander voor Windows

 • Producent: Synergy Solutions
 • Prijs: ca fl. 121,- of 2220 BEF (49.95 US dollar); Er wordt een seriŽle kabel met een lengte van 15 m. bijgeleverd
 • Geschikt voor: palm 3 en palm V & Visor-modellen (er zijn ook seriŽle kabels geschikt voor Visor-modellen)
 • Niet geschikt voor USB! (Synergy Solutions: "Wellicht komt deze er wel")
 • Desktop: Windows 95, 98, 2000 of Windows NT met minimaal service pack3. Niet geschikt voor de Mac..
 • Werkt samen met: PowerPoint 97 en 2000.
 • Bestellen: via de website (geen Nederlandse/Belgische reseller)

Discussie of vragen via het forum


Discussie en/of vragen over dit review via de forums

Relevante links


Als je dit een leuk review vond, ben je misschien ook geÔnteresseerd in:

Pebbles

SlideShow Commander is een commerciŽle spin-off van een onderzoek aan de universiteit van Pittsburg: het Pebbles project. De doelstelling van dat project (vrij vertaald): "Het Pebbles project onderzoekt hoe communicatie van PDA's zoals de Palm-apparaten, maar ook PocketPC's, met PC, andere PDA's, of met telefoons, radio's, magnetron (sic) en fabrieksapparatuur." 

Van de site zijn velerlei gratis programmaatjes te halen. Met Remote Commander bijvoorbeeld heb je geen toetsenbord of muis meer nodig aan je PC. Met Button Scroll gebruik je de knoppen op je Palm vergelijkbaar met het scroll-wiel op Microsofts IntelliMouse.Met MultiCursor en PebblesDraw kan je met meerdere personen een tekening maken. Het onderzoek voor aansturing van magnetron en telefoon is nog gaande...

Het gebruik van deze programaatjes gaat prima, ook als je SlideShow Commander op hetzelfde systeem hebt geÔnstalleerd

Kliederen ook in Word of Excel

Er zijn meer partijen die 'klieder-software' aanbieden. Informal Software verkoopt het pakketje Enotate. Hiermee kan je behalve in MS Word en PowerPoint ook aantekeningen maken in Excel-documenten. Hoe? Door net als bij SlideShow Commander te tekenen op het Palm-schermpje, met je Palm gekoppeld aan PC of laptop. Werkt ook op de Mac en ook met USB! Op dit moment werkt Informal Software hard aan een Bluetooth-versie van de Enotate software.  Een Palmclub-review van Enotate volgt. 

SlideShow Commander en Enotate kunnen niet op een en dezelfde computer werken.

Relevante links

Als je dit een leuk review vond, ben je misschien ook geïnteresseerd in:

Vragen, opmerkingen of discussie?

Via deze thread in het forum

Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android