Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

Review: Pocket Silverscreen een applicatie launcher

Door Edwin Witlox Klik op de plaatjes voor een vergrote versie
Publicatiedatum: 10 juni 2001


Bebop

Fenestrae

Gravity

H2O

Pcars

hoofdcherm

recente applicaties

opties

Applicatie-launcher

Op de website van PocketSensei wordt aangegeven dat er een nieuwe versie van Silverscreen in aantocht is. Silverscreen is een applicatie-launcher. Wat je hiermee kan doen? Met Silverscreen kan je je applicatie-iconen en scherm aanpassen volgens een thema, vergelijkbaar met de thema's van Windows. Vooral handig is dat je met 'drag 'n drop' apllicaties kan organiseren, beamen of verwijderen. En je krijgt zelfs iconen waarmee je de achtergrondverlichting kan aan/en uitzetten, je Palm aan- en uit kan zetten, en je private records kan tonen of verbergen.
Silverscreen kost USD 19.95.

Silverscreen

En nu is dan versie 2.0 in aantocht. Ik kan niet verzinnen wat er nog verbeterd kan worden aan de huidige versie (1.9.8), nu deze laatste versie eindelijk ook kleur ondersteunt. Het programma is zeer uitgebreid en biedt naar mijn mening alles wat een application launcher moet bieden. Op het scherm staan de verschillende iconen van de applicaties die op je Palm zijn. Deze iconen zijn ook nog te vervangen door andere die te vinden zijn op de website van PocketSensei. Ook kan je de skins downloaden van deze site. Deze skins zorgen ervoor dat Silverscreen een compleet ander uiterlijk krijgt. De belangrijkste functie van Silverscreen is de menubalk onderin het scherm. Hierop staan vier grote iconen met de functies Info, Categorie, Beam en Verwijderen.

Toolbox

Wanneer men op 'toolbox' klikt, of wanneer men hier een programma naartoe sleept, treedt de desbetreffende functie in werking. Een driehoekje rechts onder zorgt ervoor dat deze menubalk kan worden verborgen (of juist tevoorschijn kan worden gehaald). Wanneer je iets verwijdert in Silverscreen verdwijnt het, net als bij Windows, eerst in de prullenbak. Deze moet dan vervolgens worden leegegemaakt om ervoor te zorgen dat die belangrijke kilobytes in het geheugen vrij worden gemaakt.

Hotspots

Wat ik nog als laatste wil noemen, zijn de twee hotspots in de menubalk. Aan deze knopjes kan je een functie hangen naar keuze. Bovenaan op het scherm staan ook nog allerlei handigheidjes. Om te beginnen wordt de tijd weergegeven, en wanneer men daar op klikt dan verschijnt de datum. Met de batterij-indicator kunt u in de gaten houden of u nog genoeg 'power' over hebt om je dag mee door te komen. Als je hier op klikt wordt getoond hoeveel geheugen je Palm nog beschikbaar heeft.

Rechts bovenin staat een klein rondje met een pijltje erin. Wanneer u hier op klikt krijgt u het QuickSilver Menu. Hierin staan uw favoriete applicaties. Er wordt bijgehouden welke toepassingen u het meeste gebruikt. Deze worden ook in het QuickSilver-menu weergegeven zodat u deze snel kan opstarten.

Thema's

Er zijn zeer veel verschillende thema's beschikbaar voor Silverscreen, zowel grayscale als kleur. Om de kleurenthema's te kunnen gebruiken moet ChromaCast geinstalleerd worden. Dit is een speciaal stukje software behorend bij Silversceen, zodat deze de thema's full-colour kan tonen. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van ChromaCast themes. Meer van deze themes kun je vinden op de site van Silverscreen

Perfect

Kortom, dit programma is naar mijn mening een perfecte uitbreiding op het PalmOS. Wanneer je het wilt uitproberen kun je het downloaden van de website van de fabrikant (http://www.pocketsensei.com). Als je dan net zo enthousiast bent als ik dan schaf je dit pakketje meteen aan. Je hebt dan direct recht op gratis updates naar de volgende versie. Voor mij is dit een echte topper die iedere bezitter van een Palm zou moeten hebben...

Discussie/vragen

Discussie en/of vragen over dit review via de forums
Silverscreen: battery info

Relevante links

Als je dit een leuk review vond, ben je misschien ook geïnteresseerd in:

Vragen, opmerkingen of discussie?

Via deze thread in het forum

Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android