Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

Review: Throttle pen stylus combinaties

Door Susan Krieger Klik op de plaatjes voor een vergrote versie
Publicatiedatum: 28 januari 2000


Alle modellen

Slimline

Throttle

Throttle deluxe

Update 27-12-2002:

De styli van Ttools zijn tegenwoordig verkrijgbaar onder de namen PDApoint, SLIMpoint en PREMIERpoint. Verder zijn enkele verbeteringen doorgevoerd in vergelijking met de hier gereviewde exemplaren.

Vindingrijk zijn ze, de mensen achter Ttools Incorporated. Zo vindingrijk, dat 3Com het nodig vond vlaggenschip-produkt van Ttools, de Throttle, na te maken. Maar ze zijn niet gek daar in Providence, USA. Ttools heeft een rechtszaak aangespannen tegen 3Com en deze gewonnen ook.
Het maakte mij nieuwsgierig naar deze stylus/pen-combinatie. Ttools was zo vriendelijk om mij alle versies van de Throttle toe te sturen: de 'gewone' Throttle, de 'executive' versie en de Slimline versie.

De pennen arriveerden in een originele verpakking: een korte koker, met hierin andere kokers waar de pennen apart in verpakt waren. De tekst op de koker was ook al inventief: "Inside you will find the best product ever invented in the history of mankind". Gevolgd in kleinere letters door: "Or at lest that's what our Ad Agency's been saying. Our Legal Department has a somewhat different take".

De Slimline Throttle is iets waarvan ik eerder (zie mijn eerdere review) niet op de hoogte was. Een stylus, met pen, die ook nog eens in mijn Palm V past. Great! De Slimline is verkrijgbaar in de kleuren zwart, nikkel en goud. Zelf heb ik de zwarte gekregen. De Slimline past prima in de Palm V-silo, alleen de 'ballpoint-knop' (de knop waarmee je wisselt tussen pen en stylus) steekt ietwat uit. Dit uitsteken leverde geen problemen op, ook niet met bijvoorbeeld de Slipper V. Bij het dichtdoen van deze case geeft de ballpoint-knop gewoon mee, zonder vast te blijven in de 'pen-stand' (zie ook ons review van de Slipper V en goede detailfoto's op de site van The Gadgeteer)
De pen is een gewone ballpoint. Schrijven hiermee gaat redelijk. Doordat de Slimline zo dun is, haalt het schrijfgemak het echter niet bij een gewoon formaat pen. Voor korte notities is de pen echter zeer bruikbaar. Het is fijn om altijd een pen bij je te hebben in je Palm; verschillende keren heb ik de pen goed kunnen gebruiken. Omchakelen tussen pen/stylus gaat makkelijk: knop indrukken, ietsje zijwaarts draaien en de Slimline is schrijfklaar.
Ook de stylus is fijn om mee te schrijven. De stylus heeft een rubberen tipje. Het schrijven op het Palm-scherm gaat erg fijn. Maar, en dan komen we nu op - mijns inziens - het grote mankement van de Slimline: het rubberen tipje is er na een paar dagen afgevallen: ik was het kwijtgeraakt! Zonder dit tipje schrijf je met een metalen, ongepolijste tip op het scherm, waarbij je het risico loopt om krassen op je scherm te maken. Onbegrijpelijk waarom dit tipje niet gewoon goed vastgelijmd zit. Op dit mankement na is de Slimline een fijne stylus.

Waarschuwing: door de hoge vraag naar de Slimline Throttle is deze op het moment (25 januari 2000) niet leverbaar.

De 'gewone' Throttle is een plastic balpoint/stylus, waarvan de clip in de silo past. De Throttle is voorts van een normaal pen-formaat, dus de pen hangt dan naast de stylus. Het ontwerp van deze Throttle is zeer goed doordacht. In stylus-stand is de pen zover teruggetrokken dat je eigenlijk met de rand van de pen schrijft. Deze 'rand' is zo gevormd dat er een punt aan zit. Foto's zeggen meer dan duizend woorden, dus bekijk de foto's op de site van The Gadgeteer of die van ttools zelf.
Ik vind het een simpel en elegant concept, dat bovendien werkt. Het enige nadeel is misschien dat de Throttle-Palm V combinatie niet comfortabel in een borstzak draagt.

Verkrijgbaar in de kleuren 'Palm-grijs' en 'IBM-zwart', kosten: USD 9.98 zonder verschepingskosten en invoerrechten.

De 'executive' is qua vormfactor hetzelfde als de gewone, klassieke Throttle die hierboven beschreven is. Mijn executive is zwart, een kleur die ze niet meer leveren bij ttools. De executive is zwaar (zo'n 50 gram) en bovendien niet gebalanceerd, wat het schrijven met deze pen/stylus niet erg fijn maakt. Bovendien is de executive zo zwaar, dat ik steeds bang ben dat het gewicht een te grote kracht uitoefent op mijn Palm V-scherm. En bovendien: ook deze Throttle heeft een rubberen dopje dat ik na een paar dagen was kwijtgeraakt. Gelukkig zijn er geen ongelukken gebeurd. Ik denk dat de executive zijn prijs absoluut niet waard is.

De 'executive' Throttle is tegenwoordig alleen in de kleur 'nikkel' leverbaar. Kosten: USD 29.95 zonder verschepingskosten en invoerrechten.

Relevante links

Als je dit een leuk review vond, ben je misschien ook geïnteresseerd in:

Vragen, opmerkingen of discussie?

Bezoek eens ons forum.

Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android