Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

Review: InnoPocket Metal Deluxe Case for Clie NX Series

Door Patrick Laarhoven Klik op de plaatjes voor een vergrote versie
Publicatiedatum: 22 juli 2003


Binnenkant van de case

De case in de verpakking

De voorkant

Achterkant van de case

Boven- en onderaanzicht. Zie de uitsparingen voor de Memory Stick, Compact Flash, IR, en onder voor de HotSync-connector en stylus

De linker en rechter zijkanten. De linkerkant heeft drie uitsparingen voor alle knoppen. Aan de rechterkant zit het scharnier en uitsparingen voor stylus en het lanyard oogje

Kijkje op de linkerboven hoek waar de meeste uitsparingen te vinden zijn

De CLIÉ in de case met de klep zo ver mogelijk opengeklapt

De CLIÉ PEG-NX70 heeft eigenlijk geen case nodig, maar als je bang bent voor krassen in de behuizing kan een case daar toch goed bescherming tegen bieden. Een stevige aluminium case zoals onder andere InnoPocket deze levert, is dan zeker het overwegen waard.

Uitvoering

Na het uitpakken heb je echt een prachtige aluminium case die er mooi en solide uitziet. De afwerking van het gebruikte aluminium komt niet helemaal overeen met de magnesium behuizing van de CLIÉ NX70, maar storend is het verschil niet. Wat je wel mist als je de case vasthoudt is het robuuste gevoel dat de NX70 behuizing in je hand geeft.
De sluiting sluit goed en gaat redelijk eenvoudig weer open. Het scharnier zit stevig in elkaar, er zit geen speling in en het steekt niet echt uit. De case is vervaardigd uit 100% geanodiseerd aluminium. Dat maakt hem stevig en krasvast. Krasvast is wel een betrekkelijk begrip. De case een tijdje samen met een sleutelbos in een broekzak meenemen zorgt gegarandeerd voor krassen op het metalen oppervlak. Gelukkig zit de CLIÉ zelf wél veilig en krasvrij opgeborgen. Je kunt er best op gaan zitten zonder angst dat de boel doorbuigt.
De binnenkant van de case is bedekt met een neopreen-voering. Dit is om de CLIÉ op zijn plaats houden en om deze wat bescherming te bieden bij botsingen. De voering zit alleen aan de voor- en achterkant, dus bij het vallen zal het waarschijnlijk niet altijd helpen.
Nadeel van de metalen cases is wel dat je er eigenlijk nooit een riemclip bij kunt kopen. Voor lederen cases is dit vaak wel een optie. Houd hier dus rekening mee als je niet continu je CLIE met omhulsel in je broekzak wilt dragen.
Wat me steeds weer verbaast is dat leveranciers de metalen cases "licht" noemen. Ook dit keer staat dat weer op de verpakking. Nou is de NX70 zelf ook geen lichtgewicht, maar deze case tilt het gewicht van de NX70 bijna naar dat van een NZ90 en over dat model worden nogal wat grappen gemaakt over de vermeende zwaarlijvigheid.

Uitsparingen

In de case zijn allerhande uitsparingen gemaakt. Er zijn openingen voor de stylus, HotSync-connector, IR, Memory Stick, Compact Flash, camera (deels), Back-knop, Hold-knop, Capture-knop, koptelefoonuitgang en Jog Dial. Ze zijn alleen een gat voor het resetgaatje vergeten. Toch wel jammer, want die heb ik steeds vaker nodig.
Deze openingen zijn uiteraard reuze handig, maar laten ook wel weer stof en vuil toe. Wat mij betreft zijn er misschien wel teveel gaten. De gaten voor de Capture-knop en IR hadden wel weggelaten mogen worden. Die zijn toch ook al bereikbaar als de case opengeklapt wordt en met de case dicht kun je ze niet gebruiken. Vooral de opening aan de bovenkant is nu namelijk vrij fors. Je zult dus nog steeds wel op moeten passen voor krassen.

Gebruik

De CLIÉ is wat lastig in de case te plaatsen en er weer uit te halen. Je moet (zoals gebruikelijk bij metalen cases) ook weer goed opletten dat je bij het plaatsen en verwijderen van de CLIÉ geen krassen maakt in de behuizing. Het is dus zaak de bijgeleverde handleiding goed te volgen. De CLIÉ wordt vastgeklemd in de case door een extra strook neopreen aan de rechterkant. Er zijn geen haakjes of iets dergelijks die de CLIÉ op zijn plek houden, maar hij blijft zo ook goed zitten. Ik kan alleen niet inschatten of de klemmende werking van het extra strookje neopreen na een tijdje ook nog voldoende is om de CLIÉ vast te houden.
De case klapt, over een scharnier in de zijkant, open tot een vlak geheel. Je kunt de klep dus niet achterop klappen. Daarvoor mist een dubbel scharnier. Zoals inmiddels gangbaar, moet je de case aan de linkerkant openen en dan naar rechts openklappen.
Als de CLIÉ in de case zit kun je geen HotSync in de cradle doen. Bovendien gaat de CLIÉ niet echt eenvoudig in en uit de case. Het is dus zeker aan te raden om een USB HotSync-kabel te kopen die je dan wel kunt gebruiken met de CLIÉ in de case door de uitsparing voor de HotSync-connector.
Helaas is de CLIÉ in de case eigenlijk alleen in tabletstand te gebruiken. Het toetsenbord is bijna niet te gebruiken als de CLIÉ in de case zit doordat de klep rechts in de weg zit. Dat zal voor veel mensen wel als een probleem ervaren worden, want het toetsenbord is toch wel een belangrijke reden om een CLIÉ NX70 te kopen.
Iets wat meteen opvalt als je de case voor het eerst gebruikt is dat je de stylus er niet meer uit krijgt als je de case geopend hebt. Niet echt een probleem, maar de eerste keer kijk je wel even raar op. Je moet dus eerst de stylus eruit halen en dan pas de case openen.

Conclusie

De InnoPocket Metal Deluxe Case for Clie NX Series is een hele mooie case om te zien en van een uitstekend kwaliteitsniveau. Het is ergens wel begrijpelijk dat er wat problemen in het gebruik van de case zijn. De CLIÉ NX70 is een dermate complex apparaat dat je haast onmogelijk alle functies beschikbaar kunt maken terwijl hij in de case zit. De case beschermt de CLIÉ goed tegen krassen en kleine klappen. Zo vervult de case dus zijn hoofdtaak wel zonder mankeren en dat is dan uiteindelijk toch wel het belangrijkste.

Verbeterbaar

 • Geen HotSync-mogelijkheid in de cradle
 • Geen opening voor het resetgaatje
 • Toetsenbord niet goed bruikbaar als de CLIÉ in de case zit

Pluspunten

 • Strakke en mooie vormgeving
 • Stevige aluminium case, biedt goede bescherming

Gegevens InnoPocket Metal Deluxe Case for Clie NX Series (SX-0310)

 • Producent: InnoPocket
 • Prijs bij InnoPocket: $ 34,90 (exclusief $6 verzendkosten en eventueel BTW)
 • Prijs bij Brando: $ 32,- (exclusief $3 verzendkosten en eventueel BTW)
 • Geschikt voor: Sony CLIÉ PEG-NX70
 • Grootte: nauwelijks groter dan de CLIÉ PEG-NX70 (140mm x 70mm x 29mm)
 • Gewicht: 80 gram

Beoordeling

Gebruik Beoordeling Palmclub: Voldoende
Uiterlijk Beoordeling Palmclub: Goed
Prijs Beoordeling Palmclub: Goed
Duurzaamheid Beoordeling Palmclub: Goed

Eindoordeel Beoordeling Palmclub: Goed

Relevante links

Als je dit een leuk review vond, ben je misschien ook geïnteresseerd in:

Vragen, opmerkingen of discussie?

Via deze thread in het forum

Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android