Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

Review: Targus CH050 case

Door Lex Bolkesteijn Klik op de plaatjes voor een vergrote versie
Publicatiedatum: 01 augustus 1999

Voordat ik een Palm-gebruiker werd, had ik om mijn leven te organiseren een kleine, papieren organizer. Trouw vulde ik deze organizer ieder jaar met een nieuwe jaargang van Success.

Nadat ik mijn organizer vervangen had door een Palm III, kreeg ik al snel de behoefte aan een case ter bescherming van mijn Palm III. Omdat ik altijd al gecharmeerd was van mijn organizer, ging ik op zoek naar een leren organizer-achtige omslag voor mijn Palm.

Na een tijdje op het internet gezocht te hebben was voor mij de keus duidelijk. Het moest de "Palm Organizer Leather and Value Case Model CH050" van Targus zijn. Vertegenwoordigers van Targus vertelden mij dat mijn huisleverancier een van de Nederlandse resellers is van hun produkten. Dus op naar mijn computertoko. Daar hadden ze nog nooit van de Targus CHO050 gehoord. Maar ze waren graag bereid om bij Targus te informeren naar de prijs. Als ik met deze prijs akkoord zou gaan, zouden zij de CH050 bestellen bij Targus. Met de prijs ging ik akkoord en recentelijk kreeg ik bericht dat ik de case deze week mocht ophalen.

De buitenkant van de case - een lederen omslag met houder voor de Palm - is gemaakt van een zeer mooi soort, fijn, echt leer en voorzien van wat Targus noemt a self locking closure; een flap met klittenband om de case gesloten te houden. In tegenstelling tot wat je denkt te zien op de Targus-website is het binnenwerk van nylon gemaakt in plaats van leer. Dit is echter niet storend; hij zou er alleen maar zwaarder door worden. Tevens toont de website dat de sluiting aan de rechterkant zit. Bij het exemplaar wat ik heb zit de sluiting echter aan de linkerkant. Dit vind ik een beetje vreemd, maar uiteindelijk blijkt het toch wel handig te zijn. Tijdens het 'stylussen' zit de sluiting niet in de weg. (Een woordvoerder van Targus: "de klittebandsluiting is op verzoek van vele gebruikers verplaatst naar de linkerzijde. Juist om bovengenoemde reden"). Omdat de Palm aan de rechterkant zit is de case niet echt geschikt voor linkshandigen. Verder zijn er twee vakken aanwezig voor visitekaartjes of creditcards. Er zijn twee bandjes van elastiek aanwezig voor reservebatterijen of een pen of stylus.

In de Palm-case is een uitsparing gemaakt waardoor de knoppen goed bereikbaar zijn. Aan de achterkant van de houder zijn er uitsparingen gemaakt waardoor de stylus makkelijk eruit genomen kan worden, het contrastwieltje kan worden bediend en er toegang is tot de seriŽle poort. Als je de cradle wilt gebruiken met de Palm in de case, dan dien je een kabel te gebruiken of een verlengstuk.

De afmetingen van de case (130 bij 105 bij 30 mm) maken dat de case klein genoeg is om goed in een binnen-, jas- of borstzak te passen. Het gewicht van 77 gram is naar mijn mening niet storend.

Verder valt te vermelden dat de algemene afwerking zeer goed en netjes is. Bij het uitpakken vindt je naast de nodige inpakmaterialen ook een kaartje van de kwaliteitscontroleur van Targus. Targus geeft tevens levenslange garantie op fabrieksfouten.

Met een prijs van fl 89.- inclusief BTW is de Targus CH050 case een duurdere case. Deze prijs is echter lager dan wat je zou betalen voor een normale organizer (met papieren vulling) in dezelfde kwaliteit leer en van dezelfde afmeting. De kwaliteit is zeer goed: door het gebruik van fijne materialen heeft deze case een goed verzorgde uitstraling.

Merk: Targus

Model: CH050

Kleur: Zwart

Prijs: fl 89,- incl. btw.

Gewicht: 77 gram

Afmetingen (L*B*H): 130*105*30 mm

Geschikt voor: Palm III en PalmPilot Bescherming

Relevante links

Als je dit een leuk review vond, ben je misschien ook geïnteresseerd in:

Vragen, opmerkingen of discussie?

Bezoek eens ons forum.

Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android