Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

Review: De aaibare Smartercase

Door Susan Krieger Klik op de plaatjes voor een vergrote versie
Publicatiedatum: 20 november 2001


De case is verkrijgbaar in diverse dessigns: hier panter, zebra- en legerprint

Smartercase met panterprint. m505 uitvoering

Een blik op de klitteband sluiting

Ruimte voor notitieblok

De zebra-uitvoering met Visor

Zoveel mensen, zoveel smaken, zoveel cases. Dat was mijn eerste gedachte toen ik de website van SmarterCase zag. SmarterCase biedt een heel areaal van cases, variërend van legerkleuren tot panter, van spijkerstof tot cases die gehuld lijken te zijn in een lapje bloemetjesgordijn. En, jawel, na 11 September is er ook een case gehuld in de Amerikaanse vlag. Wat duideljk is: SmarterCase cases zien er heel anders uit dan de gangbare leren, metalen of plastic cases.

In eerste instantie kreeg ik twee cases opgestuurd: een 'herenversie' met legerprint en een 'damesversie' met een aaibare zebrabekleding. Mijn allereerste bevinding: deze cases vallen op.

Het ontwerp


De cases zijn gemaakt van dik, stevig karton, en ze zijn redelijk groot. Ze lijken ontworpen om verschillende typen handhelds te kunnen herbergen, waardoor mijn kleine Palm m505 in het niets lijkt weg te zinken, wanneer ik deze in mijn case plaats. Hmmm, aangezien de meest populaire modellen in de Benelux de kleine Palm V(x) en Palm m505(/m500)-modellen zijn, leek dit me geen goede keus. Ik liet meteen mijn teleurstelling blijken aan de maker ervan. Toen ik vervolgens de maten van mijn Palm-metgezel (de m505) liet weten, viel er niet veel later een panterprint SmarterCase in de bus, die wél nauw mijn m505 omvatte: klasse!

Over de case zelf: deze wordt afgesloten met een leren bandje met een drukknopje. De case is een stevige kartonnen doos, die van buiten met een opvallende print is bekleed en van binnen met een zwarte nylon stof. Links is een notitieblokje bevestigd, en ook een lusje waarin je je stylus kwijt kan. Rechts zit een stuk klitteband. Er zijn twee kleine stukjes klitteband die je op de handheld moet plakken. Hierdoor wordt de PDA makkelijk op zijn plaats gehouden. De stukjes klittenband zijn klein gehouden, zodat je de achterkant van de pda niet 'vol' hoeft te plakken. Alle randjes zijn redelijk goed afgewerkt.

Op pad met de Smarter


Het is niet mogelijk om te synchroniseren met de Palm in de case. Je zult steeds de Palm moeten verwijderen, en na een periode van intensief gebruik, begon de lijm van het klittenband dan ook los te raken: jammer. Infrarood gebruiken is wel mogelijk, al lijkt er in het ontwerp geen rekening mee gehouden te zijn. Achter het notitieblokje kan je eventueel wat visitekaartjes, pinpas of credit card kwijt. De case is van stevig karton, je kan rustig de Palm in SmarterCase in de rugzak werpen, en ook een val van bijvoorbeeld buroblad overleeft de Palm wel. De stylus eruit halen is niet echt makkelijk, doordat de rand van de case in de wegzit. Gebruik hierom het lusje links in de case, maar ook dit vergt wat priegelwerk om de stylus tevoorschijn te toveren.

Ik heb drie SmarterCases in handen gehad: zebraprint, tijgerprint en legerprint. Kijk eens rond op de site en je zult merken dat ze voor elk wat wils hebben. Zowel de zebraprint en tijgerprint zijn gemaakt van een wat dikkere, 'langharige' stof, waardoor de case 'aaibaar' wordt. En dat is wat deze case zo apart maakt. De legerprint vind ik hierdoor wat minder mooi, maar dat is een kwestie van persoonlijke smaak. Zo zijn er genoeg kennissen geweest die juist op de panterprint SmarterCase een wat meewarige blik wierpen.

Tot slot


De SmarterCase biedt afdoende bescherming, maar, ik ben er heel eerlijk in: ik heb betere, praktischer cases in mijn handen gehad. Het drukknopje kan handiger (bijvoorbeeld met magenetische sluiting), je kan niet synchroniseren met de Palm in de Smartercase, en de stylus is niet echt handig opgeborgen. Bovendien is de case niet geheel nauwsluitend zoals een leren map kan zijn, of bijvoorbeeld de titanium cases van Rhinoskin of InnoPocket. En toch: ik ben deze case gaan gebruiken (ik wissel af met andere cases in mijn bezit), juist omdat het zo een apart uiterlijk heeft. Dat aangaand, heeft SmarterCase echt een nieuw type case op de markt gebracht: zoveel mensen, zoveel smaken, en dus zoveel cases.

De afmetingen van de case voor de m505: 12.4 x 8.4 x 3.5 cm. Gewicht: circa honderd gram. Prijs: € 22.73 (fl 50,-).

Relevante links

Als je dit een leuk review vond, ben je misschien ook geïnteresseerd in:

Vragen, opmerkingen of discussie?

Via deze thread in het forum

Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android