spacer Palmclub logo spacer SOFTWARE NIEUWSBRIEF 8/2003  
spacer
 

De Palmclub Software Nieuwsbrief geeft maandelijks een overzicht van nieuw verschenen software voor het PalmOS. Dit kunnen goede, handige of opmerkelijke programma's zijn, die de afgelopen maand zijn verschenen of waarvan een update is uitgebracht. Met deze nieuwsbrief willen we PalmOS software onder de aandacht brengen, die volgens onze reviewers de moeite waard is. De beoordeling die bij elk programma wordt vermeld, is de persoonlijke mening van degene die het programma heeft getest. De programma's zijn beoordeeld op drie aspecten: gebruik, uiterlijk en prijs. Hieruit is een gemiddelde berekend.
Heb je zelf een Palm-programma ontdekt, dat in deze nieuwsbrief genoemd zou moeten worden, laat het ons weten. Voorwaarde is wel, dat het gaat om software die niet langer dan een maand geleden nieuw is verschenen of waarvan een update is uitgebracht. Schrijf een leuk en informatief kort review en denk er verder aan dat je alle overige noodzakelijke informatie meestuurt.

Veel leesplezier,
De Palmclub Software Nieuwsbrief redactie

 

 

BELANGRIJKE MEDEDELING
De Palmclub Software Nieuwsbrief heeft even een paar maanden stil gelegen. Deels door drukke werkzaamheden, maar ook door een gebrek aan inspiratie.
De makers van de Software Nieuwsbrief zijn - na een aantal uitgaves - erg benieuwd hoe jullie de Palmclub Software Nieuwsbrief waarderen? Zou je zo vriendelijk willen zijn om je stem uit te brengen op onze poll op de homepage? Dit is voor ons een indicatie of we in de toekomst ook nog door moeten gaan met de Palmclub Software Nieuwsbrief.
Ken je iemand die nog niet van het bestaan van de Palmclub Software Nieuwsbrief op de hoogte is? Stuur deze nieuwsbrief dan door en verwijs hem of haar naar de aanmeldpagina op de Palmclub website. Je zou ons en hopelijk ook de ontvanger daar een groot plezier mee doen!
Wil je iets kwijt over de nieuwsbrief of heb je een tip om de nieuwsbrief te verbeteren? Laat dit dan weten in het forum. Ook steunbetuigingen zijn meer dan welkom.

Bedankt voor jullie medewerking,
De Palmclub Software Nieuwsbrief redactie

 

spacer
$ 8,95  
ReceiveIt 1.1  
spacer
spacer
  Communications  
spacer
  Equattor, Inc.  
spacer
  Engels  
spacer
  PalmOS 4.1 | Ja  
spacer
  Nee  
spacer
  Grijs, kleur | Nee  
spacer
  69 kB  
spacer
  Shareware  
spacer
spacer
Goed  
spacer ReceiveIt 1.1
spacer
spacer

Een gloednieuwe applicatie, waarvan je je afvraagt hoe we ooit zonder hebben gekund. ReceiveIt stelt je in staat om elk bestand via Bluetooth of infrarood te ontvangen en op een geheugenkaart op te slaan. Het maakt niet uit of de verzender een andere Palm, een Pocket PC, mobiele telefoon, laptop of desktopcomputer is. Als je voorheen probeerde om bestanden tussen verschillende apparaten uit te wisselen kreeg je nogal eens de foutmelding "Data Received in Unknown Format". Dat is nu voorbij, want met ReveiveIt kun je elk type bestand opslaan, of het nu zip, doc, gif of mpeg is. En mocht je beschikken over DocumentsToGo 6.0, een zipprogramma of een geschikte fotoapplicatie, dan kun je deze native bestandsformaten vaak zelfs openen en bewerken op je Palm! Enig minpuntje is dat je van slechts acht bestandsformaten kunt aangeven met welke Palm-applicatie het is geassocieerd. De makers hebben beloofd dat hier nog aan wordt gewerkt.
Een vergelijkbaar programma, MagicFiles, dat kort na ReceiveIt werd uitgebracht, heeft deze beperking niet.

spacer Screenshot

$ 9,95  
Fun Cam  
spacer
spacer
  Utilities  
spacer
  Net Cell  
spacer
  Engels  
spacer
  PalmOS 4.0 | Ja  
spacer
  Nee  
spacer
  Grijs, kleur | Ja  
spacer
  30 kB  
spacer
  Commercieel  
spacer
spacer
Goed  
spacer Fun Cam
spacer
spacer

Iedereen weet dat je je Palm kan omtoveren in een universele afstandsbediening voor de televisie. Maar het kan ook andersom: op afstand je Palm bedienen met een willekeurige remote control of via een vooringestelde timer. Het handige programma Fun Cam voegt allerlei nieuwe functies voor je geïntegreerde camera, voicerecorder en ir-poort op nieuwe manieren te gebruiken. Zo kun je je pda automatisch een serie foto's of filmpjes laten maken met vooraf ingestelde tussenpozen. Je hoeft er zelfs niet bij te blijven, dus je kunt ook iemand begluren, een zonsopgang of een ontluikende bloem fotograferen. Met de afstandsbediening van je televisie of videorecorder kun je op afstand een foto maken of een geluidsopname starten. Je kunt dan een groepsfoto maken waar je zelf ook op staat, of tijdens vergaderingen alleen de echt interessante discussies opnemen. Maar dat is nog niet alles, want je kunt Fun Cam ook gebruiken in situaties waar je zelf niet in staat bent om foto's te maken, zoals tijdens een sportwedstrijd of tijdens het duiken (stop de pda wel eerst in een Armor-case).

spacer Screenshot

$ 4,65  
Palmgear  
spacer
spacer
  Education  
spacer
  palmfiction  
spacer
  Engels  
spacer
  PalmOS 3.5 | Ja  
spacer
  Nee  
spacer
  Grijs, Kleur | Ja  
spacer
  78 kB  
spacer
  Commercieel  
spacer
spacer
Redelijk  
spacer Study@Hand 1.0
spacer
spacer

Met de voormalige m100 serie, en de huidige Zire modellen mikt Palm op scholieren. Papieren in de prullenbak, alles digitaal. Study@Hand is een programma voor deze doelgroep.
Op het eerste gezicht ziet het programma er aardig uit, maar bij het invullen van het rooster begint de ellende. Om het rooster in te vullen, moeten eerst alle vakken erin staan. Bij de vakken vul je dingen in als leraar en lokaal, maar bij het rooster zijn die gegevens plotseling verdwenen. Ook het instellen van de lestijden kost veel moeite, omdat het programma klokuren wil weten, en je deze voor elke dag opnieuw in moet stellen. Verder kun je met dit programma een lijst bijhouden van welke boeken je wanneer gelezen moet hebben. Een memopad en notepad zijn toegevoegd, maar deze kunnen geen gebruik maken van categorieën. Je kunt dus niet per vak aantekeningen maken.
Cijfers kunnen ook bijgehouden worden, echter slechts één cijfer per vak. Het programma kan dan je totaalgemiddelde uitrekenen. Zelf gebruik ik dit programma niet, maar wanneer je als scholier software 'voor school' op je Palm wilt hebben, is dit programma het proberen waard.

spacer Screenshot

$ 10,00  
Palmgear  
spacer
spacer
  Music  
spacer
  Randy Wade  
spacer
  Engels  
spacer
  PalmOS 2.0 | Ja  
spacer
  Nee  
spacer
  Grijs, kleur | Ja  
spacer
  45 kB  
spacer
  Shareware  
spacer
spacer
Goed  
spacer ChordBuddy 1.6.1
spacer
spacer

Een programma voor de gitaarliefhebber! Nooit meer wild gokken naar een bepaald akkoord dat je wil spelen. ChordBuddy kent een keur aan gangbare en minder gangbare akkoorden, en laat daarbij ook waar mogelijk alternatieve grepen zien. Daarnaast geeft het programma ook letterlijk de noten binnen het akkoord, zowel in letters als in geluid.

Het programma ziet er zeer gelikt uit op een hi-res handheld, waarbij er legio mogelijkheden zijn om de informatie op de display naar je eigen smaak aan te passen.

Een leuk extra'tje is dat er een simpele tuner is ingebouwd, die met de ingebouwde luidspreker je de juiste stemming van de gitaarsnaren laat horen.

spacer Screenshot

$ 0,00  
T-Pilot  
spacer
spacer
  Utilities  
spacer
  T-Pilot  
spacer
  Engels  
spacer
  PalmOS 3.5 | Ja  
spacer
  Nee  
spacer
  Grijs, kleur | Ja  
spacer
  4 kB  
spacer
  Freeware  
spacer
spacer
Uitstekend  
spacer BlokAtShft
spacer
spacer

Het schrijfsysteem op je pda, Graffiti, kent al jaren de mogelijkheid om na een punt automatisch een hoofdletter te laten verschijnen. Als je dit echter liever niet wilt dan dan kon je daar weinig aan doen. Gelukkig heeft een Japanse programmeur daar iets op gevonden: BlokAtShft oftewel Block Auto-Shifting. Met dit zeer kleine programma (slechts 4k!), dat bovendien ook nog gratis is, kun je de automatische hoofdletter uitschakelen. Het zeer simpele maar doeltreffende BlokAtShft heeft niet alleen de mogelijkheid de automatische hoofdletter uit te zetten maar kan ook zo ingesteld worden dat na een soft reset BlokAtShft automatisch weer wordt ingeschakeld. Kortom, een aanrader voor iedereen die liever zelf bepaalt wanneer er een hoofdletter komt.

spacer Screenshot

Deze Palmclub Software Nieuwsbrief wordt gesponsord door:
spacer

spacer Palmclub TopX spacer
spacer

spacer
Laatste 15 toevoegingen
datum programma categorie
28-11-2003 F
28-11-2003 S
28-11-2003 C
28-11-2003 C
28-11-2003 S
28-11-2003 C
15-11-2003 C
15-11-2003 F
15-11-2003 S
24-10-2003 F
24-10-2003 F
24-10-2003 F
24-10-2003 F
24-10-2003 S
2-10-2003 F
spacer

Palmclub Tip van de Maand
Palmclub Tip van de Maand spacer
spacer

PalmOS Power User Tips
Wist je dat?

  • je snel naar een bepaalde tekst in alle applicaties kunt zoeken door een tekst eerst te selecteren en dan de
    Find-applicatie te starten? De geselecteerde tekst wordt dan gelijk als zoekterm gebruikt!
  • je snel een applicatie in de launcher kunt vinden door de eerste letter te schrijven?
  • je ook zonder complete HotSync-procedure een applicatie kunt installeren door Pilot Install te gebruiken?
  • je een Palm kunt gebruiken als geheugenkaartlezer door gebruik te maken van SyncWizard?
  • je een Sony CLIÉ ook kunt gebruiken als geheugenkaartlezer door op de CLIÉ MsImport te starten als deze in de cradle staat?
spacer

     
spacer