spacer Palmclub logo spacer SOFTWARE NIEUWSBRIEF 5/2003  
spacer
 

De Palmclub Software Nieuwsbrief geeft maandelijks een overzicht van nieuw verschenen software voor het PalmOS. Dit kunnen goede, handige of opmerkelijke programma's zijn, die de afgelopen maand zijn verschenen of waarvan een update is uitgebracht. Met deze nieuwsbrief willen we PalmOS software onder de aandacht brengen, die volgens onze reviewers de moeite waard is. De beoordeling die bij elk programma wordt vermeld, is de persoonlijke mening van degene die het programma heeft getest. De programma's zijn beoordeeld op drie aspecten: gebruik, uiterlijk en prijs. Hieruit is een gemiddelde berekend.
Heb je zelf een Palm-programma ontdekt, dat in deze nieuwsbrief genoemd zou moeten worden, laat het ons weten. Voorwaarde is wel, dat het gaat om software die niet langer dan een maand geleden nieuw is verschenen of waarvan een update is uitgebracht. Schrijf een leuk en informatief kort review en denk er verder aan dat je alle overige noodzakelijke informatie meestuurt.

Veel leesplezier,
De Palmclub Software Nieuwsbrief redactie

 

spacer
$ 15,00  
NonVi Games Inc.  
spacer
spacer
  Games/Strategy  
spacer
  NonVi Games  
spacer
  Engels  
spacer
  PalmOS 3.5 | Ja  
spacer
  Nee  
spacer
  Grijs, kleur | Nee  
spacer
  108 kB  
spacer
  Commercial  
spacer
spacer
Redelijk  
spacer Build Mars 1.0
spacer
spacer

We zijn aanbeland in het jaar 2147, de aarde verkeert in een crisis, er is overbevolking en de grondstoffen raken op. Het is jouw taak om Mars bewoonbaar te maken, zodat er mensen kunnen wonen zonder drukpakken en koepels.
Dit is de inleiding van dit spel en daarmee moet je het doen. Je krijgt 1 generatie (1000 weken) om Mars om te vormen en daarvoor moet je de temperatuur omhoog brengen (lekker broeikassen!) en de atmosfeer de juiste druk en samenstelling geven. Je kan dit bereiken door grondstoffen te verzamelen. Een fabriek kan met voldoende grondstoffen de juiste onderdelen maken. Een specifiek onderdeel zorgt bijvoorbeeld voor het verhogen van de temperatuur. Het is dus zaak om op het juiste moment de juiste stappen te zetten, zodat deze elkaar gaan versterken.
Met de demoversie kun je 300 stappen uitvoeren: dit is niet voldoende om het hele proces af te ronden. Met de volledige versie kun je 1000 stappen uitvoeren, dus wie wil weten of hij/zij in staat is Mars om te vormen tot een tweede Aarde: voor US$ 15,- krijg je een kans.

spacer Screenshot

$ 0,00  
InDev  
spacer
spacer
  Doc/Ebook  
spacer
  InDev  
spacer
  Engels  
spacer
  PalmOS 2.0 | Ja  
spacer
  Nee  
spacer
  Grijs | Ja  
spacer
  49 kB  
spacer
  Freeware  
spacer
spacer
Uitstekend  
spacer TiBR (Tiny Book Reader) 1.10
spacer
spacer

Als je geen fanatieke lezer van e-books bent, kan Palm Reader teveel van het goede zijn. Het gratis programma Tiny Book Reader (TiBR) is dan een goed alternatief: het neemt in plaats van 260kB slechts 50kB in beslag. Wie echt in geheugennood zit, kan zelfs de 25kB kleine TiBR Lite-editie installeren. Ondanks het kleine formaat biedt TiBR heel wat functies: verschillende lettertypes, diverse scroll-opties (zoals autoscroll), een zoekfunctie, bookmarks, een batterij-indicator, een klokje en de en de mogelijkheid om tekstfragmenten naar andere programma's te kopiëren, bijvoorbeeld naar Memo Pad. TiBR Lite biedt vrijwel dezelfde mogelijkheden, alleen de zoekfunctie, het indelen van documenten in categorieëen en het tonen van documentinformatie ontbreken. De toolbar is ook iets korter.
TiBR kan alle Palm DOC-bestanden lezen, behalve de documenten die speciaal voor Palm Reader zijn gemaakt (zoals beveiligde titels van Palm Digital Media). Is ook TiBR niet naar je smaak, dan is er ook nog de gratis DOC-reader CSpotRun, die al wat langer bestaat.

spacer Screenshot

$ 10,00  
Xavier Martin  
spacer
spacer
  Games  
spacer
  Xavier Martin  
spacer
  Engels  
spacer
  PalmOS 3.5 | Ja  
spacer
  Nee  
spacer
  Grijs, Kleur | Ja  
spacer
  277 kB  
spacer
  Shareware  
spacer
spacer
Uitstekend  
spacer TableTennis 3D 1.0
spacer
spacer

Voor de pingpongers onder ons is er een nieuw tafeltennis-simulatiespel: TableTennis3D. Ik moet zeggen dat ik zelf geen echte tafeltennis-freak ben, maar ik vond het wel een erg leuk spel. In het programma heb je twee keuze mogelijkheden: exhibition en championship. In de exhibition-mode kun je relaxed een potje tafeltennissen om te oefenen, maar in de championship-mode wordt het pas echt moeilijk. Het is hier de bedoeling dat je wedstrijden wint, waarin je steeds moeilijkere tegenstanders voorgeschoteld krijgt. Als je alle acht tegenstanders verslagen hebt, ben jij de champion. Maar voordat je dit lukt, zul je eerst veel moeten oefenen. Je slaat het balletje door simpelweg op het scherm te tappen. Er verschijnt dan een batje in beeld waarmee je het balletje kunt raken. Verder wordt er in het spel leuk gebruik gemaakt van geluidseffecten: vooral op de Sony ClIÉ's, de Tungsten|T en de Zire71 hoor je echte gesproken teksten! Binnenkort komt er een nieuwe versie uit, waarin vele leuke nieuwe features zullen zitten. Onder andere zul je dan via de website van de maker een eigen profiel aan kunnen maken, met beeld en geluid!!

spacer Screenshot

$ 10,00  
Rick Sands  
spacer
spacer
  Hobbies  
spacer
  Rick Sands  
spacer
  Engels  
spacer
  PalmOS 3.1 | Ja  
spacer
  Ja  
spacer
  Grijs, kleur | Nee  
spacer
  32 kB  
spacer
  Shareware  
spacer
spacer
Uitstekend  
spacer SnapBook 1.9.2
spacer
spacer

Digitale camera's raken steeds meer ingeburgerd, mede door de lage prijzen van zowel de camera's zelf als de geheugenkaartjes om de foto's te kunnen opslaan. Wie heeft niet al eens meegemaakt dat je je totaal niet meer kunt herinneren wat er nou ook alweer op die ene foto stond of zelfs op een compleet rolletje.
SnapBook is vooral bedoeld voor bezitters van een digitale camera, maar kan ook gebruikt worden door gebruikers die nog een conventioneel fototoestel bezitten. Per foto kun je een apart onderwerp opgeven, maar je kunt er ook voor kiezen om een serie van een aantal foto's te voorzien van hetzelfde onderwerp. Daarnaast is het mogelijk om bij elke foto nog een uitgebreide omschrijving op te geven. SnapBook nummert de foto's keurig van 1 t/m bijvoorbeeld 64, en via de optie 'All photos' krijg je een snel overzicht van alle gemaakte foto's. Erg leuk is de optie om de informatie per 'fotorolletje' naar een e-book te exporteren, zodat je met bijvoorbeeld de desktop-versie van Palm Reader deze informatie ook op je PC terug kunt lezen.

spacer Screenshot

$ 4,95  
Palmgear  
spacer
spacer
  Enhancements  
spacer
  Thomas Chapman  
spacer
  Engels  
spacer
  PalmOS 3.5 | Ja  
spacer
  Nee  
spacer
  Grijs | Nee  
spacer
  36 kB  
spacer
  Shareware  
spacer
spacer
Goed  
spacer SoundManager 1.1
spacer
spacer

Op mobiele telefoons zijn we allemaal al gewend aan het gebruik van profielen. Als je op straat loopt mag de telefoon wel iets harder rinkelen dan wanneer je in een vergadering zit. Waarom heeft nog niemand iets soortgelijks voor de Palm ontwikkeld? Dat is een vraag die Thomas Chapman zich ongetwijfeld heeft gesteld toen hij Sound Manager bedacht. Het programma werkt op een slimme manier samen met je Date Book: in de profielen die je maakt geef je aan welke keywords van toepassing zijn. Zo kun je bijvoorbeeld een profiel 'Examen' maken, waarin je als keywords opneemt: examen, tentamen, proefwerk en schoolonderzoek. Telkens wanneer er in je agenda een afspraak met één of meer van deze woorden voorkomt, wordt automatisch het bijbehorende profiel geselecteerd. Op dezelfde manier maak je een profiel 'Kerk' die wordt ingeschakeld wanneer je een begrafenis, huwelijk of doopfeest bijwoont.
Als voorbeeld zijn al een aantal profielen ingevuld, zoals rustige en luidruchtige sporten. Het maakt namelijk nogal verschil of je zit te vissen of aan het rugbyen bent.

spacer Screenshot

Deze Palmclub Software Nieuwsbrief wordt gesponsord door:
spacer

spacer Palmclub TopX spacer
spacer

spacer
Laatste 15 toevoegingen
datum programma categorie
25-05-2003 S
25-05-2003 S
25-05-2003 S
25-05-2003 F
25-05-2003 C
25-05-2003 F
22-05-2003 S
20-05-2003 S
18-05-2003 S
17-05-2003 S
17-05-2003 F
17-05-2003 S
10-05-2003 F
10-05-2003 S
7-05-2003 S
spacer

Palmclub Tip van de Maand
Palmclub Tip van de Maand spacer
spacer

Elk document een eigen icoon
Wil je sneller toegang tot veelgebruikte bestanden, zoals je e-books, je boodschappenlijstje(s) of je favoriete databases? Maak er een icoontje van, zodat je het bestand voortaan met één schermtik kunt openen. Hiervoor heb je een filemanager, zoals het freeware-programma Filez voor nodig.
Selecteer het bestand, tik op Details en ga naar het tabblad Attributes. Als je hier de optie Launchable aanvinkt, verschijnt het document voortaan als apart icoontje in je launcher. Let er wel op dat het document in RAM staat, vanaf je geheugenkaartje werkt het niet. Deze tip werkt niet voor elk bestand! Het is onder andere succesvol getest met e-books, Handyshopper-databases en MobileDB-bestanden.

spacer

     
spacer