spacer Palmclub logo spacer SOFTWARE NIEUWSBRIEF 3/2003  
spacer
 

De Palmclub Software Nieuwsbrief geeft maandelijks een overzicht van nieuw verschenen software voor het PalmOS. Dit kunnen goede, handige of opmerkelijke programma's zijn, die de afgelopen maand zijn verschenen of waarvan een update is uitgebracht. Met deze nieuwsbrief willen we PalmOS software onder de aandacht brengen, die volgens onze reviewers de moeite waard is. De beoordeling die bij elk programma wordt vermeld, is de persoonlijke mening van degene die het programma heeft getest. De programma's zijn beoordeeld op drie aspecten: gebruik, uiterlijk en prijs. Hieruit is een gemiddelde berekend.
Heb je zelf een Palm-programma ontdekt, dat in deze nieuwsbrief genoemd zou moeten worden, laat het ons weten. Voorwaarde is wel, dat het gaat om software die niet langer dan een maand geleden nieuw is verschenen of waarvan een update is uitgebracht. Schrijf een leuk en informatief kort review en denk er verder aan dat je alle overige noodzakelijke informatie meestuurt.

Veel leesplezier,
De Palmclub Software Nieuwsbrief redactie

 

spacer
$ 10,00  
HandGems  
spacer
spacer
  Calculator  
spacer
  Witkowski-Design  
spacer
  Engels  
spacer
  PalmOS 3.0 | Ja  
spacer
  Ja  
spacer
  Grijs, kleur | Nee  
spacer
  32 Kb  
spacer
  Shareware  
spacer
spacer
Goed  
spacer AddUtil 5.3
spacer
spacer

Ze zijn bijna niet meer te vinden, hooguit in hele oude stoffige kantoortjes of in een hoekje van een kantoorboekhandel: de rekenmachines met een rol papier. Mijn eerste baas bespaarde papier door iedere rol vier keer door de printer te laten lopen. Kwamen twee hele lange getallen toevallig over elkaar, dan werd het getal gewoon nog een keer afgedrukt.
De standaard calculator onder PalmOS heeft dan wel een optie 'Recent Calculations', maar dat werkt alleen op het scherm zelf, verder kun je er niets mee.
Met AddUtil krijg je direct een strook te zien waarop alle berekeningen netjes weergegeven worden. Pas bij het gebruik van de M-toets komt de 'print'-rol tot leven. Eerst worden de berekeningen weggeschreven als Memo. Na synchroniseren kan deze memo op de PC geopend worden en uiteraard worden afgedrukt. De rekenmogelijkheden van AddUtil zijn erg simpel, maar deze printmogelijkheid heeft voor sommige gebruikers zeker zijn nut.

spacer Screenshot

$ 14,95  
UPL Software  
spacer
spacer
  Games  
spacer
  UPL Software  
spacer
  Engels  
spacer
  PalmOS 5.0 | Ja  
spacer
  Nee  
spacer
  Kleur | Ja  
spacer
  1767 Kb  
spacer
  Shareware  
spacer
spacer
Uitstekend  
spacer Stone Age Plus
spacer
spacer

UPL Software heeft een nieuwe versie gemaakt van Stone Age. Deze versie, Stone Age Plus, is helemaal herschreven naar ARM-native, en maakt dus volop gebruik van de mogelijkheden die Palm OS 5.0 biedt op de ARM-processor. Graphics en sounds zijn hierom zoals je deze verwacht op een multimediale PDA.
Als Neanderthaler moet je gewapend met knots, hamer of bijl allerlei prehistorische gevaren weerstaan op zoek naar de sleutel naar het volgende level...
In de shareware versie kun je alleen het eerste level spelen. Wil je meerdere levels spelen, dan zul je je moeten registereren. Ongebruikelijk is dat als je dit spel compleet weet uit te spelen (acht levels), je als bonus een gratis code krijgt van Devil House; deze kost normaliter ($9.95). Wie neemt de uitdaging aan? Vergt maar liefst 1.7 MB van het geheugen! Overigens kunnen bezitters van een oudere Palm de minder geavanceerde Stone Age 1.1 downloaden.

spacer Screenshot

$ 9,99  
Hexlet LLC  
spacer
spacer
  Networking  
spacer
  Hexlet LLC  
spacer
  Engels  
spacer
  PalmOS 3.5 | Ja  
spacer
  Nee  
spacer
  Grijs | Nee  
spacer
  42 Kb  
spacer
  Shareware  
spacer
spacer
Uitstekend  
spacer TrafficStat 3.1.4
spacer
spacer

Ben je een fanatieke internetgebruiker en wil je ook onderweg je e-mail lezen en websites raadplegen, dan kunnen de kosten van het continu online zijn aardig oplopen. Met een GRPS-abonnement heb je geen last van deze beperking, en kun je als je wilt de hele dag online zijn en chatten via ICQ of MSN op je handheld.
Helaas moet er ook voor GPRS fors betaald worden, maar dan voor de data die je verbruikt. Een paar keer per dag je e-mail checken verbruikt niet veel Kb's, maar 30x per dag het Palmclub forum lezen op je PalmOS-handheld tikt aardig aan. Voor degenen die wat meer inzicht willen hebben in het GPRS-dataverbruik is het zaak om TrafficStat te installeren. TrafficStat houdt bij hoeveel data er verstuurd en ontvangen wordt. Het totaal is snel af te lezen in harde getallen, maar naar wens kan TrafficStat ook mooie grafiekjes op het scherm tonen. Ook de periode van de rapportage is naar eigen wens op te geven, waarbij het mogelijk is om het verbruik elke maand op een bepaalde dag te laten resetten.

spacer Screenshot

$ 0,- (v1.1)  
PalmWork  
spacer
spacer
  Security  
spacer
  PalmWork  
spacer
  Engels  
spacer
  PalmOS 4.0 | Ja  
spacer
  Nee  
spacer
  Grijs, kleur | Nee  
spacer
  33 Kb  
spacer
  Freeware (v1.1)  
spacer
spacer
Voldoende  
spacer MaxKey 1.1
spacer
spacer

Er zijn verschillende manieren om je Palm te beveiligen, zoals oplossingen waarbij je een wachtwoord of pincode moet invoeren of waarbij je de hardwareknoppen in een voorgeschreven volgorde moet indrukken. Het wordt vervelend als je dit steeds handmatig moet uitvoeren. Dat moet makkelijker kunnen, dachten de makers van MaxKey.
Zij bedachten een oplossing waarbij je geheugenkaartje de sleutel tot je Palm wordt. MaxKey werkt samen met de standaard Security-applicatie. Het wachtwoord dat je daarin hebt ingesteld, wordt door MaxKey ook vastgelegd op het geheugenkaartje. Het enige wat je vervolgens hoeft te doen om je Palm te blokkeren, is het verwijderen van het geheugenkaartje. Je krijgt weer toegang wanneer je het geheugenkaartje terugplaatst, of wanneer je handmatig het wachtwoord invoert. Er is eigenlijk maar één bezwaar: waar verstop je zolang je geheugenkaartje? In je portemonnee misschien, maar dat is een handeling die al met al net zoveel moeite kost als het invoeren van een wachtwoord.

spacer Screenshot

$ 9,95  
Handy Entertainment  
spacer
spacer
  Games  
spacer
  Handy Entertainment  
spacer
  Engels  
spacer
  PalmOS 3.5 | Ja  
spacer
  Nee  
spacer
  Kleur | Ja  
spacer
  961 Kb  
spacer
  Commercial  
spacer
spacer
Goed  
spacer Psycho Path 1.12
spacer
spacer

In 1997 veroorzaakte het actiespel Carmageddon nogal wat ophef. Schandalig, een spel waarin je beloond wordt voor het omver rijden van dieren en voetgangers! Bloedspatten en oude omaatjes vlogen schaamteloos over het scherm. Voor de Palm is nu een vriendelijke variant ontwikkeld: Psycho Path. Daarbij bestuur je een auto, waarmee je zoveel mogelijk overstekende voetgangers moet proberen te raken. Mannen met stropdassen leveren daarbij meer punten op dan vrouwen, kinderen en andere stropdasloze voorbijgangers. De makers van het programma hebben slimme technieken toegepast, om ervoor te zorgen dat het gedrag van de voetgangers onvoorspelbaar is. In hogere levels komen er nog drie nieuwe figuren bij (bijv. wegwerkers), die totaal ander gedrag vertonen. Je bestuurt de auto door de stylus over het scherm te slepen; de auto volgt dan de bewegingen van de stylus. Raak je een voetganger, dan ontstaat er een groene (?) bloedvlek met daarin het behaalde aantal punten. Even lekker je agressie kwijtraken!

spacer Screenshot

Deze Palmclub Software Nieuwsbrief wordt gesponsord door:
spacer

spacer Palmclub TopX spacer
spacer

spacer
Laatste 15 toevoegingen
datum programma categorie
25-03-2003 F
25-03-2003 C
25-03-2003 S
25-03-2003 S
25-03-2003 S
25-03-2003 S
15-03-2003 F
14-03-2003 C
14-03-2003 F
14-03-2003 S
14-03-2003 S
14-03-2003 S
14-03-2003 F
7-03-2003 F
7-03-2003 C
spacer

Palmclub Tip van de Maand
Palmclub Tip van de Maand spacer
spacer

E-mail en Outlook: Outlook vraagt telkens om toestemming
Gebruik ClickYes om de almaar vervelende Outlook-beveiliging "A Program is trying to access email
adresses you have stored in Outlook. Do you want to allow this? ..." te omzeilen. Met dit programmaatje actief in de system tray, kun je nu rustig even van je computer weglopen als je je e-mail synchroniseert. Het is wel verstandig om hierna ClickYes weer te deactiveren (suspend), omdat de Outlook-beveiliging bedoeld is om virusaanvallen te voorkomen.

ClickYes is gratis en werkt in ieder geval op Windows 2000/NT/XP.
Meer informatie kun je vinden in het forum.

spacer

     
spacer