spacer Palmclub logo spacer SOFTWARE NIEUWSBRIEF 6/2003  
spacer
 

De Palmclub Software Nieuwsbrief geeft maandelijks een overzicht van nieuw verschenen software voor het PalmOS. Dit kunnen goede, handige of opmerkelijke programma's zijn, die de afgelopen maand zijn verschenen of waarvan een update is uitgebracht. Met deze nieuwsbrief willen we PalmOS software onder de aandacht brengen, die volgens onze reviewers de moeite waard is. De beoordeling die bij elk programma wordt vermeld, is de persoonlijke mening van degene die het programma heeft getest. De programma's zijn beoordeeld op drie aspecten: gebruik, uiterlijk en prijs. Hieruit is een gemiddelde berekend.
Heb je zelf een Palm-programma ontdekt, dat in deze nieuwsbrief genoemd zou moeten worden, laat het ons weten. Voorwaarde is wel, dat het gaat om software die niet langer dan een maand geleden nieuw is verschenen of waarvan een update is uitgebracht. Schrijf een leuk en informatief kort review en denk er verder aan dat je alle overige noodzakelijke informatie meestuurt.

Veel leesplezier,
De Palmclub Software Nieuwsbrief redactie

 

spacer
$ 0,00  
FroggySoft  
spacer
spacer
  Nederlandstalig  
spacer
  Froggysoft (RobB)  
spacer
  Engels/Nederlands/Duits  
spacer
  PalmOS 3.5 | Ja  
spacer
  Nee  
spacer
  Grijs | Nee  
spacer
  34 Kb  
spacer
  Freeware  
spacer
spacer
Goed  
spacer NeckTie 1.2
spacer
spacer

Als je, zoals ik, maar één soort knoop kent voor het knopen van een das, dan loop je soms tegen het probleem aan dat de knoop maar niet goed uitkomt. Dassen zijn er in verschillende diktes en materiaalsoorten. Voor een hele dunne das kun je beter een andere knoop gebruiken dan voor een dikke das. Alleen: ik beheers maar één knoop!
Gelukkig is ook voor dit probleem een oplossing in Palmformaat. Met NeckTie heb je een handig programma waarmee je van vier soorten knopen (de hele Windsor, de halve Windsor, de platte knoop en de Orientaal) een stap-voor-stap instructie kan oproepen. Per stap krijg je een plaatje te zien met een korte, maar duidelijke instructie. Voor deze instructies heb je de keuze uit Engels, Nederlands of Duits. En wat heel erg handig is: je kan de benodigde stappen met een vertraging van 5, 10 of 20 seconden per stap automatisch laten verschijnen, zodat je de knoop kan leggen zonder zelf de volgende stap te moeten oproepen.

spacer Screenshot

$ 5,95  
Sands USA  
spacer
spacer
  Games  
spacer
  Sands USA  
spacer
  Engels  
spacer
  PalmOS 3.1 | Ja  
spacer
  Nee  
spacer
  Grijs, kleur | Ja  
spacer
  24 kB  
spacer
  Shareware  
spacer
spacer
Matig  
spacer YAtzee 3.0
spacer
spacer

Van het populaire vakantiespel Yathzee bestaan al de nodige Palm-varianten. Voor een computerversie echter kan winnen van de echte dobbelstenen moet het wel wat in z'n mars hebben. Hier ontbreekt het bij deze versie helaas vooralsnog aan. De normale Yathzee-spelregels werken weliswaar goed, maar uitgebreide spelmogelijkheden ontbreken. Je kunt bijvoorbeeld niet tegen de Palm of tegen een ander (via bijv. IR of Bluetooth) spelen. Ook de bediening laat hier en daar te wensen over.
Bij elke beurt kan je de dobbelstenen drie keer laten rollen en daarbij na de eerste gooi alleen die dobbelstenen laten rollen die je hebt aangeklikt. Daarna bepaal je de score door de juiste plek in het scoredeel aan te klikken. Hier is niet te zien bij welk onderdeel je welke score haalt. Je moet alle regels dus kennen.
Voordat dit programma het kan winnen van de zeer sterke concurrent yahtChallenge zal er nog het nodige aan toegevoegd moeten worden.

spacer Screenshot

$ 19,95  
Resco  
spacer
spacer
  Hobbies  
spacer
  Resco  
spacer
  Engels  
spacer
  PalmOS 4.0 | Ja  
spacer
  Ja  
spacer
  Kleur | Ja  
spacer
  329 kB  
spacer
  Commercieel  
spacer
spacer
Uitstekend  
spacer Resco Photo Viewer 1.22
spacer
spacer

Bezitters van een digitale camera waarvan het geheugenkaartje in hun handheld past kunnen niet zonder een goede fotoviewer. Globaal foto's beoordelen gaat vaak beter op het grotere scherm van de handheld dan op het (vaak) kleine LCD-scherm van de digitale camera. Maar ook voor het meenemen van je leukste foto's op je handheld is zo'n toepassing handig.
Met de introductie van deze viewer zijn we weer een stapje verder. De Resco Photo Viewer introduceert een handige Explorer-interface waarmee je makkelijk kan bladeren door de verschillende mappen op de geheugenkaaart. Gecombineerd met een ongeëvenaarde snelheid en een aantal zeer handige eigenschappen zoals snelle zoomfunctie, roteren, aanpassen van helderheid en contrast en nog een aantal andere handigheidjes maakt dit deze viewer tot de beste in z'n soort. RescoViewer kan JPG- en BMP-bestanden openen en ondersteunt ook ingebouwde camera's zoals in de Zire71 en diverse Sony-handhelds.

spacer Screenshot

$ 10,00  
Berthold Hutten  
spacer
spacer
  Internet  
spacer
  Berthold Hutten  
spacer
  Engels  
spacer
  PalmOS 3.5 | Ja  
spacer
  Ja  
spacer
  Grijs | Ja  
spacer
  27 kB  
spacer
  Shareware  
spacer
spacer
Voldoende  
spacer FavoGo 1.0
spacer
spacer

Mijn persoonlijke Internet Explorer Favorieten is in de loop der jaren aardig uit de kluiten gewassen, en regelmatig probeer ik uit alle macht die handige website met bijzondere drivers, de overzichtspagina met alle tot nu toe geïntroduceerde PalmOS-handhelds of dat lekkere Brownie-recept uit mijn hoofd in te tikken als ik bij familie, vrienden of op vakantie ben.
Met FavoGo is dat probleem gelukkig vanaf nu over. Dankzij de meegeleverde conduit heb ik voortaan al mijn persoonlijke favorieten in mijn Palm staan. Nog handiger is dat als ik ergens anders een handige of gewoon leuke website tegenkom ik deze ook weer kan toevoegen in FavoGo, waarna deze na een HotSync weer in mijn Internet Explorer Favorieten thuis verschijnt.
Het programma mist nog wat handigheidjes als een zoekmogelijkheid, maar de simpele gebruikersinterface en de no-nonsense werking maakt daarentegen weer een hoop goed. De prijs is echter aan de hoge kant. Bekijk ook eens Link Synchronizer (freeware).

spacer Screenshot

$ 0,00  
FreewarePalm  
spacer
spacer
  Mathematic  
spacer
  Baron Sekiya  
spacer
  Engels  
spacer
  PalmOS 3.1 | Ja  
spacer
  Nee  
spacer
  Grijs | Nee  
spacer
  97 kB  
spacer
  Freeware  
spacer
spacer
Goed  
spacer Rulers 1.2.3
spacer
spacer

Een lineaal komt altijd van pas. Sommigen zagen direct mogelijkheden met hun Palm, en tekenden heel nauwkeurig met een tekenprogramma, of het ingebouwde Notepad, een lineaal. Rulers doet dit voor jou. Met deze lineaal kun je tot de lengte van het scherm meten. Langere stukken kun je alleen meten door het object in stukjes op te delen. Voor de nauwkeurigheid zal het weinig uitmaken, omdat er toch maar op halve centimeters nauwkeurig gemeten kan worden. Naast centimeters valt er ook te kiezen tussen inches en picas. Alle PalmOS-handheld worden ondersteund, inclusief de OS5-modellen. Bovendien is het programma gratis. Alternatieve linealen zijn PCZruler en Quick Reference Collection Plus. Deze hebben iets uitgebreidere mogelijkheden, maar kosten geld. De laatste neemt bovendien tweemaal zoveel ruimte in, maar heeft ook andere mogelijkheden naast de lineaal. Kijk dus welke voor jouw gebruik de meest geschikte is.

spacer Screenshot

Deze Palmclub Software Nieuwsbrief wordt gesponsord door:
spacer

spacer Palmclub TopX spacer
spacer

spacer
Laatste 15 toevoegingen
datum programma categorie
27-06-2003 F
27-06-2003 S
27-06-2003 C
27-06-2003 S
27-06-2003 F
21-06-2003 F
21-06-2003 F
21-06-2003 F
9-06-2003 S
7-06-2003 S
31-05-2003 F
25-05-2003 S
25-05-2003 S
25-05-2003 S
25-05-2003 F
spacer

Palmclub Tip van de Maand
Palmclub Tip van de Maand spacer
spacer

Memo's netjes ordenen
Als je vaak gebruik maakt van Memo Pad, kan de hoeveelheid memo's onoverzichtelijk worden. Een oplossing om beter overzicht te krijgen is om in de titel van een memo de datum aan te geven waarop je de memo hebt geschreven. Gebruik daarbij het formaat JJ-MM-DD, zodat de memo's chronologisch getoond worden. Zorg wel dat de sortering van memo's op 'alphabetic' is ingesteld. Dit controleer je als volgt: selecteer Menu | Options | Preferences en kies 'Alphabetic' als sorteervolgorde.

spacer

     
spacer