spacer Palmclub logo spacer SOFTWARE NIEUWSBRIEF 7/2003  
spacer
 

De Palmclub Software Nieuwsbrief geeft maandelijks een overzicht van nieuw verschenen software voor het PalmOS. Dit kunnen goede, handige of opmerkelijke programma's zijn, die de afgelopen maand zijn verschenen of waarvan een update is uitgebracht. Met deze nieuwsbrief willen we PalmOS software onder de aandacht brengen, die volgens onze reviewers de moeite waard is. De beoordeling die bij elk programma wordt vermeld, is de persoonlijke mening van degene die het programma heeft getest. De programma's zijn beoordeeld op drie aspecten: gebruik, uiterlijk en prijs. Hieruit is een gemiddelde berekend.
Heb je zelf een Palm-programma ontdekt, dat in deze nieuwsbrief genoemd zou moeten worden, laat het ons weten. Voorwaarde is wel, dat het gaat om software die niet langer dan een maand geleden nieuw is verschenen of waarvan een update is uitgebracht. Schrijf een leuk en informatief kort review en denk er verder aan dat je alle overige noodzakelijke informatie meestuurt.

Veel leesplezier,
De Palmclub Software Nieuwsbrief redactie

 

spacer
€ 5,00  
Crash Pro 2.1  
spacer
spacer
  Utilities  
spacer
  79bmedia  
spacer
  meertalig  
spacer
  PalmOS 3.3 | Ja  
spacer
  Nee  
spacer
  Grijs, Kleur| Nee  
spacer
  41 Kb  
spacer
  Shareware  
spacer
spacer
Goed  
spacer Crash Pro 2.1
spacer
spacer

Het PalmOS staat bekend als een zeer stabiel besturingssysteem. Toch zijn er momenten dat onverhoopt je Palm op niets meer reageert of met een zodanige foutmelding komt dat er niets anders rest dan een reset (of herstart). Je bent niet altijd in de gelegenheid om snel even je stylus met resetpin of een scherp, puntig voorwerp te pakken, maar ondertussen staat wel je scherm continu aan en loopt je batterij dus leeg. Voor dit soort momenten biedt Crash (Pro) 2.1 uitkomst.
Van dezelfde maker is er al vrij lang een Hackmaster-versie uit, met als extra een programma om al je crashes te loggen. Crash 2.1 is de OS5-versie van dit zeer handige programma. Crash 2.1 herstart je Palm na een aantal seconden zonder tussenkomst van de gebruiker, en laat hierbij een bepaalde afbeelding zien. In de Pro-versie kun je het aantal seconden tot herstart en de getoonde afbeelding zelf kiezen, in de freeware versie moet je het doen met de standaardopties.

spacer Screenshot

$ 4,95  
Cuckoo Clock  
spacer
spacer
  Fun  
spacer
  Radoslaw Nowak  
spacer
  Engels  
spacer
  PalmOS 3.5 | Ja  
spacer
  Nee  
spacer
  Grijs, kleur | Ja  
spacer
  20 kB  
spacer
  Shareware  
spacer
spacer
Goed  
spacer Cuckoo Clock 1.0
spacer
spacer

De koekoeksklok is weer helemaal terug. Niet als nostalgisch Zwitsers klokje voor aan de muur, maar in een hedendaagse variant: als Palm-programma. Met Cuckoo Clock wordt je elk uur opgeschrikt door het vrolijke "koekoek!" van deze gevleugelde vriend. Gelijktijdig verschijnt er gedurende een paar seconden een klok in beeld, waarop je kunt zien hoe laat het is. Het tijdstip is namelijk niet af te lezen aan het aantal keren dat de koekoek z'n naam roept. Dit kun je instellen op 1 tot 5 keer en is dan voor elk uur hetzelfde. Luister je liever naar een torenklok of een combinatie van kerkklok en koekoek, dan kan dat ook. Het programma is eigenlijk alleen geschikt voor Palm-handhelds met Enhanced Sound, zoals de OS 5.2-modellen en de meest recente Sony's. Op andere handhelds hoor je alleen een saai bliepgeluidje. Per uur kun je aangeven hoe hard het geluid moet klinken. Voor gebruikers die zich op het werk geen grappen kunnen veroorloven, is er een knop aanwezig om de koekoeksgeluiden tijdens werkuren uit te schakelen.

spacer Screenshot

$ 14,95  
Avaion, Inc.  
spacer
spacer
  Enhancements  
spacer
  Avaion, Inc.  
spacer
  Engels  
spacer
  PalmOS 3.1 | Ja  
spacer
  Nee  
spacer
  Kleur | Ja  
spacer
  37 kB  
spacer
  Shareware  
spacer
spacer
Redelijk  
spacer FatFinger 2.5
spacer
spacer

Soms is bij het schrijven op je pda een toetsenbord net even makkelijker. Gebruikers die niet de beschikking hebben over een model met hardwaretoetsenbord zijn aangewezen op het toetsenbord van het PalmOS zelf. Ook niet echt ideaal moeten ze bij Avaion gedacht hebben, want die hokjes zijn wel erg klein. Met FatFinger krijg je nu een toetsenbord waarmee op drie regels voor de invoer na bijna het hele scherm gevuld wordt.
De layout hiervan is op veel manieren in te stellen, maar echt QWERTY zal niet lukken vanwege de vierkante layout. Typen kan met de stylus, maar dit pakket vraagt er om gewoon je vingers te gebruiken, de toetsen zijn er groot genoeg voor. Met vier tabbladen voor het alfabet, cijfers in een rekenmachinelayout, alle denkbare leestekens en natuurlijk een tabblad met de hele serie accenten, is er voor ieder teken voldoende ruimte om deze snel te kunnen vinden. Voor onze Belgische vrienden is er eventueel ook een AZERTY-layout beschikbaar.

spacer Screenshot

$ 8,00  
Palmgear  
spacer
spacer
  Clock/Calendar  
spacer
  Yakir Hameiri  
spacer
  Engels  
spacer
  PalmOS 3.0 | Ja  
spacer
  Nee  
spacer
  Grijs, kleur | Ja  
spacer
  10 kB  
spacer
  Commercieel  
spacer
spacer
Goed  
spacer Dated! 1.01
spacer
spacer

Software waarmee je dubbele afspraken uit je Palm-agenda kunt halen, kennen we al. Maar Dated! biedt nog iets extra's: behalve naar dubbele afspraken kun je ook heel gericht zoeken naar andere afspraken waarin een bepaald woord voorkomt of die je in een bepaalde periode hebt gemaakt. Wil je bijvoorbeeld weten op welke dag je een afspraak met een zekere Jeroen had, en weet je dat het ongeveer twee maanden geleden moet zijn geweest, dan kun je heel gericht zoeken op trefwoord en datum. Dated! komt ook van pas wanneer je wilt weten hoeveel keer je het afgelopen jaar naar de fysiotherapeut bent geweest, of wanneer je alle afspraakjes met je ex onmiddellijk uit je geheugen en uit je Palm wilt wissen.
In de uiteindelijke lijst van gevonden afspraken kun je in één oogopslag zien of een afspraak een alarm had, en je kunt een deel van de afspraken markeren om ze te verwijderen. Ook wordt er een overzicht gegeven van het totaal aantal afspraken in je agenda en hoeveel items daarvan binnen de zoekcriteria vallen.

spacer Screenshot

$ 8,00 (tijdelijk),  
Kickoo Patience  
spacer
spacer
  Games  
spacer
  Daniel Morais  
spacer
  Engels  
spacer
  PalmOS 3.5 | Ja  
spacer
  Nee  
spacer
  Kleur | Ja  
spacer
  355 kB  
spacer
  Shareware  
spacer
spacer
Uitstekend  
spacer Kickoo Patience 1.0
spacer
spacer

Kickoo heeft na Breakout en Taktik nu een derde spel uitgebracht: Patience. Dit spel bestaat uit acht verschillende solaire-kaartspellen, namelijk Golf, Fifteens, Klondike, Freecell, Scorpion, La Belle Lucie, Yukon en The Wish. Sommige van deze kaartspellen zijn bijna bij iedereen wel bekend, terwijl je van andere vast nog nooit hebt gehoord. De uitleg van de onbekende spellen kun je in de online documentatie nalezen.
Het bestand neemt maar 355 kB van het geheugen in, en daarvoor krijg je toch een prachtig grafisch spel met hele leuke geluidseffecten. De kaarten zien er heel gelikt uit, de animaties zijn goed en zeker in hires+ is het gewoon perfect! Ook is het mogelijk via internet je high-score te vergelijken met die van anderen.
Binnenkort komt er een update met nog vier nieuwe spellen. Mocht je zelf een idee hebben, laat het de de makers dan weten, want misschien kiezen ze jouw suggestie wel uit om deze er in te verwerken!

spacer Screenshot

Deze Palmclub Software Nieuwsbrief wordt gesponsord door:
spacer

spacer Palmclub TopX spacer
spacer

spacer
Laatste 15 toevoegingen
datum programma categorie
26-07-2003 S
26-07-2003 C
26-07-2003 S
26-07-2003 S
21-07-2003 C
16-07-2003 F
2-07-2003 F
27-06-2003 F
27-06-2003 S
27-06-2003 C
27-06-2003 S
27-06-2003 F
21-06-2003 F
21-06-2003 F
21-06-2003 F
spacer

Palmclub Tip van de Maand
Palmclub Tip van de Maand spacer
spacer

PalmSource Expert Guides (Engelstalig)
PalmSource heeft 25 juli 2003 een nieuw iniatief gelanceerd om het PalmOS en de vele programma's die daar voor te vinden zijn onder de aandacht te brengen. Een Expert Guide is een document met een verzameling van handige programma's, links naar interessante websites, verhalen van gebruikers, e-books en nog veel meer, allemaal gerangschikt naar één bepaald onderwerp. Zo is er bijvoorbeeld een Expert Guide over astrononomie, maar ook over e-mail en schrijven op je Palm. De Expert Guides zijn samengesteld door ervaren gebruikers van het PalmOS en gebundeld door Palmsource.

spacer

     
spacer