spacer Palmclub logo spacer SOFTWARE NIEUWSBRIEF 1/2003  
spacer
 

De Palmclub Software Nieuwsbrief geeft maandelijks een overzicht van nieuw verschenen software voor het PalmOS. Dit kunnen goede, handige of opmerkelijke programma's zijn, die de afgelopen maand zijn verschenen of waarvan een update is uitgebracht. Met deze nieuwsbrief willen we PalmOS software onder de aandacht brengen, die volgens onze reviewers de moeite waard is. De beoordeling die bij elk programma wordt vermeld, is de persoonlijke mening van degene die het programma heeft getest. De programma's zijn beoordeeld op drie aspecten: gebruik, uiterlijk en prijs. Hieruit is een gemiddelde berekend.
Heb je zelf een Palm-programma ontdekt, dat in deze nieuwsbrief genoemd zou moeten worden, laat het ons weten. Voorwaarde is wel, dat het gaat om software die niet langer dan een maand geleden nieuw is verschenen of waarvan een update is uitgebracht. Schrijf een leuk en informatief kort review en denk er verder aan dat je alle overige noodzakelijke informatie meestuurt.

Veel leesplezier,
De Palmclub Software Nieuwsbrief redactie

 

spacer
$ 15,00  
Viskey  
spacer
spacer
  Security  
spacer
  sfr GmbH  
spacer
  Engels  
spacer
  PalmOS 3.5 | Ja  
spacer
  PC  
spacer
  Grijs, kleur | Ja  
spacer
  110 Kb (prc)  
spacer
  Shareware  
spacer
spacer
Matig  
spacer visual Key for PalmOS 1.00a
spacer
spacer

sfr GmbH heeft een nieuwe manier van beveiligen van je Palm uitgevonden. Beveilig je Palm niet met een wachtwoord of een zin, maar door op van te voren aangemaakte punten te klikken in een foto of afbeelding. Met een gratis te downloaden converter kun je daar ook een eigen afbeelding voor gebruiken. Op het eerste gezicht ziet dat er erg mooi uit, maar tijdens het testen blijkt dat het een lastigere manier van beveiligen is als simpelweg een code onthouden. Het menselijk brein is beter in staat een combinatie van letters en cijfers te onthouden dan een combinatie van punten in een foto.
Om de beveiliging moeilijker of makkelijker te maken kan de precisie van de punten zelf worden bepaald, net zoals de lengte van de code. Het is zeker een revolutionaire manier van beveiligen, maar vereist wel enige gewenning.
Overigens bestaat er ook een visual Key voor Windows en een versie voor PocketPC.

spacer Screenshot

$ 10,00  
PalmVNC 2.0  
spacer
spacer
  Network/E-Mail  
spacer
  Olivier Gerardin  
spacer
  Engels  
spacer
  PalmOS 1.0 | Ja  
spacer
  Diversen  
spacer
  Grijs, kleur | Ja  
spacer
  43 Kb  
spacer
  Shareware  
spacer
spacer
Goed  
spacer PalmVNC 2.0
spacer
spacer

Voor het eerst in twee jaar is er weer een nieuwe versie van PalmVNC uitgebracht. VNC staat voor Virtual Network Computing en wordt gebruikt om een computer op afstand over te nemen.
De laatste versie, 1.40 van Harakan Software bood al kleurenondersteuning. In versie 2.0 van Olivier Gerardin is daar ook ondersteuning voor OS5 en hires (320x320 en 320x480) schermen bijgekomen.
De installatie van PalmVNC is erg eenvoudig en wijst grotendeels zichzelf. Zowel op de desktop als op de Palm hoeft er weinig configuratie gedaan te worden. Mede dankzij de ondersteuning voor hoge resoluties is het beeld in versie 2.0 veel scherper, en daardoor beter leesbaar, geworden.
Iedereen die veel onderweg is en toch de controle wil hebben over zijn of haar computer zal zeer veel plezier beleven aan deze applicatie.

spacer Screenshot

$ 219,95  
Auterra  
spacer
spacer
  Travel  
spacer
  Auterra  
spacer
  Engels  
spacer
  PalmOS 3.0 | Ja  
spacer
  Ja  
spacer
  Grijs, kleur | Nee  
spacer
  124 Kb  
spacer
  Commercial  
spacer
spacer
Goed  
spacer Auterra ODB II Scan Tool
spacer
spacer

Je zit in de auto en er gaat een dashboardlampje branden. Neem je meteen de eerste afslag naar de garage? Of pak je gewoon je Palm en ga je zelf eens kijken wat er aan de hand is? Voor autoknutselaars en mensen die graag meer willen weten over de interne electronica van een auto, is er een nieuwe scantool van Auterra, waarmee je de storingscodes gemakkelijk kunt uitlezen. Met een adapter en een datakabel sluit je de Palm aan op de OBD II-connector, die zich bij de meeste moderne auto's onder het dashboard bevindt. Daarnaast kun je de waarden van ruim dertig sensoren uitlezen, variërend van de brandstofsystemen tot de luchttemperatuur of het toerental van de motor. De gegevens kunnen naar CSV-formaat worden omgezet, waarna ze op een Windows-PC of Apple Macintosh kunnen worden ingelezen, bijvoorbeeld in Microsoft Excel.
Het scantool van Auterra is geschikt voor auto's vanaf 1996; oudere modellen hebben meestal geen ODB II-connector. De adapter en de software zijn met een prijs van $219,95 behoorlijk prijzig, maar als het een aantal bezoeken aan de garage bespaart is dat bedrag snel terugverdiend.

spacer Screenshot

$ 0,-  
EJSE Inc.  
spacer
spacer
  Misc/Fun  
spacer
  EJSE Inc.  
spacer
  Engels  
spacer
  PalmOS 5.0 | Ja  
spacer
  Nee  
spacer
  Kleur | Ja  
spacer
  439 Kb  
spacer
  Freeware  
spacer
spacer
Voldoende  
spacer HAL 9000 1.1
spacer
spacer

Liefhebbers van de film '2001: A Space Odyssey' zullen dit programma wel kunnen waarderen. Bij het opstarten verschijnt het rode 'oog' van HAL en wordt je begroet met een vaste tekst, afhankelijk van het tijdstip van de dag. Voor 16 uur hoor je: "I'm completely operational, and all my circuits are functioning perfectly", daarna: "Good evening. Everything's running smoothly. And you?". Hierna laat het programma elke 25 seconden een tekst horen. Door op het scherm te tikken/drukken krijg je dit te horen: "Just what do you think you are doing?".
Al deze geluidsfragmenten komen uit de film zelf en zijn ook te beluisteren op deze site. Om de teksten te horen moet bij Preferences wel de Game Sound aangezet worden.
Enig nut heeft HAL9000 niet. Gelukkig maar, want de 'echte' HAL9000 in de film bleek niet zo perfect te zijn als deze uitspraak zou doen vermoeden: "The 9000 series is the most reliable computer ever made."

spacer Screenshot

$ 11,95  
Crimson Fire  
spacer
spacer
  Games  
spacer
  Crimson Fire  
spacer
  Engels  
spacer
  PalmOS 3.5 | Ja  
spacer
  Nee  
spacer
  Kleur | Ja  
spacer
  224 Kb  
spacer
  Shareware  
spacer
spacer
Prima  
spacer Extreme Snowboarding
spacer
spacer

Voor wie nog op wintersport gaat en alvast wil oefenen in zijn of haar kunsten op het snowboard kan zijn lol op met Extreme Snowboarding.
In de Super Pipe moet je voor een strenge jury al je moves tentoonspreiden om zo veel mogelijk punten te verzamelen. Met de knoppen schud je de ene na de andere Chuck Flip, Tail Grab, Method en Japan Air uit je Palm. Hoe meer combinaties je maakt, hoe hoger de waardering van de jury.
In de geregistreerde versie kun je naast het showen in de Super Pipe ook nog binnen een tijdslimiet bepaalde pistes afdalen. Hierbij is het opletten voor de verschillende obstakels, en uiteraard moet je netjes tussen alle vlaggetjes door. Ondertussen tikt de klok door ...

spacer Screenshot

Deze Palmclub Software Nieuwsbrief wordt gesponsord door:
spacer

spacer Palmclub TopX spacer
spacer

spacer
Laatste 15 toevoegingen
datum programma categorie
26-01-2003 C
25-01-2003 S
25-01-2003 F
25-01-2003 C
25-01-2003 S
22-01-2003 F
17-01-2003 F
14-01-2003 S
14-01-2003 F
13-01-2003 F
13-01-2003 F
13-01-2003 S
13-01-2003 F
12-01-2003 C
10-01-2003 F
spacer

Palmclub Tip van de Maand
Palmclub Tip van de Maand spacer
spacer
Naar volgend veld in Address Book
Als je contactinformatie invoert of wijzigt in de Address-applicatie kun je de cursor snel naar een volgend (of vorig) veld verplaatsen. Dit kun je doen met een tweetal Graffiti-karakters.
Om naar een volgend veld te gaan, gebruik je de 'dubbele punt' (:) schrijfwijze door met de stylus van omlaag naar omhoog te gaan, maar dan zonder de voorafgaande punctuation tik.
Om naar een vorig veld te gaan, gebruik je de 'verticale lijn' (|) schrijfwijze door met de stylus van omhoog naar omlaag te gaan, wederom zonder de voorafgaande punctuation tik. Op deze manier kun je snel tekst invoeren zonder dat je met je stylus het Graffiti-vlak hoeft te verlaten.
spacer

     
spacer