spacer Palmclub logo spacer SOFTWARE NIEUWSBRIEF 2/2003  
spacer
 

De Palmclub Software Nieuwsbrief geeft maandelijks een overzicht van nieuw verschenen software voor het PalmOS. Dit kunnen goede, handige of opmerkelijke programma's zijn, die de afgelopen maand zijn verschenen of waarvan een update is uitgebracht. Met deze nieuwsbrief willen we PalmOS software onder de aandacht brengen, die volgens onze reviewers de moeite waard is. De beoordeling die bij elk programma wordt vermeld, is de persoonlijke mening van degene die het programma heeft getest. De programma's zijn beoordeeld op drie aspecten: gebruik, uiterlijk en prijs. Hieruit is een gemiddelde berekend.
Heb je zelf een Palm-programma ontdekt, dat in deze nieuwsbrief genoemd zou moeten worden, laat het ons weten. Voorwaarde is wel, dat het gaat om software die niet langer dan een maand geleden nieuw is verschenen of waarvan een update is uitgebracht. Schrijf een leuk en informatief kort review en denk er verder aan dat je alle overige noodzakelijke informatie meestuurt.

Veel leesplezier,
De Palmclub Software Nieuwsbrief redactie

 

spacer
$ 14,95  
Astraware  
spacer
spacer
  Games  
spacer
  Astraware  
spacer
  Engels  
spacer
  PalmOS 3.5 | Ja  
spacer
  Nee  
spacer
  Grijs, kleur | Ja  
spacer
  461 Kb  
spacer
  Commercial  
spacer
spacer
Uitstekend  
spacer Insanaquarium
spacer
spacer

In Insanaquarium kun je je talent als aqariumbezitter bewijzen. Je begint met een bescheiden budget, dat je nodig hebt om visvoer te kopen. Bij elke voederbeurt groeien de vissen en laten ze steeds grotere munten vallen, die je snel moet opvangen. Wanneer je budget toeneemt kun je extra vissen of een betere kwaliteit visvoer kopen, waardoor het steeds beter gaat met je aquarium. In de loop van het spel komen er meer dieren bij, die je helpen, bijvoorbeeld met het verzamelen van de muntjes die de vissen laten vallen. Maar er verschijnen ook monsters die je zo snel mogelijk moet neerschieten omdat ze je vissen oppeuzelen. Ondertussen moet je ook nog zorgen dat de vissen genoeg te eten krijgen. Hongerige vissen gaan dood als je niet snel genoeg ingrijpt.
Insanaquarium heeft alles in zich: je kunt op vijanden schieten, je moet een (virtueel) huisdier verzorgen, je moet verstandig met je budget omgaan en je moet strategisch nadenken welke vissen je in je aquarium laat rondzwemmen.

spacer Screenshot

$ 9,95  
Electric Pocket  
spacer
spacer
  Communications  
spacer
  Electric Pocket  
spacer
  Engels  
spacer
  PalmOS 3.5 | Ja  
spacer
  Nee  
spacer
  Grijs, kleur | Ja  
spacer
  72 Kb  
spacer
  Commercial  
spacer
spacer
Goed  
spacer TapDial
spacer
spacer

TapDial is een handig hulpmiddel om je favoriete contactpersonen snel te kunnen bellen. Voor elke contactpersoon maak je een speed-dial knop, die als een icoon in de launcher verschijnt. Iemand bellen is dan een kwestie van een tik op het icoon en de verbinding wordt tot stand gebracht via Bluetooth, infrarood, of via je Palm met geïntegreerde telefoon.
De speed-dial knoppen nemen 6KB in beslag en gedragen zich als normale Palm-applicaties: je kunt ze naar je geheugenkaartje verplaatsen, in categorieën indelen, naar andere TapDial-gebruikers beamen of aan hardware-knoppen toewijzen. Dat laatste is alleen aan te raden als de knoppen niet per ongeluk kunnen worden ingedrukt, want TapDial gaat meteen bellen, zonder dat de gebruiker hiervoor nog een bevestiging moet geven.
Het maken van nieuwe speed-dial knoppen is heel eenvoudig: je kunt de benodigde contactgegevens uit je adresboek importeren, maar je kunt ook handmatig alle gegevens invoeren. Een minpuntje is dat je eenmaal gemaakte speed-dial buttons niet meer kunt bewerken.

spacer Screenshot

$ 0,-  
FreewarePalm  
spacer
spacer
  Misc/Fun  
spacer
  Fraser McCrossan  
spacer
  Meerdere (Engels)  
spacer
  PalmOS 3.1 | Ja  
spacer
  Nee  
spacer
  Grijs | Nee  
spacer
  16 Kb  
spacer
  Freeware  
spacer
spacer
Uitstekend  
spacer Open 0.96
spacer
spacer

Ken je dat? Het is vijf uur 's middags en je moet eigenlijk nog boodschappen doen. Lukt dat nog? En op welke avond hebben ze bij het gemeentehuis ook alweer die avondopenstelling of lukt het regelen van je paspoort ook in je eigen lunchpauze? Met Open heb je de mogelijkheid om van winkels, bedrijven en instellingen de openingstijden per weekdag in te vullen. Verder is het mogelijk om een uitzonderingstijd aan te geven, bijvoorbeeld als een instelling ook een dag per week 's avonds open is.
Het programma laat op het overzichtsscherm alle bedrijven, instellingen en winkels zien met een symbool voor een open of gesloten deur. Daarachter staat het aantal uren dat een zaak nog open is, of over hoeveel uur je weer terecht kunt. Details zijn te raadplegen door op de naam te klikken. Om het geheel overzichtelijk te houden zijn alle namen netjes in categorieën in te delen.
Uiteraard moeten de gegevens een keer ingevoerd worden, maar het scheelt je heel wat tevergeefse dichte deuren. Nu nog een webcam om te kijken hoe het zit me de rijen voor de kassa!

spacer Screenshot

$ 14,95  
PalmCommander  
spacer
spacer
  Productivity  
spacer
  Lexan Software  
spacer
  Engels  
spacer
  PalmOS 3.5 | Nee  
spacer
  Nee  
spacer
  Grijs, kleur | Ja  
spacer
  160 Kb  
spacer
  Shareware  
spacer
spacer
Goed  
spacer Palm Commander 2
spacer
spacer

'Oldskool' computeraars herinneren zich vast nog wel Norton Commander, de populaire bestandsmanager uit het DOS-tijdperk waarbij je het scherm in twee helften kon splitsen. Het lijkt alsof de makers van het nieuwe programma Palm Commander 2 zich hierdoor hebben laten inspireren.
Palm Commander 2 is een filemanager voor het Palm-platform waarmee ook twee windows op het scherm worden getoond. Via drag-and-drop kun je bestanden verplaatsen van het interne geheugen naar een geheugenkaartje en andersom. Kleuren, lettertypes, aantal kolommmen en kolombreedte zijn gemakkelijk aan je wensen aan te passen. Voor handhelds met een schermresolutie van 160x160 pixels biedt het programma een microfont, zodat er ook zonder hi-res-scherm veel informatie op het scherm past. Een andere handige feature is bestandscompressie: Palm Commander zorgt automatisch dat gezipte bestanden worden uitgepakt (ge-unzipt) wanneer je ze nodig hebt. Verder zit er een handige Preferences Editor in, waarmee je de instellingen van je Preferences database kunt aanpassen.

spacer Screenshot

$ 0,-  
F1 - Season 2003  
spacer
spacer
  Misc/Fun  
spacer
  Deepweb  
spacer
  Engels  
spacer
  PalmOS 3.0 | Ja  
spacer
  Nee  
spacer
  Grijs, Kleur | Nee  
spacer
  105 Kb  
spacer
  Freeware  
spacer
spacer
Voldoende  
spacer F1 Season 2003 3.3
spacer
spacer

Het Formule 1 seizoen staat weer voor de deur. Jos "The Boss" Verstappen heeft zijn eerste rondjes in zijn nieuwe auto gemaakt en de regels worden aangepast om de spanning weer terug te brengen na het Ferarri-geweld in het vorige seizoen.
Met F1 Season 2003 heb je alle informatie bij de hand. Bij het opstarten zie je eerst een wereldkaart waarop de verschillende racecircuits zijn aangegeven met nummers. Door op een nummer te klikken krijg je de bijbehorende informatie over dat circuit: de plaatsen van de start en finish en de rijrichting. Weer een niveau dieper zijn de detailgegevens te vinden: de naam van het circuit, de lengte in meters, de af te leggen raceafstand en uiteraard wie de snelste rondetijd heeft gereden.
Natuurlijk kun je ook zelf voor 2003 de einduitslagen invullen.
Voor een leuk en snel overzicht is F1 een handig programma, echte F1-fanaten hebben meer aan Formula 1 en F1 2003 Guide & Schedule.

spacer Screenshot

Deze Palmclub Software Nieuwsbrief wordt gesponsord door:
spacer

spacer Palmclub TopX spacer
spacer

spacer
Laatste 15 toevoegingen
datum programma categorie
27-02-2003 S
27-02-2003 S
25-02-2003 C
25-02-2003 S
25-02-2003 F
25-02-2003 C
18-02-2003 S
15-02-2003 S
15-02-2003 S
10-02-2003 F
9-02-2003 C
5-02-2003 F
30-01-2003 S
30-01-2003 F
28-01-2003 F
spacer

Palmclub Tip van de Maand
Palmclub Tip van de Maand spacer
spacer
Doe meer met shortcuts
Erger jij je ook aan het feit dat er geen mogelijkheid is om breuken in Graffiti te schrijven? Gebruik dan de volgende Palmclub Tip van de Maand!
Kies in de Prefs-applicatie voor ShortCuts, kies New en verzin een korte shortcut, bijvoorbeeld 14br en schrijf deze bij ShortCut Name. Ga nu met je stift in het veld ShortCut Text staan en roep via ABC op het Graffiti-invoerveld het toetsenbord op. Zorg dat je in Shift-modus bent en tik nu de gewenste breuk aan, bijvoorbeeld ¼.
Nu kun je in elke tekstinvoerveld Graffiti ShortCut-symbool14br gebruiken om ¼ te schrijven. Herhaal deze stappen met steeds een andere shortcut voor elke breuk.
spacer

     
spacer