spacer Palmclub logo spacer SOFTWARE NIEUWSBRIEF 12/2003  
spacer
 

De Palmclub Software Nieuwsbrief geeft maandelijks een overzicht van nieuw verschenen software voor het PalmOS. Dit kunnen goede, handige of opmerkelijke programma's zijn, die de afgelopen maand zijn verschenen of waarvan een update is uitgebracht. Met deze nieuwsbrief willen we PalmOS software onder de aandacht brengen, die volgens onze reviewers de moeite waard is. De beoordeling die bij elk programma wordt vermeld, is de persoonlijke mening van degene die het programma heeft getest. De programma's zijn beoordeeld op drie aspecten: gebruik, uiterlijk en prijs. Hieruit is een gemiddelde berekend.
Heb je zelf een Palm-programma ontdekt, dat in deze nieuwsbrief genoemd zou moeten worden, laat het ons weten. Voorwaarde is wel, dat het gaat om software die niet langer dan een maand geleden nieuw is verschenen of waarvan een update is uitgebracht. Schrijf een leuk en informatief kort review en denk er verder aan dat je alle overige noodzakelijke informatie meestuurt.

Veel leesplezier,
De Palmclub Software Nieuwsbrief redactie

 

De Palmclub wenst je ook in 2004 veel plezier met je pda!


spacer
$ 79,95  
Mobi-systems.com  
spacer
spacer
  Taal  
spacer
  Mobile Systems, Inc.  
spacer
  Engels  
spacer
  PalmOS 3.1 | Ja  
spacer
  Nee  
spacer
  Grijs, kleur | Ja  
spacer
  6,8 MB  
spacer
  Commercieel  
spacer
spacer
Goed  
spacer Oxford Reference Suite
spacer
spacer

De Oxford Reference Suite is een bundel bestaande uit Pocket Oxford English Dictionary, het Oxford Dictionary of Idioms, het Concise Medical Dictionary en het Dictionary of Business. Deze vier boeken nemen bijna 7 MB in beslag en kunnen dus het beste op een geheugenkaart worden gezet. In het Engelse woordenboek zitten meer dan 140.000 woorden, van abaft tot zygote. De andere boeken bevatten medische termen, zakelijke termen en uitdrukkingen. Zoeken gaat vlot met het bijgeleverde programma MSDict. Ook het zoeken met wildcards (jokertekens) is mogelijk en duurt nog geen halve seconde op een PalmOS5-model. Bij de woorden staan zowel de uitspraak, het woordsoort, een beschrijving en soms ook de herkomst.
Dit is hét ultieme naslagwerk voor een leerling, docent Engels, medicus, zakenman en alle overige mensen die intensief met de Engelse taal bezig zijn. Wanneer het pakketje wat te duur is, zijn alle delen ook los te koop van $30 tot $40.

spacer Screenshot

$ 0,00  
FreewarePalm  
spacer
spacer
  Productiviteit  
spacer
  Nosleep Software  
spacer
  Engels  
spacer
  PalmOS 3.5 | Ja  
spacer
  Nee  
spacer
  Grijs, kleur | Ja  
spacer
  347 kB  
spacer
  Freeware  
spacer
spacer
Goed  
spacer IdeaPad 1.4
spacer
spacer

Met behulp van de Palm je gedachten ordenen, dat is waar IdeaPad voor bedoeld is. Enerzijds biedt dit programmaatje de mogelijkheid tot "mindmapping" of het even snel schetsen van een flowchart. Anderzijds kun je in een outliner formaat je gedachten op een rijtje zetten en deze eenvoudig bewerken, wijzigen of van niveau laten veranderen.
Het is ook mogelijk items uit je ToDo-lijsten te importeren. Met een druk op een knop verschijnt dit dan in de vorm van een schets op je Palm-schermpje. Hierop kun je in- en uitzoomen (éé niveau hoger of lager), navigeren, editen, sub-niveaus onderdrukken, enzovoorts.
Dit programmaatje is freeware maar is toch behoorlijk krachtig en werkt zeer intuïtief.
Sterk punt is ook dat je de gemaakte schets of outline eenvoudig naar je PC kunt exporteren en daar respectievelijk als .bmp of .txt kunt opslaan, bewerken en afdrukken.

spacer Screenshot

$ 12,95  
Sniderware  
spacer
spacer
  Cardgames  
spacer
  Sniderware  
spacer
  Engels  
spacer
  PalmOS 3.5 | Ja  
spacer
  Nee  
spacer
  Grijs, Kleur | Ja  
spacer
  84 kB  
spacer
  Shareware  
spacer
spacer
Goed  
spacer Eric Snider"s Video Poker 1.0
spacer
spacer

Eric Snider heeft na het Eric Snider"s Solitaire Game pack nu een standalone pokergame uitgebracht. Eric Snider's Video Poker is een video pokergame dat slechts 84 kB van je geheugen in beslag neemt en toch grafisch erg mooi is. In het onderste deel van het scherm zie je je kaarten en in het bovenste deel zie je uitleg of je score na een ronde. Je kunt zelf de achtergrond kiezen en uitgebreide statestieken zijn ook voorhanden. Je kunt kiezen uit twee spelvarianten: "Jacks or better" of "Deuces Wild". Verder kun je onbeperkt opnieuw geld in de 'machine' gooien. Dat is soms wel jammer, want het geeft daardoor minder spanning. Een optie dat je bijvoorbeeld maximaal 20 dollar per dag kan vergokken, lijkt me gewenst.
De geluidseffecten vallen helaas wat tegen maar desontdanks is het erg verslavend. De shareware- versie mag je twee weken gratis uitproberen. De demo is zo klein, dat je de software makkelijk naar andere gebruikers kunt beamen.

spacer Screenshot

$ 4,95  
Palmgear  
spacer
spacer
  Clock/Calendar  
spacer
  RarM_Software  
spacer
  Engels  
spacer
  PalmOS 2.0 | Ja  
spacer
  Nee  
spacer
  Grijs, kleur | Ja  
spacer
  185 kB  
spacer
  Shareware  
spacer
spacer
Goed  
spacer Bob"s Alarm 2.00
spacer
spacer

Altijd op zoek geweest naar een alles-in-een-wat-betreft-tijden-programma? Grote kans dat je dan zeer geïnteresseerd dit stukje door zult lezen. Bob"s Alarm biedt namelijk twee alarmklokken, twee stopwatches, twee countdowntimers en drie klokken met tijdzone-instelmogelijkheid. Dit alles is na het doorworstelen van wat instellingen, redelijk gemakkelijk te bedienen.
Het leuke van Bob"s Alarm is dat je in tegenstelling tot de standaard World Clock/Clock, wél een uitgebreidere alarmdatabase voor je Calendar/Date Book kunt gebruiken (zoals GeekSounds) en dat je ook nog WAV-bestanden als alarmgeluid kunt instellen. Je hoort een bevestigend bliepje als je een alarm wegklikt of snoozed. Een absoluut pluspunt van dit programma is dat een alarm evengoed afgaat als er nog een alarmscherm van Date Book openstaat. Veel alarmprogramma"s doen dit niet. Een nadeel is dat de demoversie wat functies betreft beperkt is ten opzichte van de sharewareversie. Aan de andere kant kost de sharewareversie maar $5, dus met de huidige dollarkoers wordt het aanschaffen van dit programma wel zeer gunstig.

spacer Screenshot

$ 17,95  
Astraware  
spacer
spacer
  Games  
spacer
  Astraware Ltd.  
spacer
  Engels  
spacer
  PalmOS 5.0 | Ja  
spacer
  Nee  
spacer
  Grijs, kleur | Ja  
spacer
  1,54 MB  
spacer
  Shareware  
spacer
spacer
Uitstekend  
spacer Shattered Worlds: Space Combat 1.0
spacer
spacer

Iedereen die vroeger Wing Commander, X-Wing, Tie Fighter en andere 3D ruimteschietspellen heeft gespeeld kan zich nu ook helemaal uitleven op de Palm!
Shattered Worlds is een zeer mooi getekend 3D schietspel, waarbij de speler als piloot in de cockpit van zijn ruimtevaartuig zit. De bediening gaat redelijk vlot door middel van de D-Pad van de Tungsten|T. Ook het geluid en de kunstmatige intelligentie van de tegenstanders is verrassend positief te noemen.
Niet een van de kleinste spelletjes op de markt, maar als je van dit soort spellen houdt en nog ruimte over hebt op je Palm, dan is dit zeker een aanrader om even te proberen!

spacer Screenshot

Deze Palmclub Software Nieuwsbrief wordt gesponsord door:
spacer

spacer Palmclub TopX spacer
spacer

spacer
Laatste 15 toevoegingen
datum programma categorie
30-12-2003 S
30-12-2003 S
30-12-2003 S
30-12-2003 F
30-12-2003 C
30-12-2003 C
10-12-2003 S
10-12-2003 C
28-11-2003 F
28-11-2003 S
28-11-2003 C
28-11-2003 C
28-11-2003 S
28-11-2003 C
15-11-2003 C
spacer

Palmclub Tip van de Maand
Palmclub Tip van de Maand spacer
spacer

Met meerdere gebruikers synchroniseren onder Windows XP
Onder Windows XP kunt u met meerdere mensen gebruik maken van dezelfde computer. Als er bovendien meerdere Palm-gebruikers op de computer willen synchroniseren, dan moet u opletten dat de HotSync Manager voor elke gebruiker opnieuw wordt geconfigureerd. Het is belangrijk dat tijdens de configuratie ALLE andere gebruikers uitgelogd zijn. De optie "Switch User" is daarbij niet voldoende.
Om alle andere gebruikers af te melden kiest u Start, Log Off (Afmelden), Log Off (Afmelden). Daarna logt u in met de gebruikersnaam waarvan u de HotSync Manager wilt configureren.

spacer

     
spacer