spacer Palmclub logo spacer SOFTWARE NIEUWSBRIEF 8/2003  
spacer
 

De Palmclub Software Nieuwsbrief geeft maandelijks een overzicht van nieuw verschenen software voor het PalmOS. Dit kunnen goede, handige of opmerkelijke programma's zijn, die de afgelopen maand zijn verschenen of waarvan een update is uitgebracht. Met deze nieuwsbrief willen we PalmOS software onder de aandacht brengen, die volgens onze reviewers de moeite waard is. De beoordeling die bij elk programma wordt vermeld, is de persoonlijke mening van degene die het programma heeft getest. De programma's zijn beoordeeld op drie aspecten: gebruik, uiterlijk en prijs. Hieruit is een gemiddelde berekend.
Heb je zelf een Palm-programma ontdekt, dat in deze nieuwsbrief genoemd zou moeten worden, laat het ons weten. Voorwaarde is wel, dat het gaat om software die niet langer dan een maand geleden nieuw is verschenen of waarvan een update is uitgebracht. Schrijf een leuk en informatief kort review en denk er verder aan dat je alle overige noodzakelijke informatie meestuurt.

Veel leesplezier,
De Palmclub Software Nieuwsbrief redactie

 

spacer
€ 15,00  
Tube Amsterdam  
spacer
spacer
  Travel  
spacer
  Visual IT  
spacer
  Engels  
spacer
  PalmOS 3.5 | Ja  
spacer
  Nee  
spacer
  Grijs, kleur | Ja  
spacer
  220 kB  
spacer
  Commercieel  
spacer
spacer
Voldoende  
spacer Tube Amsterdam
spacer
spacer

Als je vaak met tram en metro reist, ken je vast het uitstekende freewareprogramma Metro. Hiermee heb je het metronetwerk van 200 wereldsteden in je broekzak. Toch heeft Visual IT het aangedurft om het commerciële Tube op de markt te brengen. Tube is verkrijgbaar voor 18 steden, waaronder Amsterdam. Voor een aantal steden is er ook een Pro-variant, die een extra plattegrond van het toeristische centrum en een kaart van treinennetwerk bevat. Je kunt een volledig functionerende demoversie van Tube Toronto downloaden om een idee te krijgen van de mogelijkheden. De software bevat een full-color kaart van het metronetwerk in kleur, waarop je kunt inzoomen. Bij het plannen van je route kun je behalve het begin- en eindstation ook aangeven dat je bepaalde stations of metrolijnen wilt mijden. De route kan op twee manieren worden getoond: een lijstje van de stations die je passeert of een erg mooi uitgevoerde animatie op de kaart. Jammer genoeg zijn de schermen alleen in het Engels, terwijl concurrent Metro ook in een Nederlandse variant verkrijgbaar is.

spacer Screenshot

€ 0,00  
Palmgear  
spacer
spacer
  Clock/Calendar  
spacer
  Alan Teh  
spacer
  Engels  
spacer
  PalmOS 3.0 | Ja  
spacer
  Nee  
spacer
  Grijs, kleur | Ja  
spacer
  23 kB  
spacer
  Freeware  
spacer
spacer
Goed  
spacer DateToolz 1.0
spacer
spacer

DateToolz is een handig programma waarmee je allerlei berekeningen met datums kunt uitvoeren. Het hoofdscherm bestaat uit vier onderdelen: AgeCalc, DateCalc, PregCalc en Schedule. Met AgeCalc kun je aan de hand van iemands verjaardag berekenen hoeveel dagen, weken, maanden en jaren oud iemand is. Met DateCalc bereken je het aantal dagen of weken tussen twee willekeurige datums. Moet je over vijf weken terugkomen bij de huisarts of kapper, dan heb je in no-time bepaald welke datum dit is. Voor toekomstige ouders komt het onderdeel PregCalc wellicht van pas: als je weet wanneer je zwanger bent geworden kun je de vermoedelijke geboortedatum van de baby berekenen. Tenslotte biedt het onderdeel Schedule de mogelijkheid om snel afspraken in je agenda toe te voegen.
Kortom: een handige en bovendien gratis collectie datumhulpjes. Enig minpunt is dat je naast de applicatie (23kB) ook de NSBRuntime moet installeren (102kB), waardoor de software uiteindelijk toch relatief veel ruimte in beslag neemt.

spacer Screenshot

$ 0,00  
Palmgear  
spacer
spacer
  Utilities  
spacer
  Froggysoft  
spacer
  Nederlands  
spacer
  PalmOS 1.0 | Ja  
spacer
  Nee  
spacer
  Grijs, Kleur | Ja  
spacer
  176 kB  
spacer
  Freeware  
spacer
spacer
Redelijk  
spacer ADR-2003
spacer
spacer

Froggysoft verrast de Nederlandse PalmOS-wereld wederom met een handige applicatie. Iedereen die regelmatig op de weg zit, vraagt zich misschien wel eens af wat voor een lading een vrachtwagen bevat. Aan de hand van het oranje bordje dat een dergelijke combinatie altijd moet voeren is wel te zien dat het om gevaarlijk stoffen gaat, maar de combinatie van cijfers zegt menig weggebruiker vaak niks. Door dit programma te installeren wordt deze informatie wel beschikbaar! Het invoeren van de relevante cijfers is voldoende, het programma zal dan zelf met de soort stof die vervoerd wordt, en welke eventuele schadelijke effecten dit kan hebben als het per ongelijk vrijkomt. Handig om te weten, en zeker een leuk tijdverdrijf in de file. Het enige dat nu nog ontbreekt is een uitleg waarvoor die stof precies dient...

spacer Screenshot

$ 0,00  
Palmgear  
spacer
spacer
  Network  
spacer
  Murad Kakabayev  
spacer
  Engels  
spacer
  PalmOS 3.5 | Ja  
spacer
  Nee  
spacer
  Grijs, kleur | Ja  
spacer
  121 kB  
spacer
  Freeware  
spacer
spacer
Uitstekend  
spacer SmbMate 1.0
spacer
spacer

Op je PC ben je gewend dat je zonder problemen bestanden op je fileserver of op andere PC's in het netwerk waarvan de folders gedeeld zijn kunt benaderen. Waarom kan dat dan niet op de pda? Nou, dat kan dus vanaf nu gewoon wel!
SmbMate is een 'verkenner' waarmee je alle gedeelde bronnen van een Windows PC via een TCP/IP netwerk kunt benaderen. De gedeelde bronnen kunnen disks of printers zijn. Je kunt dus zonder een HotSync bestanden van een gedeelde disk op je PC kopieren of verplaatsen naar je pda en andersom kun je een backup maken op je PC van belangrijke bestanden. Als je een tekstbestand hebt kun je dat ook naar een gedeelde printer sturen. Vanaf de pda kun je op de PC ook berichtjes op het scherm zetten, de PC herstarten of netwerkinformatie opvragen over de PC. Vooral voor mensen met een draadloze verbinding is dit weer een stap vooruit. Bizar genoeg is dit programma nog gratis ook!

spacer Screenshot

$ 14,95  
Astraware  
spacer
spacer
  Games  
spacer
  Astraware  
spacer
  Engels  
spacer
  PalmOS 3.0 | Ja  
spacer
  Nee  
spacer
  Grijs, kleur | Ja  
spacer
  120 kB  
spacer
  Commercieel  
spacer
spacer
Uitstekend  
spacer Bejeweled Game Of The Year Edition
spacer
spacer

Iedereen kent natuurlijk de klassieker Bejeweled, het spel dat al vanaf het begin van de Palmclub Top 10 aan kop staat als populairste spelletje. Dit jaar won Bejeweled de Game Of The Year 2003 Award van Handango. Maar de ontwikkelaars zitten niet stil: omdat de huidige Palms qua geluidsweergave tot heel wat meer in staat zijn dan een paar simpele biepjes, vond Astraware het hoog tijd om het spelgeluid eens flink aan te pakken. In de nieuwste versie van Bejeweled! is het Aurora Sound System toegepast. Het vallen van de stenen klinkt daardoor nog realistischer, terwijl tegelijkertijd een opzwepend achtergrondmuziekje klinkt, dat je aanzet tot steeds hogere prestaties. In de Easy mode is de muziek iets rustiger, waardoor je je minder opgejaagd voelt.
Het Aurora Sound System zal in alle nieuwe spellen en updates worden toegepast. Vooral de bezitters van een Tungsten T, Tungsten C, Zire 71 en Sony CLIÉ zullen hiervan profiteren, want alleen die handhelds zijn in staat om de muziek goed weer te geven. Een extra pluspunt is bovendien, dat het spel door de muziek niet merkbaar trager wordt.

spacer Screenshot

Deze Palmclub Software Nieuwsbrief wordt gesponsord door:
spacer

spacer Palmclub TopX spacer
spacer

spacer
Laatste 15 toevoegingen
datum programma categorie
31-08-2003 F
31-08-2003 F
31-08-2003 F
31-08-2003 C
31-08-2003 F
31-08-2003 F
31-08-2003 C
31-08-2003 S
11-08-2003 F
10-08-2003 F
10-08-2003 S
10-08-2003 S
26-07-2003 S
26-07-2003 C
26-07-2003 S
spacer

Palmclub Tip van de Maand
Palmclub Tip van de Maand spacer
spacer

Wisselen tussen Memo Pad en Note Pad
Sinds de m100 beschikt de Palm over een memopad en een notepad. In de eerste schrijf je tekst, in de tweede kun je ook tekeningen en handgeschreven notities kwijt. Helaas kan maar één van de twee aan de memoknop toegewezen worden.
Met het gratis programma TiggleToggle Lite is dat verleden tijd. Bij elke druk op de knop starten Memo Pad en Note Pad beurtelings op.

spacer

     
spacer