spacer Palmclub logo spacer SOFTWARE NIEUWSBRIEF 4/2003  
spacer
 

De Palmclub Software Nieuwsbrief geeft maandelijks een overzicht van nieuw verschenen software voor het PalmOS. Dit kunnen goede, handige of opmerkelijke programma's zijn, die de afgelopen maand zijn verschenen of waarvan een update is uitgebracht. Met deze nieuwsbrief willen we PalmOS software onder de aandacht brengen, die volgens onze reviewers de moeite waard is. De beoordeling die bij elk programma wordt vermeld, is de persoonlijke mening van degene die het programma heeft getest. De programma's zijn beoordeeld op drie aspecten: gebruik, uiterlijk en prijs. Hieruit is een gemiddelde berekend.
Heb je zelf een Palm-programma ontdekt, dat in deze nieuwsbrief genoemd zou moeten worden, laat het ons weten. Voorwaarde is wel, dat het gaat om software die niet langer dan een maand geleden nieuw is verschenen of waarvan een update is uitgebracht. Schrijf een leuk en informatief kort review en denk er verder aan dat je alle overige noodzakelijke informatie meestuurt.

Veel leesplezier,
De Palmclub Software Nieuwsbrief redactie

 

spacer
$ 0,00  
Ling Nero  
spacer
spacer
  Calculator  
spacer
  Ling Nero  
spacer
  Engels  
spacer
  PalmOS 3.0 | Ja  
spacer
  Nee  
spacer
  Grijs, kleur | Nee  
spacer
  21 Kb  
spacer
  Shareware  
spacer
spacer
Goed  
spacer snapCalc 5.3
spacer
spacer

Voor mensen die net hun belastingaangifte op de computer hebben gedaan is de makkelijk oproepbare rekenmachine vast wel bekend. Ook op de PDA heb je soms even de behoefte aan een rekenmachine, zonder dat je daarvoor de huidige applicatie wil verlaten. Hiervoor bestaan al langer oplossingen door middel van hacks (PopUpCalc bijvoorbeeld), maar wie met PalmOS 5 werkt moest nog even wachten. Met het hier beschreven snapCalc 5.2 (en met CalcOnTop) zijn er nu ook voor PalmOS 5 makkelijk oproepbare rekenmachines.
snapCalc is op verschillende manieren op te roepen. Voor je snapCalc oproept kun je al een getal op het clipboard zetten (gewoon met de copy-functie) en dit getal kun je dan in snapCalc plakken als startpunt voor je berekening. Uiteraard kun je je uitkomst weer meenemen naar de applicatie waarin je aan het werk bent. De rekenfuncties zijn simpel, maar dit heeft als voordeel dat je geen gebruik hoeft te maken van MATHLIB.PRC, wat weer geheugen scheelt.

spacer Screenshot

$ 0,00  
FreewarePalm  
spacer
spacer
  Utilities  
spacer
  Timothy Allen  
spacer
  Engels  
spacer
  PalmOS 3.1 | Nee  
spacer
  Nee  
spacer
  Grijs, Kleur | Ja  
spacer
  95 Kb  
spacer
  Freeware  
spacer
spacer
Voldoende  
spacer Help!
spacer
spacer

Help! is een handig programma voor beginnende Palm-gebruikers. Vijftien basisfuncties, variërend van het beamen van adressen tot het verwijderen van software, het maken van categorieëen en het opnieuw instellen van de digitizer worden in kort bestek uitgelegd. Waar nodig is de uitleg voorzien van duidelijke illustraties.
Helaas is de software alleen geschikt voor bezitters van een Palm met PalmOS 3.x of 4.x en is de inhoud wat beperkt. Van de vijftien besproken onderwerpen hebben vier te maken met het beamen van informatie. Ervaren gebruikers zullen niet zoveel nieuws ontdekken, maar voor beginners is een gratis programma dat je enigszins op weg helpt, natuurlijk nooit weg.

spacer Screenshot

$ 0,00  
Palmgear  
spacer
spacer
  Fun  
spacer
  Jeffrey Yen  
spacer
  Engels  
spacer
  PalmOS 3.1 | Ja  
spacer
  Nee  
spacer
  Grijs, Kleur | Ja  
spacer
  107 Kb  
spacer
  Freeware  
spacer
spacer
Voldoende  
spacer My Feelings, As Usual. 1.0
spacer
spacer

Iedereen kent hem na de afgelopen maanden wel, Mohammed Saeed al-Sahhaf, de Iraakse minister van informatie, ook wel de minister van verhaaltjes genoemd. Terwijl de Amerikanen aan de poorten van Baghdad stonden, vertelde deze man ons dat er niks aan de hand was, en ze niet eens in de buurt van Baghdad waren. Vanwege deze, vaak komische, uitlatingen is de persoon Sahhaf enorm populair geworden op het internet. Er zijn websites te vinden met zijn uitspraken, maar ook kan je ze zelf samenstellen. Inmiddels heeft heer al-Sahhaf zijn weg ook naar het PalmOS gevonden, er is nu een gratis programma beschikbaar dat alle uitspraken van hem bevat, en dat bij iedere keer aanklikken een andere uitspraak genereert. Zeer vermakelijk om dit zo af en toe eens na te lezen! Nuttig is het programma in geen enkel opzicht. Vermakelijk echter wel. Wie nog ruim 107 kb vrij heeft op zijn of haar Palm, probeer het eens, het is gratis!

spacer Screenshot

$ 14,95  
Florent Pillet  
spacer
spacer
  Enhancements  
spacer
  Florent Pillet  
spacer
  Engels  
spacer
  PalmOS 3.3 | Ja  
spacer
  Nee  
spacer
  Grijs, kleur | Ja  
spacer
  120 Kb  
spacer
  Shareware  
spacer
spacer
Uitstekend  
spacer Findhack 4.0.4
spacer
spacer

De standaard zoekfunctie (Find) in PalmOS doet zijn werk, maar heeft de nodige beperkingen en juist als je iets niet kan vinden is dat een groot bezwaar. Er kwamen dan ook al snel hacks die de zoekfunctie veel meer mogelijkheden gaven. Eén van de betere hacks is nu herschreven, zodat dit een op zichzelf staand programma is geworden. Een hackmanager is niet meer nodig, dus dit programma is daarmee ook geschikt voor OS 5.
Findhack 4.0.4 kan de laatste dertig zoektermen voor je bewaren, maar dit aantal is in stappen van vijf te verlagen. Daarnaast kun je een set met favoriete zoekopdrachten samenstellen. Uiteraard kun je in je zoekopdracht werken met wildcards (*, ? en !), kun je Ignore Case aan- of uitvinken en kun je quotes laten negeren, zodat zoeken op "prefs" ook "pref's" zal vinden. En tot slot kun je aangeven wat je standaard 'built-in' applicaties zijn, zodat bij het zoeken in alleen de standaardapplicaties toch naar de juiste database gekeken wordt.

spacer Screenshot

$ 0,00  
Jeffrey Rüsterholz  
spacer
spacer
  Fun  
spacer
  Jeffrey Rüsterholz  
spacer
  Nederlands/Engels  
spacer
  PalmOS 2.0 | Ja  
spacer
  Nee  
spacer
  Grijs | Ja  
spacer
  15 Kb  
spacer
  Freeware  
spacer
spacer
Voldoende  
spacer Kenteken 1.15
spacer
spacer

Ook altijd benieuwd hoe oud die ene mooie auto is? Of hoe oud dat oude barrel dat je vandaag van de weg drukte nu werkelijk is? Zo af en toe is het interessant om te weten hoe oud een auto is. Met dit kleine Nederlandstalige programma kan je nazoeken wanneer een auto op kenteken is gezet. Je selecteert één van de zes combinaties, vervolgens de eerste twee letters van het kenteken en voilà: onderaan verschijnt de maand waarin het kenteken is uitgegeven. Van de kentekens van voor 1951 is enkel een lijst opgenomen met provincies, aangezien het kentekensysteem toentertijd anders werkte. Ook kentekens waar geen bepaalde periode voor geldt zijn niet opgenomen (denk hierbij aan 'nieuw' ingevoerde oldtimers).
Verder heeft Kenteken geen nut, maar voor de liefhebbers is het een leuk programma. Jammer is dat het bij oudere auto´s, waar zo´n feitje er echt toe doet, niet na te zoeken is, maar dat ligt aan het systeem. Aardig is dat het programma werkt op zo´n beetje iedere PalmOS-handheld.

spacer Screenshot

Deze Palmclub Software Nieuwsbrief wordt gesponsord door:
spacer

spacer Palmclub TopX spacer
spacer

spacer
Laatste 15 toevoegingen
datum programma categorie
26-04-2003 F
26-04-2003 F
26-04-2003 F
26-04-2003 F
26-04-2003 F
26-04-2003 S
24-04-2003 F
19-04-2003 C
16-04-2003 S
10-04-2003 S
10-04-2003 S
10-04-2003 F
5-04-2003 F
5-04-2003 S
1-04-2003 C
spacer

Palmclub Tip van de Maand
Palmclub Tip van de Maand spacer
spacer

Categoriseren in een handomdraai
Een van de voordelen van de standaard ingebouwde applicaties is het onderverdelen van afspraken, memo's en taken in verschillende categorieën. Hierdoor ontstaat niet één lange waslijst met al je taken voor de aankomende maand, maar een georganiseerd geheel; keurig onderverdeeld in bijvoorbeeld privézaken, zakelijk, niet wenselijk etcetera. Gaandeweg komen er toch weer steeds meer memo's bij in de Unfiled categorie. Als daar een aantal memo's tussen staan die weer in een eigen categorie thuishoren, kan het een vervelend klusje zijn om ze stuk voor stuk in een nieuwe categorie te verdelen.
Gelukkig kan Mass Transit dit vervelende klusje voor je opknappen. Bij het starten van dit programma zal bij het openen een lijst te voorschijn komen van al je ingevoerde memo's. Het is dan een kwestie van categorie kiezen, en vinkjes zetten voor de betreffende memo's. Zodra dit is gebeurt, klik je op Go! en vervolgens staat alles precies zoals je het hebben wilt! Succes met categoriseren!

spacer

     
spacer