spacer Palmclub logo spacer NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2000  
spacer
Nieuwsbrief Nederlandse Palmclub November 2000

Beste lezer,

We hebben een drukke periode achter de rug. Hierdoor heeft deze nieuwsbrief enige vertraging opgelopen. Excuses daarvoor. Gonny kijkt met ons terug op een geslaagde bijeenkomst. Ik wil Gonny en Jean-Paul in het bijzonder bedanken voor hun inzet de afgelopen weken. Zij hebben de bijeenkomst georganiseerd, en ook nog kans gezien deze nieuwsbrief vol te schrijven. Ook speciale dank aan de gastschrijvers, we kunnen er hiervan nog steeds meer gebruiken! Ik moet helaas melden dat Diana Schepman om persoonlijke redenen haar functie in het bestuur van de Palmclub moest neerleggen. Diana, ik wil je bedanken voor je inzet. We hebben het zeer gewaardeerd.

Zoals je misschien al gezien hebt, hebben we het oude prikbord vervangen door forums. Deze hebben zo hun voor- en nadelen. We konden het oude prikbord echter niet langer handhaven. Er ging te veel tijd zitten in het onderhoud, en het prikbord zorgde voor te veel verkeer op onze site. Uit de poll op de homepagina blijkt dat niet iedereen de forums een verbetering vindt. We hopen op gedetailleerde feedback van deze mensen in het test-forum.

Veel leesplezier,

Fjodor (Susan is op vakantie)

Inhoud:

  1. 1. Verslag bijeenkomst Mobile & wireless
  2. 2. Review nieuwe Visor modellen
  3. 3. Review Pylonpro: Lotus Notes op je Palm
  4. 4. Review Documents To Go proffesional
  5. 5. Review Pal Pal Twistor case
  6. 6. Review Stylus Q

    Palm Tips: ...

1. Verslag bijeenkomst Mobile & wireless

Door Gonny van der Zwaag (gonny@palmclub.nl)

Waren we tijdens de voorjaarsbijeenkomst 2000 al verrast over de onverwacht grote opkomst (250 bezoekers), voor de najaarsbijeenkomst op 15 november jl. schreven zich maar liefst 325 mensen in! Voor het eerst werd de bijeenkomst gehouden tijdens een aantal vakbeurzen: Mobile & Wireless, Internet in Business en de IT Carrière Dagen. Dat is goed bevallen: je kon daardoor niet alleen de Palmclub-bijeenkomst bijwonen, maar ook de gehele dag en avond je licht opsteken over andere ontwikkelingen op het gebied van mobiele communicatie en internet. Om iedereen in de gelegenheid te stellen de presentaties bij te wonen en desgewenst het inlooptheater ter verlaten om de beurs te bezoeken, was het programma in drie delen gesplitst: twee keer een sessie over Palm en GPS-systemen en één sessie over zakelijke toepassingen voor het Palm-platform.

Lees verder: https://www.palmclub.nl/meeting/verslag.shtml

2. Review nieuwe Visor modellen

Door Jean-Paul Horn (jeanpaul@palmclub.nl)

Handspring heeft eind oktober twee nieuwe modellen gelanceerd, de Platinum, de veel snellere opvolger van de Visor Deluxe en eindelijk een Visor met kleur, de Visor Prism. Beide modellen zijn ruim 50% sneller dan hun voorganger en de Visor Prism kan ruim 65000 kleuren tonen, dit in tegenstelling tot de Palm IIIc die er maar 256 aankan. Ook zijn ze beide uitgerust met - een wederom een door Handspring aangepaste versie van - PalmOS 3.5. Lees alles over de modellen in deze reviews:

Visor Prism - https://www.palmclub.nl/reviews/visorprism/ Visor Platinum - https://www.palmclub.nl/reviews/visorplatinum/

3. Review Pylonpro: Lotus Notes op je Palm

Door Alfons van Tongeren (a.v.tongeren@goto.nl)

Dit artikel gaat over de mogelijkheden die Pylonpro biedt om custom Lotus Notes applicaties op je Palm te gebruiken. De standaard toepassingen als email, calendar, adressen en to-do, slaan we over. Eerst een uitleg over Pylonpro als Lotus Notes client, een uitleg over de werking en enkele praktijkcases. Een Palm wordt hoofdzakelijk gebruikt voor persoonlijke informatie. Bijvoorbeeld 'mijn' agenda, mijn todo-lijst, mijn adressenbestand. In ons bedrijf hebben we geconcludeerd dat naarmate het gebruik van de Palm toeneemt de behoefte verschuift van persoonlijke informatie naar gedeelde informatie. Er ontstaat een behoefte aan het gebruik van 'onze' informatie. Als een bedrijf gebruik maakt van een Lotus Notes infrastructuur dient deze om een aantal processen te ondersteunen. Er wordt een grote hoeveelheid gegevens in Lotus Notes opgeslagen. Door het replicatiemechanisme van Lotus Notes (synchronisatie tussen clients en server) zijn alle applicaties in principe geschikt voor mobiel gebruik, en dus eenvoudig naar de Palm te porteren. Indien de Lotus Notes client beschikbaar zou zijn op de Palm zou de Palm eenvoudig onderdeel kunnen uitmaken van middels Lotus Notes geautomatiseerde processen.

Lees verder: https://www.palmclub.nl/reviews/pylonpro/

4. Review Documents To Go proffesional

Door Fjodor van Slooten (fjodor@palmclub.nl)

We hebben Documents To Go versie 2 in de nieuwsbrief van Mei 1999 al besproken. Dus nu alleen een update: er is een nieuwe versie (3) van de standaard uitvoering met veel verbeteringen en een aantal nieuwe dingen. Verder is er nu een professional uitvoering, met als voornaamste extra de mogelijkheid van het bewerken van Word en Excel documenten op de Palm.

Lees verder: https://www.palmclub.nl/reviews/docstogo/

5. Review Pal Pal Twistor case

Door Lieven Blancke (lieven.blancke@pandora.be)

Omdat de standaard Palm V lederen flap weinig bescherming biedt was ik al enige tijd op zoek naar een geschikte case. Onlangs ontdekte ik de Pal Pal Twistor van A.R.M.Kit. Omdat ik de meeste metalen cases niet zag zitten (gewicht, prijs, cradle problemen) leek deze case me wel interessant. Gonny vroeg aan de producent of we een gratis review exemplaar konden krijgen. En ja hoor, een weekje later lag hij in de bus (helemaal vanuit Hong Kong).

Lees verder: https://www.palmclub.nl/reviews/palpaltwistor/

6. Review Stylus Q

Door Gonny van der Zwaag (gonny@palmclub.nl)

Wie de plastic stylus, die standaard bij de Palm wordt geleverd, te eenvoudig vindt maar ook geen dure multifunctionele balpen wil aanschaffen, zou eens kunnen kijken naar de Stylus Q van het Japanse bedrijf Simplecom. De leverancier kondigde het product aan als “the most stylish stylus you have ever seen”. Dat zullen we nog wel eens zien!

Lees verder: https://www.palmclub.nl/reviews/stylusq/

- P a l m t i p s -

[hardware]
~ Het overzicht van toetsenborden is uitgebreid met de 'Happy Hacking Cradle', waarmee je een gewoon toetsenbord aan je Palm kan koppelen
https://www.palmclub.nl/tips/keyboards.html

~ Laat je Palm lopen: de Palm Robot (als complete kit te bestellen, zie laatste link)
http://www.wired.com/news/gizmos/0,1452,39362,00.html
http://www.cs.cmu.edu/~reshko/PILOT/
http://www.acroname.com/robotics/parts/R80-PPRK-1.html

[software]
~ PocketMirror versie 3.0 is beschikbaar. Gratis update voor 2.x gebruikers, nu ook uitgebreide professional versie ($49.95)
http://www.chapura.com/

~ Opnieuw een race-spel: V-Rally, zowel in kleur als in greyscale
http://www.palmtop.nl/palm/vrally.html

~ De nieuwe versie van de Eudora Internet Suite is klaar (als je de gratis Windows-versie registreerd kan je met dezelfde registratie gegevens ook de Palm versie registreren)
http://www.eudora.com/internetsuite/

~ Pilot Install, alternatief voor hotsync om razendsnel .prc/.pdb files te installeren
http://www.spug.org/reviews/rpinstall.htm

~ Volgorde van uitvoeren conduits tijdens HotSync aanpassen?
https://www.palmclub.nl/tips/conduitvolgorde.shtml

~ ClubPhoto komt met nieuwe versies van AlbumToGo (1.62) (foto album op de Palm) en LivingAlbum (v. 3.0.3) (foto album op PC en/of het web)
http://www.clubphoto.com/tools/atg.php

~ Palm Programing Tutorial mbv GCC omgeving onder Windows (GCC is freeware)
http://home.hetnet.nl/~tonicor/palm/tutorial/uk/

~ Filez: uitgebreide File-manager voor de Palm (freeware)
http://www.nosleep.net/

[web]
~ Doctor Salami's Palm Pages: zeer veel info over Palm & GSM, maar nog veel meer...
http://users.zipworld.com.au/~rmills/palm.htm

~ Planet Internet doet verslag van Comdex met veel handheld nieuws, oa. bluetooth module Visor
http://www.planet.nl/comdex2000/1,1595,99_1457_63820,00.html

~ Discussie Palm versus PocketPC op Comdex
http://news.cnet.com/news/0-1006-200-3667418.html

~ MAD magazine neemt Palm reclame op de korrel
http://www.warnerbros.com/madmagazine/palm.html

~ ZDnet: Top 10 Palm software
http://www.zdnet.com/yil/stories/features/0,9539,2655399,00.html

++++

(c) 2000 De Nederlandse Palmclub Stichting. Alle rechten voorbehouden. Deze nieuwsbrief is een gratis uitgave en louter bedoeld voor persoonlijk gebruik. De nieuwsbrief verschijnt ongeveer 6x per jaar.

email: nieuwsbrief@palmclub.nl
Redactie: Susan Krieger, Fjodor van Slooten
Volgende verschijningsdatum: 12 januari 2001
Archief: https://www.palmclub.nl/nieuwsbrief/ Oplage: 2443

Abonneren op de nieuwsbrief kan ook per e-mail. Stuur een e-mail naar LISTSERV@NIC.SURFNET.NL met "SUBSCRIBE NPC Anonymous" als boodschap (zonder de quotes!). I.p.v. Anonymous mag je ook je naam invullen.