spacer Palmclub logo spacer NIEUWSBRIEF JULI 2000  
spacer
Nieuwsbrief Nederlandse Palmclub Juli 2000 - extra editie -

Beste lezer,

Daar we een aantal reviews toegestuurd kregen, die we de Palmclub-lezer niet wilden onthouden, toch een nieuwsbrief in de rustige vakantiemaanden. We danken hiervoor de auteurs die spontaan de reviews opstuurden. Natuurlijk blijven we open staan voor anderen: iets moois gevonden, slechte ervaring opgedaan? Deel je kennis met de Palmclub-community!

We hebben een keuze voor een hosting-provider gemaakt: we gaan naar Hostinggigant. De migratie moet op 1 Oktober rond zijn, dan gaat www.palmclub.nl verwijzen naar de nieuwe server. Mochten er tijdens migratie of na het omzetten van het adres problemen zijn tav bereikbaarheid van onze site, dan kan je ons ook bereiken via https://www.palmclub.org/

Veel leesplezier,

Susan & Fjodor

Inhoud:

1. Review TRGpro
2. Nooit meer een verjaardag vergeten: review verjaardag programma's
3. Review Eyemodule voor de Visor
4. Review PalmPix camera voor de Palm
5. Kleur toepassingen op de Palm IIIc

Palm Tips: ...

1. Review TRGpro

Door Lyndon Jong A Ten (lyndon.jong-a-ten@questintl.com)

Na ruim een jaar de Palm Professional met 1 MB te hebben gebruikt, vond ik het tijd worden om een andere Palm Organizer aan te schaffen met meer mogelijkheden. Ik zat enigzins te twijfelen tussen een Palm IIIx en een Palm V (de Palm Vx was nog niet beschikbaar in Europa). Maar toen vorig jaar herfst (1999) de aankondiging plaatsvond van de TRGpro, was ik meteen verkocht. De eerste karakteristieken die mij van de TRGpro aanspraken waren het 8 MB RAM geheugen en het uitbreidingsslot voor CompactFlash-Cards (Type I/II).

Lees verder: https://www.palmclub.nl/reviews/trgpro/

2. Nooit meer een verjaardag vergeten: review Verjaardag programma's

Door Rob Vonk (robvonk@dds.nl)

Verjaardagen kun je in verschillende applicaties in je Palm opslaan. Je kunt een verjaardag bijvoorbeeld als een jaarlijks terugkerende afspraak in je agenda zetten. Daarnaast kun je een geboortedatum in je adresboek zetten in één van de "custom fields". Het is ideaal als je het zowel via het adresboek als via je agenda kan vinden. Je vergeet dan geen verjaardag meer. Het kost natuurlijk wel wat dicipline om beide in je Palm te zetten. Gelukkig is er een aantal programma's die je daarbij helpen. In dit review vergelijk ik er drie: Birthdays 1.2, Datemate 2.2 en Happydays 1.3.

Lees verder: https://www.palmclub.nl/reviews/verjaardag/

3. Review Eyemodule voor de Visor

Door Willem Kemper (buro.kemper@wxs.nl)

Sinds 30 april ben ik in het bezit van een Visor de Luxe, in het oranje, met daarbij een Eyemodule camera. Peter van der Zanden heeft al uitgebreid over de Visor geschreven, daar ga ik het niet over hebben. Ik wil met dit review mijn ervaring met de Eyemodule delen met de Palmclub-lezer.

Lees verder: https://www.palmclub.nl/reviews/eyemodule/

4. Review PalmPix camera voor de Palm

Door Fjodor van Slooten (fjodor@palmclub.nl)

Met de PalmPix, een compacte snap-on kleuren camera voor de Palm III series, brengt Kodak digitale fotografie binnen het bereik van de Palm gebruiker. De camera heeft een resolutie van 640x480, met 2x digitale zoom. De camera werkt met alle Palm's uit de III series maar komt pas goed tot z'n recht op de Palm met kleurenscherm: de IIIc. De camera kan met een speciale adapter ("Palm V Dock Adapter") ook op de Palm V series gebruikt worden.

Lees verder: https://www.palmclub.nl/reviews/palmpix/

5. Kleur toepassingen op de Palm IIIc

Door Fjodor van Slooten (fjodor@palmclub.nl)

Een aantal maanden na de introductie van de eerste Palm met een kleurenscherm, de Palm IIIc, werpen we een blik op toepassing van kleur. Een groot aantal applicaties hebben nieuwe versies uitgebracht die veel gebruik maken van de nieuwe mogelijheden die een kleurenscherm biedt. Zoals gebruikelijk loopt vooral de entertainment-industrie hierbij voorop. De meer serieuze applicaties blijven echter niet achter. We geven een overzicht van enkele populaire Palm-applicaties die nu gebruik maken van kleur.

Lees verder: https://www.palmclub.nl/reviews/iiic/kleur.shtml

- P a l m t i p s -

[hardware]
~ Sony komt met een Palm-kloon
https://www.palmclub.nl/nieuws/sony.shtml

~ Psion infrarood modem werkt ook met Palm en Visor
http://www.psionconnect.com/tm56kgsma.htm

~ Software-patch ivm de 8Mb geheugenchip problemen nu ook beschikbaar voor de IIIxe (voor Palm IIIc en Vx verscheen al eerder een patch)
http://www.palm.com/support/dram/

[software]
~ PalmVNC vernieuwd, nu ook kleur
http://www.palmgear.com/software/showsoftware.cfm?prodID=7778

~ De langverwachte Gameboy emulator Liberty is uit
http://www.gambitstudios.com/
http://www.tendoproject.com/july00/265.shtml
http://www.idg.net/ic_198294_1794_9-10000.html
http://www.dailyradar.com/features/game_feature_page_1074_1.html

~ IR Communicatie op Visor/PalmOS 3.1 met een GSM met infrarood poort
https://www.palmclub.nl/tips/visor_ir.shtml

[web]
~ Lees je mail met de AvantGo Webmail service (nu ook Hotmail)
https://www.palmclub.nl/channels/mail.shtml

++++

(c) 2000 De Nederlandse Palmclub Stichting. Alle rechten voorbehouden. Deze nieuwsbrief is een gratis uitgave en louter bedoeld voor persoonlijk gebruik. De nieuwsbrief verschijnt ongeveer 6x per jaar.

email: nieuwsbrief@palmclub.nl
Redactie: Susan Krieger, Fjodor van Slooten, Diana Schepman
Volgende verschijningsdatum: 29 September
Archief: https://www.palmclub.nl/nieuwsbrief/
Oplage: 1807

Abonneren op de nieuwsbrief kan ook per e-mail. Stuur een e-mail naar LISTSERV@NIC.SURFNET.NL met "SUBSCRIBE NPC Anonymous" als boodschap (zonder de quotes!). I.p.v. Anonymous mag je ook je naam invullen.