Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

domo

domo

domo is sinds februari 2002 actief op het Palmclub-forum en heeft sinds die tijd 98 nieuwtjes geschreven.

domo gebruikt in het dagelijks leven een HP Pre3.

Bekijk alle nieuwtjes van domo

[Nieuws] Nooit uitgebrachte webOS ontwerpen onthuld

 

Door: domo


Publicatiedatum: 03 januari 2014


Nu LG zeer binnenkort tv's aan zal kondigen die werken met een vernieuwd webOS systeem, is het interessant om terug te kijken naar de periode tussen de laatste webOS toestellen op de markt (media 2011) en nu. The Verge geeft een interessant inkijkje in wat had kunnen zijn als HP er de stekker niet uitgetrokken had in augustus 2011.

Het artikel toont onder meer prototypes van nooit eerder getoonde modellen, zoals een grotere smartphone en een bijzondere tablet/laptop combinatie. Tegelijkertijd zou webOS zelf ook een stevige aanpassing hebben gekregen, waar The Verge een aantal screenshots van toont. Die ontwerpen hebben dus nooit praktische toepassing gevonden, maar het zou zeker lof hebben geoogst. Tevens bespreekt het artikel waarom bepaalde zaken nooit doorgang hebben gevonden. Ergens is het raar dat er zoveel werk in webOS is gestopt zonder dat er een concreet doel was, al zou je kunnen betogen dat verkoop van webOS een doel op zich was.

Al met al is het artikel de moeite waard voor iedereen die geinteresseerd is in webOS en de ontwikkeling daarvan. Medio januari kan je vermoedelijk zien welke draai LG eraan heeft gegeven. Wie niet kan wachten kan zich laven aan een uitgelekt beeld.

Bron: The lost secrets of webOS | The Verge

Bekijk de reacties of reageer Voeg toe aan eKudos

Door Huub
03-01-2014 08:45:15

Huub
Pfft. Vreselijk is dit..
Het had wat kunnen worden.. 1 persoon die beslist over dit alles een zijn aangenomen kind gewoon vermoord.. Zonde!
Door RoelvdV
03-01-2014 09:43:56

RoelvdV
Dat filmpje met die sliding cards ziet er erg fraai uit.

Andere besturingssystemen hebben ondertussen al het nodige overgenomen, dus de webOS vernieuwingen zijn niet helemaal weg, maar toch.

gr, Roel
Door domo
03-01-2014 11:20:19

domo
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Huub Bekijk bericht
Pfft. Vreselijk is dit..
Het had wat kunnen worden.. 1 persoon die beslist over dit alles een zijn aangenomen kind gewoon vermoord.. Zonde!
Mwa, het is iets genuanceerder dan 1 persoon. Die ene persoon is aangenomen door het bestuur om enkele onpopulaire beslissingen te nemen. Dat bleek volledig verkeerd uit te pakken in de publieke opinie (en aandelenkoersen) en toen was het makkelijk een zondebok aanwijzen. Overigens zijn op de achtergrond ook een aantal bestuursleden gewisseld rond die periode.

Dat alles neemt niet weg dat de dingen die dit artikel tonen fraai zijn en me meer kunnen bekoren dan sommige concurrentie

Maar het was wellicht nooit genoeg geweest om meer dan een niche speler te zijn. Zie bijvoorbeeld hoeveel Microsoft moet investeren om een meer dan een achterstandspositie te verkrijgen op deze markt. Toch had ik deze niche graag gehad, maar ja
Door Gespy
04-04-2014 09:39:26

Gespy
De nieuwe WebOS user inteface (Mochi) is nu als Open Source uitgebracht. Het blijkt dat het webOS team er aan doorgewerkt had totdat ze door LG werden overgenomen. Sindsdien ligt het ongebruikt bij hun op de plank. Gezien de grote belangstelling van de community na de bekendmaking in januari, zijn de ontwikkelaars van SVLG Labs (voormalig HP webOS team) in hun vrije tijd verder gaan werken aan Mochi, zodat het als Open Source publiek gemaakt kan worden.

De hoop is nu dat de community het op pakt en er leuke dingen mee gaat doen. Twee webOS port leden (Herman van Hazendonk (Herrie82) and Tom King (ka6sox)), zijn aangesteld als beheerders van de code.

Meer info:
http://blog.enyojs.com/post/81618268000/releasing-mochi
Door RoelvdV
04-04-2014 14:25:23

RoelvdV
Waar zit de like knop op dit forum?
Door domo
05-04-2014 03:21:33

domo
Leuk om te zien dat hier nog iets mee gebeurd!
Om een reactie te plaatsen moet je
geregistreerd en ingelogd zijn.
Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android