Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

domo

domo

domo is sinds februari 2002 actief op het Palmclub-forum en heeft sinds die tijd 98 nieuwtjes geschreven.

domo gebruikt in het dagelijks leven een HP Pre3.

Bekijk alle nieuwtjes van domo

[Nieuws] Februari brengt open source browser genaamd Isis

 

Door: domo


Publicatiedatum: 14 februari 2012


HP heeft vorige maand aangekondigd iedere maand een nieuwe stap te maken in het volledig vrijgeven van webOS. In januari werd Enyo, de basis achter webOS applicaties, al vrijgegeven. Sindsdien kunnen alle webOS toestellen beschikken over Enyo applicaties. Inmiddels zijn er ook al enkele applicaties voor iOS, Android en de BlackBerry Playbook verschenen. Kortom, die Enyo trein is de afgelopen weken op stoom gekomen. Het is nu dus tijd voor nieuw materiaal. HP heeft vandaag twee aankondigingen gedaan. De eerste gaat over het ontwikkelmodel achter Open webOS. Iedereen die interesse heeft om bij te dragen moet zeker even dit artikel lezen van Sam Greenblatt, de recent aangestelde open broncodebaas (mooi woord). De tweede aankondiging geeft de webOS browser een naam: Isis.

Isis wordt de standaard browser van Open webOS en is ook te gebruiken in combinatie met het huidige webOS 3. Omdat er veel onder de motorkap verandert zal dat nog niet zichtbaar zijn, maar de zichtbare browser is al wel te gebruiken. Eigenlijk bestaat de browser grofweg uit twee delen: de interface en het deel dat een webpagina daadwerkelijk op je scherm tovert. Een enthusiaste poging van ondergetekende leert dat de interface nu nog niets is veranderd ten opzichte van de standaard browser. HP stelt dat de volledige Isis browser een betere match is voor de browsers van de concurrentie, zowel qua snelheid als ondersteuning van webstandaarden. Dat is positief nieuws, zeker omdat alle webOS applicaties straks gebruik zullen maken van de browser (het zijn immers gewoon webapplicaties).

Wie meer wil weten kan terecht op een speciale website voor het Isis project, tenzij je je af laat schrikken door het logo...

Bron: HP webOS Developer Blog

Bekijk de reacties of reageer Voeg toe aan eKudos

Door apeka
15-02-2012 11:33:56

apeka
Het klinkt veelbelovend allemaal..
Nu maar hopen en duimen dat de Isis browser ook beschikbaar komt voor de Pre3. De huidige standaard webbrowser raakt al behoorlijk verouderd en kan sommige mobiele websites niet meer goed weergeven, zoals die van het AD en de Volkskrant..
Door domo
15-02-2012 12:02:44

domo
Veel problemen met mobiele websites komen door een focus op iPhones en Android, waardoor alle anderen het nakijken hebben. Helaas gebruikt webOS (en zeker webOS 1 en 2) een oudere versie van de webrenderer (webkit), zodat ze niet meedelen in de feestvreugde. Deze browser belooft beterschap.

Of dit werk nog naar oudere webOS versies komt? Ik denk het niet zo snel, omdat in webOS de browser zowel gebruikt wordt voor het tonen van het gehele besturingssysteem en de applicaties als het tonen van webpagina's (al wijkt de versie daarvoor licht af van die voor de eerste taak). Een verandering is dus een serieuze ingreep voor het gehele OS en staat vermoedelijk niet op zichzelf.

Aangezien de broncode openbaar is kan iemand wellicht een op zichzelf staande variant maken. Misschien kan dat nu al, mits je weet hoe je de zes onderdelen aan elkaar knoopt. Anderzijds, dan zou dat met Mozilla Firefox ook moeten kunnen en daar heb ik ook nog niet veel van gezien.

Een andere oplossing is dat Open webOS geschikt wordt gemaakt voor de huidige smartphones. Maar dat is een ander verhaal.
Door domo
16-02-2012 11:06:24

domo
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door domo Bekijk bericht
Of dit werk nog naar oudere webOS versies komt? Ik denk het niet zo snel...
Ik was te stellig... webOS Internals is inmiddels al aan het bekijken in hoeverre de volledige Isis browser als losstaand product naar webOS 3.0.5 gebracht kan worden (zo meldt webOS Nation vandaag). Integratie met het OS zelf is niet mogelijk, zoals ik hierboven al stelde, maar standalone zou misschien wel kunnen. De verwachting is dat het een paar weken zal duren voordat er vruchtbaar resultaat is.
Om een reactie te plaatsen moet je
geregistreerd en ingelogd zijn.
Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android