Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

domo

domo

domo is sinds februari 2002 actief op het Palmclub-forum en heeft sinds die tijd 98 nieuwtjes geschreven.

domo gebruikt in het dagelijks leven een HP Pre3.

Bekijk alle nieuwtjes van domo

[Nieuws] HP blijft inzetten op webOS en op webtech gebaseerde applicaties

 

Door: domo


Publicatiedatum: 17 september 2011


Na een aantal weken van betrekkelijke rust wat betreft statement van HP heeft men nu weer van zich laten horen, ditmaal bij monde van de bestuurders Ray Lane en Shane Robinson in reactie op vragen een journalist van InformationWeek. De plaats van handeling was de InformationWeek 500 conferentie in Californië. De heren geven toe dat de manier waarop HP is omgegaan met webOS tot nu toe geen prijzen verdiend. Men doelt dan met name op de TouchPad hardware welke inadequaat is ten opzichte van de concurrentie (o.a. de iPad2) en de onduidelijkheid die afgelopen maand ontstond nadat HP bekend maakte een streep te zetten onder de hardwareproductie. Ze onderstrepen dus de stelling van afgelopen maand dat HP ervan overtuigd is dat andere partijen betere hardware kunnen leveren. Maar het echt opvallende nieuws is dat HP webOS vooral als een zakelijk ontwikkelplatform in de markt wil zetten en dat doet toch enkele wenkbrauwen fronsen.

Lane stelt dat webOS de beste mogelijkheden voor commerciële applicatieontwikkeling biedt van alle mobiele systemen. Hij maakt daarbij de vergelijking met Android en iOS. In de ogen van HP is het niet goed mogelijk zakelijke applicaties te ontwikkelen die tevens te gebruiken zijn buiten de Android en iOS omgeving, iets wat met webOS wel zou moeten kunnen. Het lijkt er dus op dat HP vooral veel waarde hecht aan het Enyo framework dat draait bovenop webOS. Momenteel ondersteunen enkel de Pre3 (gedeeltelijk) en de TouchPad Enyo maar de doelstelling van HP is Enyo breder beschikbaar te maken voor andere besturingsystemen. Het schaalvoordeel van éénmaal ontwikkelen en gebruiken op brede reeks aan toestellen én besturingssystemen vindt men een sterk punt wat ze willen gaan gebruiken.

Als HP daadwerkelijk deze kant opgaat lijkt het erop dat men zelf bij lange na niet vast wil houden aan webOS maar dus ook Android, Windows, OS X en iOS wil bedienen. De rol van Enyo, het op webtechnologie gebaseerde ontwikkelframework van webOS, wordt daarmee belangrijker dan webOS zelf. Het zou dus goed kunnen dat webOS naar de achtergrond verdwijnt mocht er toch geen hardwarepartner gevonden worden. HP vindt met deze strategie wellicht Microsoft tegenover zich: ook Windows 8 dat deze week z’n ronde maakt in de pers zet sterk in op webtechnologie-gebaseerde applicaties.

Bron: HP Committed To WebOS As Enterprise Development Platform

Bekijk de reacties of reageer Voeg toe aan eKudos

Door rx_shorty
17-09-2011 15:22:24

rx_shorty
*fronst

Dit klinkt echt niet goed voor WebOS als je het mij vraagt...
Toch maar flink gaan duimen op een goede opvolger...
Door domo
17-09-2011 17:34:57

domo
Ik moet erbij zeggen dat ik het meest opmerkelijke deel uit het bericht genomen heb.

Voor de volledigheid nog een paar quotes uit het CRN artikel:
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CRN
Lane said HP is currently in discussions with potential partners who are competitors with Apple and its iOS operating system, and with Google and its Android technology.

"There's a lot of people out there, and a lot of devices, that would like to have WebOS as an alternative to Android," he added. "So you're right. We need the places to put it, and we need to drive volumes so developers have that volume. . . . Without that distribution, the capability is meaningless."

HP's goal is to give WebOS a life of its own as a platform for the industry, especially for enterprises, Robison said.

"Our view is, enterprises are going to develop Web applications as well," he said. "And they're going to deploy them using modern service-based business models. So we'll have a platform for enterprise Web app developers, for consumer Web app developers, that can span all the existing operating system environments. What we're trying to do is come up with a business model and a future for WebOS that's consistent with that."
Maar uiteindelijk valt niet te ontkennen dat HP zich niet wil beperken tot webOS. Wat dan nog de toegevoegde waarde is van webOS wordt twijfelachtig. Ik denk dus dat webOS in de la gaat als er geen partner wordt gevonden. Nu lijkt men nog heel erg gefocust op zakelijke afnemers, maar of die strategie werkt weet ik niet.

Het vergelijkbare RIM heeft het moeilijk nu ze op de consumentenmarkt terrein verliezen. webOS + RIM is op zich wel een aardige combinatie. Als je dat weet te combineren heb je een sterker argument om daar apparaten mee te leveren, zowel voor zakelijke groepen als consumenten.
Om een reactie te plaatsen moet je
geregistreerd en ingelogd zijn.
Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android