Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is sinds november 2000 actief op het Palmclub-forum en heeft sinds die tijd 907 nieuwtjes geschreven.

Gonny van der Zwaag gebruikt in het dagelijks leven een Apple iPhone.

Bekijk alle nieuwtjes van Gonny van der Zwaag

[Nieuws] Palm CEO klaagt over nerd-imago van Android

 

Door: Gonny van der Zwaag


Publicatiedatum: 18 november 2009


Jon Rubinstein, tegenwoordig CEO van Palm, heeft tegen de New York Times gezegd dat Android en de Motorola Droid in het bijzonder, gericht zijn op nerds. Palm daarentegen richt zich op het algemeen publiek, met producten die voor iedereen geschikt zijn.

Rubinstein had ook moeite ermee dat Google zelf geen hardware maakt. Ze zijn afhankelijk van de vriendelijkheid van buitenstaanders en dat is een fout. De beste producten komen volgens Rubinstein van toestelmakers die alles kunnen integreren.

Verder had Rubinstein wel een antwoord op de vraag waarom er zo weinig applicaties zijn voor het webOS. Palm richt zich op kwaliteit in plaats van kwantiteit. Er zijn nog maar 300 applicaties beschikbaar, terwijl er bij de concurrentie 10.000 (Android) en 100.000 (iPhone) te vinden zijn.

Bron: Palm CEO Disses Android

Bekijk de reacties of reageer Voeg toe aan eKudos

Door domo
18-11-2009 14:15:32

domo
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door gonny Bekijk bericht
Verder had Rubinstein wel een antwoord op de vraag waarom er zo weinig applicaties zijn voor het webOS. Palm richt zich op kwaliteit in plaats van kwantiteit. Er zijn nog maar 300 applicaties beschikbaar, terwijl er bij de concurrentie 10.000 (Android) en 100.000 (iPhone) te vinden zijn.
Tja, dat is wel een lam excuus als je het mij vraagt. Misschien vallen de verkopen wel tegen (bv. Bell Canada), is de Pixi finaal afgefakkeld door sommigen (zie bv. Gizmodo.com) en is de algehele zin om te ontwikkelen voor webOS niet zo groot als voor de iPhone en Android. Meer apps betekent ook meer van mindere kwaliteit, maar er is ook veel meer ruimte voor goede programma's. Nee, dit is een zwak excuus. Zeg dan gewoon dat je pas twee maanden bezig bent met apps.

Daarnaast is de SDK nou niet echt geweldig. Veel informatie is incompleet en moet van derden gehaald worden, zoals bepaalde HTML5 methoden die nog in een pril stadium zijn. Ik heb zelf wat geprobeerd te maken, maar het lijkt meer op trial & error dan echt ontwikkelen. Met name JavaScript debugging is lastig.
Door Ce
18-11-2009 15:33:53

Ce
Ik vind het jammer dat hij op deze manier zijn beklag doet. het zou hem sieren indien hij de hand in eigen boezem zou steken en zou zeggen..hey...we hebben veel zaken verkeerd ingeschat, maar dat gaan we de komende maanden corrigeren. Dat ze iets niet goed hebben gedaan is m.i. inmiddels wel duidelijk.

De Pre en de Pixi worden inderdaad voor dumpprijzen aangeboden en nog wil de verkoop niet vlotten. Het Gizmodo review liegt er niet om en zal de verkoop zeker niet stimuleren. Hard- en software laten ernstig te wensen over.

Op diverse Duitse fora is men zeer matig te spreken over de kwaliteiten van de Palm en wanneer je in een Engels forum vraagt of ze de Pre kunnen aanbevelen krijg je een "ja...MAAAAR" te horen.

Oh ja, over die "kwaliteitsoftware". Gisteren zijn er 2 (TWEE!!) kaartspelletjes toegevoegd aan de store. Het toevoegen van software is nog steeds een dermate gebeurtenis dat een grotere Pre site er dagelijks aandacht aan schenkt.
Door gast
18-11-2009 18:54:35

Ik heb het in ieder geval opgegeven te wachten op de pre of de pixi of goeie Apps er voor.
Had nog even gekeken naar de vernieuwde HotSync die synct met the real palm, maar....
Voor mij is Palm definitief finito. Ik heb me op het iVontuur gestort omdat ik ook bij WM niet echt tevreden was. En tot nog toe ben ik meeeeer dan tevreden.
(ten einde de kosten nog een beetje te verantwoorden, heb ik een iPod touch (3G) 32GB gekocht als kennismaking met de interface, en daarbij een nokia 00-NIX, wil in geen geval nog terug)
Door robvanvliet
19-11-2009 21:35:33

robvanvliet
Nou, ik heb gewoon een Pre, en ben er zeer tevreden over... Ik heb ook niet zo'n behoefte aan 100.000 aps, en zeker niet als die alleen door de iVendor worden gecontrolleerd. Het levert een soort Pay-per-View internet op waar ik niet op zit te wachten.
Door robvanvliet
19-11-2009 21:49:09

robvanvliet
Ik heb de Gizmodo review ook maar eens gelezen. Conclusie: perfecte telefoon, maar te duur t.o.v. concurrenten, en, vooral, te langzaam. Het laatste komt blijkbaar door een bug. Ik vermoed dat als er een fix is Gizmodo wat bij zal draaien.
Door domo
19-11-2009 22:32:28

domo
Ik ben dan ook benieuwd met wat voor prijsstelling de Pixi naar Europa komt. Voor 400 euro heb je een HTC Hero en dat is toch wel een aardig referentiepunt. Meer dan 350 kunnen ze er echt niet voor gaan vragen.

Sowieso vraag ik me af hoe Palm nog breder wil groeien in hun productportfolio. Twee toestellen lijkt me te weinig om de markt te bedienen. Dat is toch wel hét voordeel van Android, hoe ongepolijst het systeem ook moge zijn (dat is op zich wel correcte kritiek van Rubinstein). Maar webOS is duidelijk ook nog niet af, dus zo blijven we quite.
Om een reactie te plaatsen moet je
geregistreerd en ingelogd zijn.
Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android