Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is sinds november 2000 actief op het Palmclub-forum en heeft sinds die tijd 907 nieuwtjes geschreven.

Gonny van der Zwaag gebruikt in het dagelijks leven een Apple iPhone.

Bekijk alle nieuwtjes van Gonny van der Zwaag

[Nieuws] Palm Pre Touchstone: slechts 5 dollar waard

 

Door: Gonny van der Zwaag


Publicatiedatum: 07 juni 2009


Eerder vandaag hadden we het over de onderdelen van de Palm Pre, die in totaal $170 waard zijn. Maar de Palm Pre Touchstone-lader is nu ook uit elkaar gehaald. En dan blijkt dat de marges op accessoires toch behoorlijk groot kan zijn: de Touchstone bevat voor $5 aan onderdelen, maar kost in de winkel $70.

Zoals bekend is de Touchstone een soort bureaulader, waarmee je de Pre draadloos kunt opladen. Het accessoire is los verkrijgbaar bij de Pre, maar blijkt in werkelijkheid uit wat stukken plastic, een printplaatje en een magneet. Gizmodo vermoedt dat er verborgen superkrachten in het apparaat zitten. Anders is de $65 toeslag niet te verklaren. Alleen kopen als je geld teveel hebt, dus.

Bekijk de reacties of reageer Voeg toe aan eKudos

Door Boss
08-06-2009 11:55:45

Boss
Die kan je dus ook makkelijk zelf maken
Door Huub
08-06-2009 12:54:30

Huub
goh, geld te veel hebt..
het is gewoon een super mooi ogend objectje die ik graag als speelbuddy geef aan een nieuwe pre..
Door Athropos
08-06-2009 17:00:28

Athropos
Hier net zo.
De Pre wordt de vervanger van de Nokia a70 Ún Lifedrive.
En dan is een 70 euro voor wat leuke dingen(gadgets) wel te doen.
Wat me vooral om gaat is de battterij.
1 dag moet te doen zijn met full use.
Dus 10 tot 12 uur goed mee werken moet te halen zijn.
Is er een ook draagbare lader dat we weten?
Door RobB
08-06-2009 18:43:01

RobB
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door gonny Bekijk bericht
....de Touchstone bevat voor $5 aan onderdelen, maar kost in de winkel $70....
En de kosten van het ontwerp dan? Software heeft helemaal geen onderdelen, misschien is het daarom gratis.
Door RoelvdV
08-06-2009 19:47:33

RoelvdV
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door RobB Bekijk bericht
En de kosten van het ontwerp dan? Software heeft helemaal geen onderdelen, misschien is het daarom gratis.
Goed punt op zich (zeker in vergelijk met software), ware het niet dat de gebruikte techniek niet bepaald nieuw is (oplaadbare tandenborstels).

Daarnaast schijnt laden via de Touchstone trager te gaan dan via de usb-kabel, dus het nut van dit ding is ook niet echt groot op deze manier.

gr, Roel
Door RobB
08-06-2009 20:22:48

RobB
Dat de gebruikte techniek al jaren bestaat zal ik niet ontkennen maar er zijn natuurlijk ook kosten aan uiterlijk ontwerp. Daarnaast zijn de kosten om een product te keuren (FCC etc.) ook aanzienlijk. En tandenborstels worden nu eenmaal meer verkocht dan palmpjes.

Maar $70 is idd wel erg veel winst, $30 is een reelere prijs. Dus gewoon even wachten, tenzij je de eerste wilt zijn.

Je hoort trouwens niemand klagen over 10 euro voor een nieuw batterijklepje e.d. terwijl daar de materiaalkosten slechts enkele centen zijn.
Door fransbr
10-06-2009 09:36:23

fransbr
Gaat het de mode worden om alle apparaten die op de markt komen uit elkaar te slopen en aan de hand van de onderdeel-prijzen een oordeel te geven over het produkt?

En welke prijzen houdt men dan aan? Een spoeltje dat uit een stukje draad van 5 cent bestaat kost dus 5 cent? Of houdt men de prijs van een spoel aan zoals die in de electronica te koop is: ca. 1 euro, dus hier gaat de prijs al 20x over de kop.
Goh, waar zou dat toch aan liggen?????

Ik vind het heel erg kort door de bocht om ontwikkelings/produktiekosten "marge" of "toeslag" te noemen.
Door domo
10-06-2009 13:09:46

domo
Een afstandbediening die je in de winkel kan kopen voor 20 euro kost ook slechts € 1,20 om te produceren (heb ik me ooit eens laten vertellen door iemand van een electronicafabrikant). Dus $ 70 met $ 5 productiekosten is vrij normaal. Het is eerder regel dan uitzondering. Op de Pre zelf valt immers nauwelijks iets te verdienen. Sterker nog, haal er de btw en eventuele marge voor verkoopkanaal en transport af en je houdt niets over.
Door fransbr
10-06-2009 14:01:57

fransbr
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door domo Bekijk bericht
Een afstandbediening die je in de winkel kan kopen voor 20 euro kost ook slechts € 1,20 om te produceren.
En dit is dus ook zo'n misvatting die alleen hele domo (no offence) mensen echt serieus kunnen nemen.

De kosten voor onderdelen zijn dan misschien wel 1,20. Maar dan gaat men wel uit van wat de fabrikant er voor betaalt. Dus bijv. een weerstandje van 1 cent. Maar dan moet hij er wel 1.000.000 van kopen, anders kost zo'n weerstandje opeens 5 cent/stuk. En wie berekent die 999.999 (in totaal dus een waarde van 9999.99 euro) overgebleven weerstandjes mee?
En ach ja, die fabriek staat er toch al en het personeel was toch al in dienst, dus waarom zouden we de kosten daarvan meeberekenen?

En om even door te gaan op het verhaal van RobB: software- (maar ook film-)piraterij heeft natuurlijk ook als oorzaak dat de piraten vinden dat de fabrikant al genoeg aan de software/film verdiend heeft. Het drukken van een extra CD'tje kost immers maar een paar cent .....
Door domo
10-06-2009 17:37:17

domo
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door fransbr Bekijk bericht
En dit is dus ook zo'n misvatting die alleen hele domo (no offence) mensen echt serieus kunnen nemen.
Ik wilde enkel stellen dat de genoemde productiekosten niet abnormaal zijn ten opzichte van de verkoopprijs. Zo'n verhouding is redelijk normaal, ook voor andere zaken zoals bier of eten in een restaurant. Het zou inderdaad dom zijn om te denken dat het verschil pure winst is omdat er geen andere kosten zouden zijn.

In ieder geval, wil je een Touchstone, dan koop je die. Ik vind het echter weinig toegevoegde waarde hebben, zeker omdat je het toestel toch wil oppakken als je er iets mee gaat doen. Dan is een kabeltje eraan net zo handig.
Door eric40
14-06-2009 10:45:15

Ik ben het met domo en fransbr eens. Het is van Gizmodo nogal kort door de bocht om alleen materiaal kosten in rekening te brengen. Zeer waarschijnlijk is er een lange tijd van research aan vooraf gegaan wat ook de nodige manuren kost. Daarna een heel productie proces op gang zetten. Zo'n fabriek werkt ook niet op lucht. Vervolgens moeten de apparaatjes verstuurd worden, wat ook niet voor niets is.
$70 voor de eerste lichting is dan niet zo duur. Verder is de prijs berekent op de aantal die verkocht gaan worden. De schatting zal waarschijnlijk lager zijn dan de aantal verkocht Palm Pre's.
Zou men de Touchstone samen met de Palm Pre verkopen, dan zou de prijs zomaar $50 euro kunnen zijn. De prijs van de Palm Pre komt dan weer $50 hoger te liggen waardoor de kans bestaat dat er minder van verkocht worden. Verder zal je dan weer mensen hebben die liever een Palm Pre zonder Touchstone willen hebben om zo weer $50 te besparen. Niet wetende dat hij dan $70 zou kosten.

Al met al vind ik dit meer zeggen over het niveau van Gizmodo
Om een reactie te plaatsen moet je
geregistreerd en ingelogd zijn.
Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android