Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

Gazpacho

Gazpacho

Gazpacho is sinds december 2002 actief op het Palmclub-forum en heeft sinds die tijd 681 nieuwtjes geschreven.

Gazpacho gebruikt in het dagelijks leven een Apple iPhone.

Bekijk alle nieuwtjes van Gazpacho

[Nieuws] Palm een beter alternatief dan RIM Blackberry?

 

Door: Gazpacho


Publicatiedatum: 15 februari 2008


Palm heeft met hun laatste advertentiecampagne een wat meer aggressieve koers gevaren. Het 'slachtoffer' hiervan lijkt RIM te worden, met hun Blackberry-toestellen.

Ik vind het wel leuk hoor, bedrijven die net even wat aggresiever en directer adverteren dan hun concurrenten. Als ze daarnaast ook nog goede inhoudelijke argumenten hebben, dan is het natuurlijk helemaal mooi.

Palm heeft in verschillende kranten in de VS, waaronder de New York Times, grote advertenties laten plaatsen, waarin ze de draak steken met Research in Motion RIM) en hun Blackberry push-email systeem. Erg gedurfd, want waar Palm eigenlijk al jaren een minder grote groei laat zien dan het gemiddelde in de markt, heeft RIM al tijden alle verwachtingen van marktanalisten overtroffen.

Waar heeft Palm het over in de advertenties? Mensen die een Blackberry gebruiken zijn afhankelijk van tussenservers van RIM zelf - zogenaamde Network Operation Centres (NOCs). Als deze ermee ophouden, om welke reden dan ook, stopt de toevoer van e-mails en gegevens naar Blackberry apparaten toe. Dit gebeurt de laatste tijd vaker dan dat ze bij RIM willen toegeven.

Palm zegt doodleuk in hun advertenties dat zij wél uptime garanderen omdat de smartphones van Palm rechtstreeks in verbinding staan met de originele dataserver, zoals een Microsoft Exchange Server. Hiermee geven ze dus een sneer naar alle downtime die RIM de laatste tijd gehad heeft. Hetzelfde verhaal vinden we nog eens uitgebreider terug op de bedrijfsblog van Palm.

De commentaren op het stukje op de blog van Palm zijn meestal niet zo positief. De meeste mensen vinden dat Palm gepaste bescheidenheid moet hanteren, omdat RIM met de Blackberries wereldwijd vele malen succesvoller en winstgevender is dan Palm, en bovendien ook lijkt te kunnen rekenen op een hogere tevredenheid bij gebruikers.

Wat vinden jullie? Aggressieve marketing van Palm: goed of niet?





Bron: Palm Takes a Swipe at RIM in the NYTimes

Bekijk de reacties of reageer Voeg toe aan eKudos

Door ExitPalm?
15-02-2008 14:00:04

Het zou Palm sieren als zij zich wat "nederiger" opstellen. Palm moet het toch gewoon hebben van de inhoud.... de afgelopen jaren zijn de collega's van Palm wat innovatiever geweest. Klaar !
Door gast
15-02-2008 14:09:03

Niks op tegen hoor, als het maar klopt. Enne... winstgevendheid is niet altijd hetzelfde als 'producent van het beste product'.http://www.palmclub.nl/nieuws/29196/palm-een-beter-alternatief-dan-rim-blackberry-nieuws.html#ne
Door Gazpacho
15-02-2008 15:13:46

Gazpacho
Dat zeg ik ook niet?

Feit is dat RIM denderende resultaten neerzet terwijl Palm al jaren aan het sukkelen is. Dan is het vanuit dat oogpunt wel heel sneu van Palm om zich zo te vergelijken met RIM. Zie ook de commentaren op de Palm Blog.

Zie ook deze geinige editorial van Morningpaper (doorgaans een Pro-Palm blog):
Door domo
15-02-2008 16:34:25

domo
Ach, het geeft RIM de gelegenheid om Palm terug te pakken. Liever meestal zeer tevreden dan altijd ongelukkig (zie het tevredenheidsnieuwtje van een paar dagen terug)
Door Trinity
20-02-2008 10:54:55

Trinity
Citaat:
"Feit is dat RIM denderende resultaten neerzet terwijl Palm al jaren aan het sukkelen is. Dan is het vanuit dat oogpunt wel heel sneu van Palm om zich zo te vergelijken met RIM."

Ik had dit zelf kunnen schrijven, helemaal mee eens.

Door hansvan
23-02-2008 15:18:53

hansvan
Doorgaan met rim pesten, op mijn werk hoor ik geen goede geluiden over de blackberrys!

Hans
Door jurgen32
24-02-2008 21:25:28

jurgen32
RIM wordt niet genoemd
Om een reactie te plaatsen moet je
geregistreerd en ingelogd zijn.
Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android