Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

Gazpacho

Gazpacho

Gazpacho is sinds december 2002 actief op het Palmclub-forum en heeft sinds die tijd 681 nieuwtjes geschreven.

Gazpacho gebruikt in het dagelijks leven een Apple iPhone.

Bekijk alle nieuwtjes van Gazpacho

[Nieuws] Palm waarschuwt voor flink verlies in huidig kwartaal

 

Door: Gazpacho


Publicatiedatum: 07 december 2007


Palm heeft als voorschot op de officiële aankondiging van de kwartaalcijfers alvast een winstwaarschuwing gegeven aan analisten en aandeelhouders. Het afgelopen kwartaal zal met een flink verlies worden afgesloten.

Palm's omzet lag tussen de $345 en $350 miljoen, terwijl het bedrijf in het vorige kwartaal nog voorspeld had op $370 tot $380 te komen. De reden voor dit gat in de omzet, is volgens Palm "de vertraging die een belangrijk product van ons heeft opgelopen bij het certificeren bij mobiele operators." Er wordt verwacht dat het hier om de Treo 755p voor de Amerikaanse mobiele operator Verizon gaat, die al enkele maanden op zich laat wachten.

Palm CEO Ed Colligan zegt: "We zijn teleurgesteld dat we een belangrijk product niet op tijd gecertificeerd kregen voor verkoop in dit kwartaal, maar we zijn gefocussed op de lange termijn voordelen en kansen die onze deal met Elevation Partners hebben geïnspireerd. We zijn blij met recente voordelen in ons systeem om producten af te leveren, het vroege succes van de Palm Centro, en de significante voortgang van ons strategisch platform."

Aandelenhouders reageerden teleurgesteld, en het aandeel PALM viel in de vroege ochtend maar liefst 15% naar beneden op de NASDAQ.

Bron: Palm Warns of Big Loss During Last Quarter

Bekijk de reacties of reageer Voeg toe aan eKudos

Door Gazpacho
07-12-2007 16:30:55

Gazpacho
Dat is al verdorie de weet ik niet hoeveelste keer dat ze een toestel niet op tijd de markt opkrijgen, en weer is de reden dat ze dat toestel niet gecertificeerd kregen bij een mobiele operator.

Nu moet *iedereen* dat doen, en hoewel vertragingen ook bij andere producenten van smartphones best eens voorkomen, komt het bij Palm relatief extreem vaak voor, vaak met verlies in het financiële kwartaal. Denk aan een jaar geleden, toen precies hetzelfde gebeurde met de Treo 750.

Pfff.
Door sjapy vien
07-12-2007 19:00:21

Allemaal gelul, dit zijn dingen die je nooit kunt controleren. Stel dat het wel op tijd gecertificeerd was? wat dan, was dan de omzet dan wel op peil geweest. Kun je nooit nagaan.
Volgens mij daalt de omzet omdat steeds meer mensen overstappen op Windows PDA's en daar heb je op harware gebied alle keus.
Alleen gaat Palm dat niet aan de grote klok hangen.

Jaap
Door bluevoice
07-12-2007 19:31:52

bluevoice
Zou de Treo 800w niet op tijd zijn gecertificeerd?

Door Gazpacho
07-12-2007 19:56:24

Gazpacho
Mja, ik hoop het ook bluevoice, maar vrees dat het toch die Treo 755p van Verizon was.

Die zat al heel lang in de pijplijn op de webpagina van Verizon, maar die kwam maar niet en kwam maar niet.

CNN Money denkt dat de nieuwe topmensen van Elevation Partners misschien meer touwtjes in handen krijgen in plaats van Ed Colligan, omdat met Colligan aan het stuur Palm echt veel te veel vertragingen bij productlanceringen heeft gehad (om maar even over de Foleo te zwijgen). CNN Money zegt dat het soms erg lastig kan zijn om door certificeringen heen te komen van mobiele providers, maar Palm kán het zich niet veroorloven met zo'n kleine productlijn om überhaupt een vertraging op te lopen, en dat komt helaas maar al teveel voor. Vorig jaar met de Treo 750 voor kerst en dan nu ook weer, en dat leidt al gauw tot verlies.

Palm Missteps May Prompt New Directors To Take Bigger Roles
Door domo
07-12-2007 20:09:21

domo
Maar hoe groot zou dat verschil werkelijk zijn? Want in plaats van de 755p verkopen ze nu dan toch een 700p/750p (of hoe 't ook moge heten)? Dat zal toch wel niet, maar als je omzet zo sterk afhankelijk is van één product en tijd van lancering is het niet goed. Nooit op één paard wedden zegt men wel eens.
Door bluevoice
07-12-2007 20:26:32

bluevoice
Ik begrijp niet zo goed wat er allemaal door een telecomprovider moet worden gecertificeerd aan de Treo 755p. Sprint heeft hem toch ook ingevoerd en het is toch nog steeds hetzelfde toestel dus waarom zou je vertragingen bij een andere provider oplopen?

Hiermee bedoel ik: het toestel is al eerder door een andere telecomprovider gecertificeerd, Palm moet in principe alle documenten bezitten die nodig zijn om het toestel bij een andere provider te kunnen inzetten.

De FCC keuring snap ik wel...
Door metck
07-12-2007 20:27:14

metck
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Gazpacho Bekijk bericht
Palm CEO Ed Colligan zegt: "We zijn teleurgesteld dat we een belangrijk product niet op tijd gecertificeerd kregen voor verkoop in dit kwartaal, maar we zijn gefocussed op de lange termijn voordelen en kansen die onze deal met Elevation Partners hebben geïnspireerd. We zijn blij met recente voordelen in ons systeem om producten af te leveren, het vroege succes van de Palm Centro, en de significante voortgang van ons strategisch platform."

Aandelenhouders reageerden teleurgesteld, en het aandeel PALM viel in de vroege ochtend maar liefst 15% naar beneden op de NASDAQ.
Uiteindelijk is het aandeel PALM zo'n 10% in waarde gedaald vandaag. Colligan praat trouwens steeds vaker poep: "de significante voortgang van ons strategisch platform"? Welke voortgang?
Door Mattijzz
07-12-2007 21:15:56

Wie weet overtuigende redenen om Palm aandelen aan te schaffen? Had ze zelf 3 maanden geleden en ben blij dat ik ervan af ben. En toch hoo ik dat Palm het gaat redden. Als dat lukt heeft dat heel veel te maken met de consumenten die het Palm gunnen, zeker in Amerika houden ze van Palm...Maar objectief gezien: in 2009 nieuw Palmos...en verder wat gemiddelde windows telefoons....
Door Gazpacho
08-12-2007 01:12:35

Gazpacho
Even de letterlijke vertaling, kon er ook niets beters van maken:

Citaat:
"We are disappointed that we did not get a key product certified for delivery in the quarter, but we are focused on realizing the long-term benefits and opportunities that inspired our transaction with Elevation Partners. We are pleased with recent improvements in our product delivery engine, the early success of Palm Centro, and the significant progress we've made on our strategic platform," said Ed Colligan, Palm president and CEO.
Ik vraag me met name af waarom ze zo "pleased" zijn met de "recent improvements in our product delivery engine" terwijl ze nota bene in hetzelfde persbericht zeggen dat ze die Treo 755p / 800w niet op tijd eruit hebben kunnen persen.
Door metck
08-12-2007 10:22:16

metck
Ik denk dat Colligan het ook allemaal niet meer weet en daarom zijn toevlucht maar neemt tot nietszeggende managementtaal... Ik vraag me oprecht af hoe lang Colligan nog mag blijven van de nieuwe investeerders. Ik ben bang dat het vertrek van Colligan de significante vooruitgang is waar hij het over heeft...
Om een reactie te plaatsen moet je
geregistreerd en ingelogd zijn.
Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android