Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

Gazpacho

Gazpacho

Gazpacho is sinds december 2002 actief op het Palmclub-forum en heeft sinds die tijd 681 nieuwtjes geschreven.

Gazpacho gebruikt in het dagelijks leven een Apple iPhone.

Bekijk alle nieuwtjes van Gazpacho

[Nieuws] Palm Treo 750 GSM (ROW) WM6 ROM-upgrade beschikbaar / available

 

Door: Gazpacho


Publicatiedatum: 27 oktober 2007


PRIMEUR: dankzij een oplettend Palmclub-lid, is de langverwachte Windows Mobile 6-update voor de Palm Treo 750 nu al te downloaden vanaf de Palm-website. Palm zelf moet binnenkort nog met de officile aankondiging komen.

Hoewel Vodafone Palm Treo 750v-gebruikers de update al een aantal weken geleden hebben kunnen downloaden, moesten de gebruikers van de unbranded Palm Treo 750 nog wat geduld uitoefenen. Maar het is dan eindelijk zover: de Windows Mobile 6 ROM-update, versie 2.23-ROW, is dan nu ook voor de Palm Treo 750 te downloaden, slim gespot door ex-Palmclub bestuurslid GJHartog.

Opvallend is, dat de officile ROM-upgrade pagina van Palm het nog steeds heeft over "Coming Soon", wanneer het gaat om deze upgrade.

De Windows Mobile 6-upgrade biedt Treo 750-gebruikers de voordelen van Windows Mobile 6, zoals een verbeterd uiterlijk, nieuwe agenda-functies, HTML-mail in Pocket Outlook en een verbeterde Pocket Internet Explorer. Daarnaast lost de update ook enkele vervelende bugs op van de WM5 Treo 750, zoals een plots niet meer werkende ringtone wanneer je gebeld werd.

De update is hier rechtstreeks te downloaden via de Palm-website. Wanneer je via een omweg je Serienummer wil invoeren, kan dat voor de Engelse ROM hier. Let op: er wordt een harde reset uitgevoerd voor de ROM-update, dus zorg dat je een backup van je programma's en/of gegevens in Outlook hebt.

Summary in English: The long-awaited Windows Mobile 6 ROM update (version 2.23-ROW) for the unbranded Palm Treo 750 is finally available from the Palm website. Although the official update page is still listing it as "coming soon", an attentive Palmclub-member pointed out that the English ROM-update is already available for download here, or from a direct link here. For ROM-updates in other languages, please look in the Palmclub forums.


Bron: Palm Support Downloads

Bekijk de reacties of reageer Voeg toe aan eKudos

Door bartveld
27-10-2007 21:06:54

Woow! Die gaan we eens installeren!
Door bartveld
27-10-2007 21:43:35

Citaat:
Let op: er wordt een harde reset uitgevoerd voor de ROM-update, dus zorg dat je een backup van je programma's en/of gegevens in Outlook hebt.
Vraag: Leid ik hier terecht uit af dat ik ook mijn programma's vanuit een backup terug kan zetten? Of moet ik gewoon alles opnieuw installeren?
Door Gazpacho
27-10-2007 22:27:39

Gazpacho
Het is altijd verstandiger om alles opnieuw te installeren dan programma's uit een backup terug te zetten, en bij een OS-upgrade helemaal.
Door bartveld
27-10-2007 22:34:31

Heb jij al ge-update? (je was zolang weg...)
Door bartveld
27-10-2007 22:49:28

Nog een vraag: programma's die ik heb geinstalleerd staan vaak (niet altijd) ook op mijn harde schijf. Worden die bij de eerste hotsync niet meteen overgezet naar de Treo? Zou ik die dus eerst van mijn harde schijf moeten verwijderen? Of werkt het niet zo? (Ik ben een newbie als het gaat om WM)
Door Gazpacho
27-10-2007 22:53:56

Gazpacho
Activesync backupt je programma's niet , maar alleen je Outlook gegevens, mits je dat hebt ingesteld.

En ik ben alweer bijna klaar met het herinstalleren van al mijn programma's. 4 uur aan een ruk door.
Door bartveld
27-10-2007 23:02:43

En? Al iets op te merken over WM6?
Door Upke
27-10-2007 23:39:13

Tot zover werkt het voor mijn gevoel sneller en schoner. (stabiel) Maar een echt rapport kan ik pas opmaken na een paar dagen intensief gebruik. Wel moet ik zeggen dat het tot nu toe meer lijkt op een nieuwe shell dan veel meer. Ik weet dat er wel een aantal verbeteringen zijn...maar ach kom..deze zijn op 1 hand te tellen. Het zou mooi zijn als Palm ook voor de komende nieuwe Windows (die met een hele andere gebruikers interface) een update zou bieden. Maar dat zie ik nooit gebeuren. Dat is ook een heel ander verhaal...

Welterusten
Door Gazpacho
27-10-2007 23:54:34

Gazpacho
Het is voornamelijk cosmetisch anders. Ik heb het idee dat alles IETS sneller werkt, maar verwacht er niet teveel van. Een groot deel van de snelheidswinst is ook doordat je net een grote schoonmaak hebt gehouden. De welkome verbeteringen zijn wat ik al eerder in het nieuwsartikel gemeld heb:

Citaat:
De Windows Mobile 6-upgrade biedt Treo 750-gebruikers de voordelen van Windows Mobile 6, zoals een verbeterd uiterlijk, nieuwe agenda-functies, HTML-mail in Pocket Outlook en een verbeterde Pocket Internet Explorer. Daarnaast lost de update ook enkele vervelende bugs op van de WM5 Treo 750, zoals een plots niet meer werkende ringtone wanneer je gebeld werd.
Met name dat laatste begon bloedirritant te worden onder WM5, dus blij dat dat opgelost is.

Maar daarnaast vind je nog steeds debiele dingen die al vl eerder opgelost had moeten worden, zoals het vragen: "Storage card inserted, would you like to display pictures now" bij elke opstartbeurt.
Door ronnyt
28-10-2007 00:54:17

Ik download het zip bestand, wil het unzippen, krijg de melding dat dit om windowsbeveiligingsredenen niet kan, vervolgens doe ik blokkering opheffen echter het zip bestand gaat niet open. Dit zowel op pc als laptop.

Vreemd, heeft iemand nog een hint?
Door Gazpacho
28-10-2007 02:48:18

Gazpacho
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ronnyt Bekijk bericht
Ik download het zip bestand, wil het unzippen, krijg de melding dat dit om windowsbeveiligingsredenen niet kan, vervolgens doe ik blokkering opheffen echter het zip bestand gaat niet open. Dit zowel op pc als laptop.

Vreemd, heeft iemand nog een hint?
Ja, ik las op Treocentral ook dat mensen er last van hebben die met de standaard Windows Zip programma het bestand proberen te openen.

Probeer WinRar eens (shareware, 40 dagen trial).

Ik heb trouwens denk ik al wat bugs ontdekt (kwaliteitscontrole en Palm vind je de laatste jaren niet in n zin terug. Oeps, nu toch wel). Ik las op een aantal fora met gebruikers van de illegale uitgelekte WM6-ROM dat er wat problemen waren met het uit laten gaan van de backlight.

De auto power off functie van de Treo doet het niet meer, tenzij je de auto backlight off functie z instelt, dat het f uit, f een waarde lager dan de auto power off functie heeft.

Dus:

- auto power off na 3 minuten met auto backlight off na 2 minuten --> Palm gaat niet uit
- auto power off na 2 minuten met auto backlight off na 2 minuten --> Palm gaat na twee minuten uit
- auto power off na 1 minuut met auto backlight off na 2 minuten --> Palm gaat na 1 minuut uit

Echt heel bizar. Kan iemand anders dit bevestigen, voordat ik Palm wr ga bekritiseren voor een slechte kwaliteitscontrole?
Door bartveld
28-10-2007 09:49:07

Ik wil even het zekere voor het onzekere nemen. De instructie zegt:
Citaat:
Disable the ActiveSync option to "sync items as they arrive" if you are using it; instead, set your device to synchronise on a schedule or not at all during the update.
Maar ik zie nergens in ActiveSync waar ik kan instellen dat hij niet moet syncen. En Schedule is grayed out.
Door GJHartog
28-10-2007 10:08:42

GJHartog
Mijn ervaringen zijn tot nu toe positief met WM6, heb allen software genstalleerd die ik er voor 6 ook op had staan, blijft toch een stuk sneller. En vooral stabieler.

Maar waar ik echt blij van ben geworden is de html-e-mail mogelijkheid en de wat beter uitgeruste agenda.

Nu nog een zwaardere accu die in de standaardbehuizing past, met mijn huidig belgedrag moet ik mijn Treo bijna twee keer per dag opladen en dat vind ik toch wel een beetje erg veel
Door gast
28-10-2007 10:17:34

Ik heb mijn Palm Treo 750 gisteren geupdate en ik moet zeggen dat het zeker stabieler draait. Eindelijk HTML e-mail en betere agenda, agenda was al goed maar nu net iets beter . En het ziet er natuurlijk mooier uit.

Hoop dat ook eindelijk het probleem met de ringtone is opgelost! En dat ik weer gewoon alle gesprekken op kan pakken zonder dat hij het gewoon blokkeert en ophangt... Maar dit moet ik nog testen.

Tot nu toe ben ik er blij mee.
Door bartveld
28-10-2007 10:26:42

Nou, wat een feest: Na de update start de Treo opnieuw op en blijft hangen op het (nieuwe) WM logo. Na een hele tijd doe ik maar eens een reset. Moet kunnen, denk ik, de update staat er al op. Vervolgens kom ik bij het calibratiescherm. Dat gaat ook goed, maar daarna blijft hij hangen op een wit scherm. Ik heb nu al een paar keer gereset, maar verder dan dit kom ik niet. Wie heeft een suggestie? Nogmaals update uitvoeren?

Heel merkwaardig: intussen synct hij wel. Maar ik zit enkel tegen een wit scherm aan te kijken.

Okee, probleem opgelost door simpelweg maar te zeggen dat hij de update moet completen. Dan komen opeens wel de schermen met de regional settings etc. Anders dan de instructie op de PC zegt, dus.

"We invite you to become part of the Customer bla bla bla... Tap next to see more."
Dat komt nu om de haverklap naar boven ploppen, maar een Next is niet te zien, dus je raakt het ook niet makkelijk kwijt. Typisch Windows.
Verder regelmatig out of the blue error-meldingen in device.exe en dat is toch wel akelig basic.
En het ergste: de telefoon doet het niet. Waar ik ook tap, op het pictogram bovenin Today, op Phone in Settings, of als ik een nummer typ en op de groene knop druk, geen sjoege.

O, wat ben ik blij met deze update!

Ga ik naar Settings -> System -> About -> Phone, dan loopt de hele handel na wat nadenken op die laatste stap vast en helpt alleen nog een soft reset . Wie, o wie heeft een suggestie?

In de Wireless Manager staat dat de Phone aan is, ook al heb ik geen enkel signaal of wat dan ook. Ik kan de Phone daar ook "uit" zetten; hij geeft braaf het geluid dat daarbij hoort. Maar als ik in hetzelfde scherm de Phone weer aan zet, loopt de boel weer vast.
Hebben meer mensen KPN? Heeft het daar misschien mee te maken? Ik heb 1 keer het scherm gezien van About-> Phone en daar zag ik dat de SIMkaart wel werd gezien (hij gaf in ieder geval mijn teleffoonnummer weer).
Door Gazpacho
28-10-2007 13:28:02

Gazpacho
Hm, Bartveld,

Misschien is er iets mis gegaan met het updaten. Kun je de update nogmaals uitvoeren? Voor de zekerheid zonder SIM-kaart en zonder geheugenkaart.
Door bartveld
28-10-2007 13:37:17

Nee, kan niet opnieuw uitvoeren, want de update exe zegt dat ik al ge-update ben. De 750V had een Recovery tool, zag ik, maar deze update kent dat niet.
Ik heb de SIMkaart niet verwijderd tijdens de update en ik heb het idee dat dat me nu nekt.

Excuus voor de aaneenrijging van posts.

Het is ook het gebrek aan systematiek dat me stoort. Ik heb 1 of 2 keer het inlogscherm gezien waar je je PIN voor de SIM-Kaart moet invullen. Zag toen de melding: Unkown SIM status. PIN intypen deed ook niks. Maar meestal zie ik na een reset helemaal geen inlogscherm. Maar het feit dat ik vrijwel nog nooit toegang heb kunnen krijgen tot de Phone-tab in Settings doet mij er aan denken dat de SIM-kaart "onzichtbaar" is geworden voor de Treo.

En de melding over een error in device.exe blijft komen.
Door 652cc
28-10-2007 15:07:58

652cc
Eindelijk! Dank "oplettend Palmclub-lid" .

Hij staat er inmiddels ook al op! Installatie is goed verlopen, nadat ik er na een kwartier klooien met de ActiveSync connectie achter kwam dat ik er versie 4.2 ipv de vereiste 4.5 op had staan...
Eerste indruk; ziet er net weer wat gelikter uit en lijkt ook allemaal wat sneller te werken.

edit/ ik heb 'm ook geupdate met simkaart erin en is bij mij wel goed gegaan
Door Upke
28-10-2007 15:34:32

Hij lijkt vele malen sneller te resetten. Meer mensen die deze verbetering waarnemen?
Door bartveld
28-10-2007 16:04:00

Ik heb maar eens een paar harde resets gedaan. Dan kom ik in Align Screen. Gaat goed. Daarna komt het vermaledijde witte scherm. Soms verschijnt het Windows "bezig-logo", dat na een tijdje bevriest, vaker verschijnt er niets en blijft het scherm enkel wit.
Leuk voor anderen dat het goed is gegaan, maar ik baal hier als een stekker van; was ik maar braaf bij WM5 gebleven.
Door ronnyt
28-10-2007 17:58:17

Met WinRAR unzippen is gelukt. Installeren is gelukt (geheugen card eruit, sim kaart KPN er in gelaten = geen probleem)!

Ziet er beter uit, wat mij betreft even stabiel als WM5, lijkt idd iets sneller. Kleine details zijn anders (geluid harder zachter is nu systeem en telefoon, itt telefoon en speaker; e-mails deleten is aparte key ipv bovenaan menu, password unlock met aparte key ipv ok knop, enkele andere geluidjes)

Vraag, is het ook mogelijk om Live Messenger te doen zonder dat alle contactpersonen in je contacts worden gezet? (dit vraagt de software namelijk en dat is niet mijn bedoeling)

Succes voor diegenen waarbij de update problemen geeft. In eerste instantie kreeg ik een foutmelding, moest disconnecten en soft reset uitvoeren en opnieuw updater draaien. Met zweet op het voorhoofd gedaan, en toen ging ie goed. Vergeet niet op de palm update pagina te kijken voor do's and don'ts.
http://kb.palm.com/SRVS/CGI-BIN/WEBCGI.EXE?New,Kb=EUPalmSupportWKB,TS=PalmEUWKB_UK,case=obj(2031)
Door Gazpacho
28-10-2007 19:09:48

Gazpacho
Hm, mijn Treo gaat in de cradle / aan de lader nu helemaal niet meer uit automatisch. Bij jullie wel?
Door bartveld
28-10-2007 21:32:39

Citaat:
Hm, mijn Treo gaat in de cradle / aan de lader nu helemaal niet meer uit automatisch.
Hij gaat wel uit als je via USB laadt, niet als je op netstroom laadt. Maar ik wil mijn apparaat nu niet als voorbeeld stellen voor hoe een Treo zich behoort te gedragen na een update.
Door 652cc
29-10-2007 10:45:38

652cc
Die van mij gaat nu ook niet (meer) uit als ie niet aan een kabel hangt...
Ik had auto backlight off uitgezet, en auto power off op 1 minuut, werkt dus niet.
nu staat auto backlight off op 2 min, en auto power off op 1 minuut, werkt ook niet.

Ook raar: als ik de telefoon soft reset, dan krijg ik eerst het scherm om de beveiligingscode voor de telefoon in te tikken, vervolgens verschijnt het scherm voor de pincode van mijn simkaart. Maar dit laatste scherm verdwijn tna 2 seconden en dan werkt de telefoon dus niet. Dan moet ik eerst de telefoon uit- en weer aanzetten om de pincode van de sim in te kunnen toetsen.

Verder werkt alles wel goed en neig ik vooralsnog naar tevredenheid...
Door bluevoice
29-10-2007 11:10:16

bluevoice
@bartveld: je kunt als escape het AT&T WM6 Rom op je 750 installeren, deze doet het altijd. Daarna kun je (als je dat wilt) de ROW update opnieuw proberen uit te voeren.

De AT&T ROM-update vind je hier:

NIET MEER...

De te volgen stappen zijn als volgt:

1. Inhoud miniSD leeghalen (knippen en plakken naar een locatie op je desktop)
2. miniSD als FAT32 formatteren
3. Na het downloaden, het .zip bestand uitpakken en het "CHEEIMG.nbh" bestand naar de miniSD kaart kopieren.
4. miniSD kaart insteken (met alleen het "CHEEIMG.nbh" hierio).
5. Oplaadkabel aansluiten.
6. Soft reset terwijl je de kleine zijknop ("PTT / Voice Record button" om precies te zijn) ingedrukt houdt (onder de volumeknop)
7. De update start automatisch, wacht totdat deze helemaal klaar is.

Opmerkingen:

1. Als je je niet stoort aan de AT&T extra programma's dan kun je deze versie naar tevredenheid blijven gebruiken. Is zeer stabiel, vraag het maar aan Rudy
2. Doordat je de update via de miniSD uitvoert en niet via een installer, worden de tokens in het "About" scherm (Software Version & CC-Cap) niet geupdate. Dit doet een desnktop installer altijd aan het einde, wat hier niet het geval is.
Door bartveld
29-10-2007 14:17:57

Dank je wel, Bluevoice. Zoals wel vaker ben je (hopelijk) de reddende engel. Ik ga het straks uitproberen.
Door Gazpacho
29-10-2007 14:39:00

Gazpacho
Ik wil geen spelbreker zijn, maar die AT&T ROM is vooralsnog gewoon een illegaal uitgelekte ROM, totdat AT&T bekend gaat maken dat hij officiel te downloaden is. Dus hup, bartveld snel downloaden en dan gaat het linkje weggeedit worden.
Door bartveld
29-10-2007 14:45:37

Okee, Gazpacho, dank voor je waarschuwing en geduld en tolerantie voor een erg zielige gebruiker.

@Bluevoice:
Citaat:
Daarna kun je (als je dat wilt) de ROW update opnieuw proberen uit te voeren.
Verwacht je daar geen problemen?
Door metck
29-10-2007 14:47:15

metck
Weg ermee!
Door bluevoice
29-10-2007 14:51:36

bluevoice
@ Gaz:

Wanna know when they'l release the AT&T T750 WM6 Upgrade? - TreoCentral.com

Zolang Palm geen fatsoenlijke updaters uitbrengt, ben je als gebruiker genoodzaakt om alle mogelijke middelen (google, fora, developer tools) om je Treo te unbricken. Bovendien heb ik slechts een link gepost naar het bestand en niet de bestanden zelf (maar door goed te googlen vind je deze sowieso). Anyway, denk je dat Palm zelf de moeite zal nemen om hier een reactie op te geven? In zo'n geval mag je ze best mijn gegevens verstrekken, dan wil ik wel met ze praten over ROM updates.

gr, Blue (in een enigszins gefrustreerde stemming terugdenkend aan het fixen van TomTom 6.010 op de 680, Postbank SMS op de 680 en alle andere keren dat Palm te laat is geweest / gefaald heeft in het uitbrengen van goede updates).
Door bluevoice
29-10-2007 15:03:02

bluevoice
Back on topic then:

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door bartveld
Verwacht je daar geen problemen?
Het zou kunnen maar dan heb je tenminste weer wel een goed werkende Treo. Je kunt dezelfde truuc uithalen door de ROW installer te starten (deze zal vanzelf een aantal bestanden uitpakken) en het uitgepakte CHEEIMG.nbh bestand (wordt in een tijdelijke map uitgepakt) op te zoeken (zit volgens mij ergens in C:/Documents and Settings/Gebruikersnaam/Local Settings/Temp) naar de miniSD kopieren en vervolgens de SD update doen (zoals hierboven beschreven).
Door bartveld
29-10-2007 15:21:24

Okee, dan! Hij doet het weer!!!! Dank, Bluevoice!
Vraagje: Als ik de "officiele" update extract, zie ik in de tempfolder 2 .nbh files staan: CHEEIMG.nbh en CHEEIMG_FW.nbh. Welke moet ik hebben?
Door bluevoice
29-10-2007 15:32:01

bluevoice
Goede vraag, ik weet het niet zeker maar ik zou eigenlijk denken dat de CHEEIMG.nbh de software update is (WM6) en dat CHEEIMG_FW.nbh de firmware update is (radio software).

Ik zou in eerste instantie alleen het CHEEIMG.nbh bestand pakken.

Misschien werkt het in een bepaalde volgorde en kun je precies dezelfde stappen volgen om daarna de Firmware te installeren (al is de kans groot dat de firmware de eerste keer al is geupgrade).
Door bartveld
29-10-2007 15:34:11

Nou, die CHEEIMG.nbh is maar 257 Kb, de andere is 81 Mb. Zou je ze niet allebei moeten doen? Maar dan... in welke volgorde?
Door bluevoice
29-10-2007 15:37:52

bluevoice
Ok, ik kan het fout hebben maar probeer het volgende: hernoem het CHEEIMG_FW.nbh bestand (81 MB) naar CHEEIMG.nbh, kopieer dit bestand naar de miniSD en doe een update-reset. Succes, ik ben benieuwd .
Door bartveld
29-10-2007 15:57:26

Helemaal geweldig, ook dat werkt!!! Dank je wel, bluevoice!
Laatste vraag dan: kan ik mijn kaartje op FAT32 laten of moet ik hem nog ff formatteren naar FAT?
Door bluevoice
29-10-2007 16:04:17

bluevoice
@ Bartveld: Je kunt de miniSD als FAT32 laten.

Overigens de ROW update staat niet meer op "Coming soon", maar is nu "Available":

Palm - Handheld Computing Solutions
Door Gazpacho
29-10-2007 18:31:01

Gazpacho
He, fijn dat het gelukt is bartveld
Door bartveld
29-10-2007 20:46:11

Citaat:
fijn dat het gelukt is
Ja, wat mij betreft bewijst Palmclub en het forum haar waarde weer eens.
Door bluevoice
29-10-2007 21:09:46

bluevoice
Nou weten jullie ook wat de codenaam van de 750 is: HTC Cheetah
Door Gazpacho
29-10-2007 22:22:45

Gazpacho
Weheheh, ik heb ook de backlight-bug die in eerder gelekte versies voorkwam: wanneer je brightness op < 50% hebt staan, wil je Treo niet meer uit met de powerknop.

Vreemd, hier had ik gisteren de hele dag geen last van, maar nu wel.

Wat een ongelovelijke prutsers trouwens bij Palm: half internet die de illegale ROMs had geinstalleerd maakte melding over dit probleem, en dan los je het ng niet op in je definitieve versie!

Maar goed, van Palm ben ik allang geen kwaliteit meer gewend. Op de witte Zire m150 na heeft Palm volgens mij nog nooit iets uitgebracht zonder problemen.
Door GJHartog
29-10-2007 22:27:58

GJHartog
//offtopic

Nah, dat ben ik niet helemaal met je eens, mijn Palm V (maar dan praat ik over hl lang geleden) was absoluut een fantastisch apparaat zonder problemen wat dan ook.

Grappig trouwens dat de link nu beschikbaar gemaakt is door Palm, maar ik zie nog nergens een officieele aankondiging...
Door Gazpacho
29-10-2007 22:32:08

Gazpacho

Off-topic
Dat was toch die van de Digitizer problemen?Herken jij je je in de backlight problemen van hierboven en van de pagina hiervoor, die ik heb beschreven? Werkt het automatische backlight dimmen vr de auto power-off functie bij jou wel?
Door GJHartog
29-10-2007 22:37:07

GJHartog
dat weet ik niet meer hoor, in mijn gedachten had ik nooit problemen met de V!

Ik heb er eerlijk gezegd niet zo op gelet wat betreft de backlight... ben voornamelijk veel aan het bellen de laatste dagen (werk...) als ik morgen tijd heb zal ik eens kijken en mijn ervaringen hier rapporteren
Door ronnyt
31-10-2007 23:08:16

Nog een opmerking:

Sinds dat ik WM6 erop heb gezet, heb ik ineens iedere dag bijna 1 Mb aan dataverkeer. Dit terwijl ik mijn gebruik niet heb veranderd. Heeft iemand enig idee hoe dit kan? (misschien Windows Live op de achtergrond, Messenger gebruik ik niet ... )
Door SpeedDemon
31-10-2007 23:34:02

Ik denk inderdaad Windows Live. Dit draait standaard mee in WM6 als ik het goed heb. Door deze uit te schakelen zou je verbruik naar beneden moeten gaan.
Door Gazpacho
01-11-2007 08:16:25

Gazpacho
Hoezo draait hij standaard mee? Als ik Windows Live opstart vanuit de programma's, dan moet ik inloggen, dus het is dan vreemd als het al dataverkeer genereert.
Door postbus31
01-11-2007 08:58:51

postbus31
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Gazpacho Bekijk bericht
Hoezo draait hij standaard mee? Als ik Windows Live opstart vanuit de programma's, dan moet ik inloggen, dus het is dan vreemd als het al dataverkeer genereert.
Bij mijn weten draait deze standaard niet mee, met PocketMechanic kun je meende ik de processen zien die draaien.

Uiteraard blijft Live open als eenmaal gestart en niet via de taskmanager afgesloten, tyoisch WM (it's not a bug, it's a feature )
Door ronnyt
01-11-2007 21:47:20

Ik denk dat ik em door heb. In WM6 heb je de mogelijkheid voor 'push e-mail' met Hotmail. Bij Sync options in Windows Live had ik As items arrive aangeklikt, maar nu weer op Manual gezet. Deze actie levert het verschil! (1 Mb per dag, het leek erop of iedere paar minuten vanalles werd uitgewisseld, nu weer terug bij ca. 150 kb met standaard data verkeer)

Als je geen data-abonnement hebt, uitkijken dus.
Door Etzel
01-11-2007 22:32:47

Etzel
Heb zelf vanavond WM6 geinstalleerd. Met de engelse handleiding van Palm ging het eigenlijk prima. Binnen 25 minuten was de installatie gereed, had toen nog een uurtje nodig om de gewenste instellingen er weer in te krijgen. Heb Live ook ingericht, werkt prima. Verder wil ik even een paar dagen ervaring opdoen met WM6. Zal dan nog even reageren.
Door hanseman
06-11-2007 11:46:26

Ik heb na installatie van Windows mobile 6 problemen met mijn Vodafone Push e-mail. Komt dat iemand bekend voor?
Door postbus31
06-11-2007 11:50:15

postbus31
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door hanseman Bekijk bericht
Ik heb na installatie van Windows mobile 6 problemen met mijn Vodafone Push e-mail. Komt dat iemand bekend voor?


post #19

http://www.palmclub.nl/forums/palm-t...ingen-wm6.html
Door hanseman
06-11-2007 20:08:59Gelukt.
Door Etzel
06-11-2007 20:16:10

Etzel
Prima ervaringen tot nu met WM6. Ziet er beter uit en 3G! Lijkt me hier en daar ook sneller, maar dat kan ook te maken hebben met de grote schoonmaak.
Door bluevoice
09-11-2007 11:53:56

bluevoice
Hoeveel van jullie ondervinden problemen na de upgrade met TomTom Navigator 6.030?

Op de upgrade pagina staat aangegeven:

Citaat:
Restrictions and Information Tom Tom GPS solutions may not function correctly on Palm Windows Mobile 6. For Tom Tom Support policy click here
De software werkt bij mij prima, echter heb ik begrepen dat de verbinding met een GPS ontvanger in sommige gevallen een probleem kan zijn. Wie heeft hier nog meer last van?
Door Ludi
10-02-2008 19:36:42

Ludi
Mischien heel laat in deze discussie, maar heb sinds kort ook een Treo 750V (tweedehands)met "backlight" problemen.
Hier zat wm6 ook al op.
Soms gaat het backlight spontaan uit en niet meer aan.
Als ik naar de settings van backlight ga en simpel op OK druk, plopt hij weer aan, en gaat het even goed.

Heb denk ik hetzelfde probleem als Gazpacho.

QUOTE
Ik las op een aantal fora met gebruikers van de illegale uitgelekte WM6-ROM dat er wat problemen waren met het uit laten gaan van de backlight.
Door Gazpacho
10-02-2008 19:59:15

Gazpacho
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ludi Bekijk bericht
Mischien heel laat in deze discussie, maar heb sinds kort ook een Treo 750V (tweedehands)met "backlight" problemen.
Hier zat wm6 ook al op.
Soms gaat het backlight spontaan uit en niet meer aan.
Als ik naar de settings van backlight ga en simpel op OK druk, plopt hij weer aan, en gaat het even goed.

Heb denk ik hetzelfde probleem als Gazpacho.
Klopt, heel irritant. Originele ROM update is dit, en dan nog zo'n gigantische bug erin laten: ik vind het wel tekenend van Palm en ik kijk er ook niet meer van op.

Je moet je brightness niveau op het 4e streepje of hoger zetten, dan gaat je Palm weer uit.

Het irritante met deze bug ook is dat je Palm om de 8 minuten zelf aanspringt en niet meer uit gaat als je pushmail gebruikt.
Door Ludi
11-02-2008 08:07:53

Ludi
Inderdaad, na wat "google"werk was ik er achter gekomen dat brightness >50% moet staan.
Vervelende is dat ik hem liever laag heb staan om de batterij wat te sparen.(hoeft die niet zo snel aan de lader gehangen te worden).

Af en toe mis ik mijn oude trouwe PalmOs.
Was toch wel erg duidelijk m.b.t. instellingen e.d.
Of zou het gewoon gewenning zijn?
Door Gazpacho
11-02-2008 17:39:49

Gazpacho
Ik mis het af en toe ook nog hoor, dat PalmOS. Maarja, als ik iets download met UMTS-snelheid dan mis ik het weer een stuk minder.

Overigens, het helpt misschien niet veel, maar de Brightness kan ook gewoon op 40% staan. Scheelt weer 10%
Om een reactie te plaatsen moet je
geregistreerd en ingelogd zijn.
Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android