Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

Gazpacho

Gazpacho

Gazpacho is sinds december 2002 actief op het Palmclub-forum en heeft sinds die tijd 681 nieuwtjes geschreven.

Gazpacho gebruikt in het dagelijks leven een Apple iPhone.

Bekijk alle nieuwtjes van Gazpacho

[Software] Ontwikkelaar van Wiki-programma NoteStudio voor PalmOS stopt

 

Door: Gazpacho


Publicatiedatum: 18 september 2007


Ontwikkelaar Dogmelon, bekend van het Wiki-programma NoteStudio voor PalmOS, heeft na een lange radiostilte aan zijn klanten laten weten dat het programma officiëel niet meer doorontwikkeld wordt. De reden is de tegenvallende verkoopcijfers van PalmOS-software.

Af en toe heb je ze wel eens: programma's die je dagelijks gebruikt, maar waarvan je je afvraagt of de ontwikkelaar eigenlijk nog wel eens naar het programma kijkt voor eventuele verbeterpunten. NoteStudio, een Wiki-programma voor de Palm, is ook op de Palmclub populair bij enkele gebruikers, maar ondanks een schare trouwe fans heeft de ontwikkelaar toch besloten te stoppen met de ontwikkeling van NoteStudio.

Op de Dogmelon bedrijfsblog trekt de ontwikkelaar, A. Wiese, het boetekleed aan. Hij zegt dat hij nog leeft en dat het bedrijf nog bestaat, maar dat NoteStudio niet meer verkocht of doorontwikkeld wordt. Ook biedt hij zijn excuses aan mensen aan, die nauwelijks antwoord hebben gekregen op hun ondersteuningsvragen. Hij legt het volgende uit over de stop van NoteStudio:

1) 80% van de omzet komt van de Palm-versie van NoteStudio. De rest van standalone PC- of Mac-versies.

2) Ze zijn niet overtuigd van de toekomst van PalmOS op lange termijn.

3) De verkoop van NoteStudio is ook al tijden dalende, waarschijnlijk door punt 2. Gaf het eerst 50% van de omzet van het bedrijf, nu is dat nog maar 5%.

4) Het programmeren van NoteStudio kost evenveel moeite als alle andere projecten bij elkaar, en daarom is het niet meer commerciëel vatbaar om het bij te houden. De ontwikkelaar zoekt nog naar overnamekandidaten, maar erg concreet is het nog niet.

Dankzij het krimpende marktaandeel van PalmOS-apparaten en de explosieve groei van Blackberries, Windows Mobile en Symbian, zien we helaas steeds vaker ontwikkelaars stoppen met het ontwikkelen voor PalmOS en overstappen op andere bronnen van inkomsten. Geen gebruikers, geen inkomsten. Hopelijk keert het tij snel wanneer Palm met een nieuw besturingssysteem uitkomt.

NoteStudio staat nog wel als beschikbaar op de site van Pdassi NL, en is te koop voor 46,55 EUR.


Bron: NS Blog

Bekijk de reacties of reageer Voeg toe aan eKudos

Door Xpsion
18-09-2007 12:59:04

Heel jammer, ik gebruik Note Studio dagelijks - en heb dus een redelijk aantal "boeken" in gebruik en zal dit ook blijven doen bij gebrek aan een echt goed alternatief. Ik gebruik de Palm TX veel als notitieblok, naast agenda (Agendus). Sinds Wordperfect 4.1 nooit meer een applicatie gezien die zo goed in balans was qua functionaliteit, gebruiksgemak en vooral overzichtelijkheid. En dan ook goed synct met de Palm, natuurlijk. En ver weg blijft van de Microsoft ellende van teveel, te complex, te groot, te onstabiel.
Nogmaals, jammer,

Peter
Door RobB
18-09-2007 13:33:10

RobB
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Gazpacho Bekijk bericht
... Hopelijk keert het tij snel wanneer Palm met een nieuw besturingssysteem uitkomt. ....
Ik vrees van niet. De eerdere aankondiging dat een nieuwe versie van het OS toch zeker 12 tot 18 maanden op zich laat wachten biedt niet veel hoop.
Nog maar even afwachten of deze versie dan backwards compatible is (kan de huidige software ook op het nieuwe OS gebruikt worden). Zo niet, dan zie ik het nog somberder in.
Ontwikkelaars zullen niet zo snel toch al slecht lopende software omschrijven om geschikt te maken voor een onzeker platform. Als je dan toch veel werk moet verrichten, ga dan over op een platform wat wel veel gebruikt wordt (lees windows) met een duidelijker toekomst.
Door Gazpacho
18-09-2007 13:42:31

Gazpacho
Naja, dat backwards compatibility waar Access met ALP het ook de hele tijd over heeft zie ik vrij somber in.

SFCave, Handyshopper en wellicht NoteStudio gaan wel werken. Moeilijke (en dus innovatieve, moderne) programma's als Tomtom Navigator en Chatteremail gaan denk ik niet werken.

Daarnaast wil je niet voor een dood (als in: wordt niet meer doorontwikkeld) PalmOS Garnet platform ontwikkelen die in een emulator in een andere, nieuwere en actief ontwikkelende platform genest is; dat zou de omgekeerde wereld zijn. Je wil als ontwikkelaar natuurlijk gaan ontwikkelen voor een platform die groot, levend en groeiende is. Een ontwikkelaar moet brood op de plank hebben, en 'blinde platformliefde' zorgt daar niet voor.

Arme ontwikkelaars.
Door bartveld
18-09-2007 14:08:14

Ik vreesde er al voor toen de beloofde update, die dit voorjaar uit zou komen, op zich liet wachten. Heel jammer van Notestudio, dat een mooi en eenvoudig programma is. Als dit het begin is van steeds meer ontwikkelaars van mooie programma's die afhaken, dan vind ik alle gedoe rond Palm en OS5 echt niet leuk meer. Stel je voor, Datebk6 houdt er mee op, ZLauncher houdt er mee op, PocketTunes, TCPMP, DataViz, Bonsai, eReader...
Door eric40
25-09-2007 21:36:37

...Palm houd er mee op
Om een reactie te plaatsen moet je
geregistreerd en ingelogd zijn.
Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android