Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

Gazpacho

Gazpacho

Gazpacho is sinds december 2002 actief op het Palmclub-forum en heeft sinds die tijd 681 nieuwtjes geschreven.

Gazpacho gebruikt in het dagelijks leven een Apple iPhone.

Bekijk alle nieuwtjes van Gazpacho

[Nieuws] Eerste impressie Palm Foleo door Treocentral

 

Door: Gazpacho


Publicatiedatum: 06 juli 2007


Omdat de Palm Foleo pas later deze zomer uitkomt, moeten we het voorlopig stellen met korte sfeerimpressies van individuen. Een lid van Treocentral heeft ook even met de Foleo mogen spelen, en hij gaf hierover een korte sfeerimpressie.

Andre Kibbe, een forumgebruiker bij Treocentral, ging naar een Palm Store toe, waar de Foleo gedemonstreerd werd. Als een van de weinigen was hij vantevoren al enthousiast over de Foleo: hij ziet wel iets in de combinatie van draagbaarheid en betaalbaarheid, zeker omdat hij ooit een tevreden gebruiker was van de Psion Series 7, die best wel op de Foleo lijkt.

Andre stond in de rij te wachten bij een takeaway voor een beker fruitsap, terwijl hij met zijn Treo aan het surfen was op de forums van Treocentral. Zo kwam hij erachter dat er die avond, een paar straten verderop in de Palm Store van New York, een demonstratie voor de Foleo gegeven zou worden. Hij belde de winkel op om het te bevestigen, maar kreeg te horen dat het alleen op uitnodiging zou zijn. Hij deed wat ieder verstandig mens zou doen: hij ging gewoon toch.

Eenmaal binnen bleek dat Palm geen echte presentatie zou geven, maar dat er drie Foleo's beschikbaar waren, plus bijbehorende Palm-vertegenwoordiger die rechtstreeks van het hoofdkantoor in Californië was ingevlogen. Ze waren echter heel vriendelijk, en lieten mensen uitgebreid met de Foleo spelen.

De Foleo's zaten niet vast aan de oplader, wat de indruk wekte nog mobieler te zijn. De batterijlevensduur was uitstekend: men vertelde dat de Foleo's rond 16:30 van de lader waren gehaald, en toen het afgelopen was om 20:45 was er nog zo'n 40% batterij over. Andre kon moeiteloos de Terminal app en Vi (text editor onder Unix) openen en bekijken. Hij vond de Foleo kleiner dan verwacht, en was positief verrast over het uiterlijk. Ook het gewicht voelt psychologisch een stuk lichter aan dan een normale laptop.

Andre kreeg nog een demonstratie van BT DUN en het syncen met Versamail. Helaas was er gek genoeg geen Wifi beschikbaar in de Palm Store, zodat hij die functie niet kon testen. De Opera browser ondersteunde geen 'tabbed browsing', maar deed solide werk op het gebied van toegankelijkheid van websites. Sommige flash-applets werden niet goed weergegeven, maar de meeste toch wel.

Andre besluit het verhaal met de wijze woorden dat de Foleo zeker niet voor iedereen is, en dat soms mensen echt individuele applicaties moeten draaien die alleen op een echte PC-laptop beschikbaar zijn. Maar heel veel mensen hebben niet veel meer nodig dan mail, web en Office, en voor die mensen is de Foleo een klein, licht en betaalbaar alternatief.


Bron: Palm Foleo First Impressions

Bekijk de reacties of reageer Voeg toe aan eKudos

Door gast
06-07-2007 10:21:11

Gazpacho, jij lijkt de grote advocaat voor de Foleo in Nederland. Heb jij al contact gehad met Palm Nederland over een demonstratie/ verwachtingen omtrent leverbaarheid in Nederland? Komt de Foleo in Nederland op de markt tegelijk met de VS? Is er al iets bekend over de prijs in Europa?
Door bluevoice
06-07-2007 10:42:19

bluevoice
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Gazpacho
Maar heel veel mensen hebben niet veel meer nodig dan mail, web en Office, en voor die mensen is de Treo een klein, licht en betaalbaar alternatief.
@Gaz: Ik denk dat hier Foleo i.p.v. Treo had moeten staan.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door gebruiker
Gazpacho, jij lijkt de grote advocaat voor de Foleo in Nederland. Heb jij al contact gehad met Palm Nederland over een demonstratie/ verwachtingen omtrent leverbaarheid in Nederland? Komt de Foleo in Nederland op de markt tegelijk met de VS? Is er al iets bekend over de prijs in Europa
Zoals het er nu naar uitziet zal de Foleo begin september in UK en NL beschikbaar zijn.
Door Gazpacho
06-07-2007 12:43:27

Gazpacho
Ik ben niet zo'n advocaat hoor, want voor mezelf is de Foleo niet geschikt, aangezien ik PC-specifieke applicaties moet draaien voor mijn studie vaak.

Als ik veel geld had en in het bedrijfsleven werkte, waar ik van meeting naar meeting moet hoppen, ja, dan zie ik de Foleo wel zitten, maar alleen omdat ik toch een gevorderde PC-gebruiker ben die zich realiseert dat ik die hele PC niet nodig heb. Dus je ziet: er zit een boel tegenstellingen in het verhaal, en dat is nou net wat de Foleo niet nodig heeft.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door gebruiker Bekijk bericht
Gazpacho, jij lijkt de grote advocaat voor de Foleo in Nederland. Heb jij al contact gehad met Palm Nederland over een demonstratie/ verwachtingen omtrent leverbaarheid in Nederland? Komt de Foleo in Nederland op de markt tegelijk met de VS? Is er al iets bekend over de prijs in Europa?
Nee, ik heb zelf geen contact met Palm. Ik denk (maar kan niets beloven natuurlijk ) dat Jean-Paul wel iets gaat proberen te regelen, en het is hij en Gonny die het dan in principe als eerste mogen gaan reviewen. Ik denk dat zij, als full-time tech-journalist, daar ook veel beter geschikt voor zijn.


Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door bluevoice
@Gaz: Ik denk dat hier Foleo i.p.v. Treo had moeten staan.
Ja, dat denk ik ook. Bedankt.
Door waarts
06-07-2007 15:29:59

waarts
Misschien nog eens een voorstelling zoals deze: "meet the models"

http://www.palmclub.nl/forums/nieuws...chparty-2.html

JP?
Om een reactie te plaatsen moet je
geregistreerd en ingelogd zijn.
Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android