Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

Gazpacho

Gazpacho

Gazpacho is sinds december 2002 actief op het Palmclub-forum en heeft sinds die tijd 681 nieuwtjes geschreven.

Gazpacho gebruikt in het dagelijks leven een Apple iPhone.

Bekijk alle nieuwtjes van Gazpacho

[Opinie] Zelfde Palm, gewoon een andere dag

 

Door: Gazpacho


Publicatiedatum: 07 juni 2007


De half-serieuze, half-satirische financiële website Motley Fool heeft een opiniestuk over de recente ontwikkelingen van Palm geschreven. Motley Fool vindt dat er eigenlijk niet eens zoveel veranderd is aan Palm.

Er wordt geanalyseerd dat Elevation Partners, de investeringsmaatschappij dat zich in Palm ingekocht heeft, toch wel van grote riskante investeringen houdt. Zo heeft men eerder $300 miljoen geïnvesteerd in BioWare en Pandemic Studios, twee bekende game-producenten. Ook wordt er opgemerkt dat hoewel het aandeel Palm de laatste jaren niet veel meer waard is geworden, men bij Elevation Partners denkt dat Palm voornamelijk voor de toekomst een groeibriljant is.

Motley Fool denkt dat dit het begin van een nieuw tijdperk is. Nu er drie ex-Apple mensen in het management van Palm plaats gaan nemen, het oude PalmOS vaarwel wordt gezegd, en de nieuwe besturingssystemen van Windows Mobile en Linux op steeds meer apparaten van Palm wordt gezet, kan daar zeker van worden gesproken. Men denkt dat het aan goede ideeën of gezonde bedrijfsvoering niet ontbrak bij Palm. Het probleem was de uitvoering.

Toen RIM in grote problemen zat met hun rechtszaken over patenten op hun Blackberry-mailsysteem, had Palm genadeloos moeten toeslaan en RIM uit de markt moeten werken. Maar het enige wat Palm toen naar buiten bracht waren voorraadproblemen en productvertragingen. Het gevolg? RIM gaat nu vrolijk verder en heeft zowel een groter marktaandeel als een sneller stijgende beurskoers dan Palm.

Motley Fool wenst Palm veel succes, maar zij geloven er niet zo meer in. Tenzij ze het bij Palm eindelijk gaan snappen: ze zijn gewoon niet zo goed in het bedrijven van de business die ze zelf hebben gecreëerd.


Bron: Same Palm, Different Day

Bekijk de reacties of reageer Voeg toe aan eKudos

Door RoelvdV
07-06-2007 12:08:54

RoelvdV
Dit soort berichten komen al jaren voorbij, voornamelijk uit de Palm-community zelf.

Palm heet het dan, maar ondertussen bestaat het bedrijf nog steeds.

Wellicht had het nu een veel succesvoller bedrijf kunnen zijn, maar als al die aan de kant staande stuurlui het zo goed weten, waarom zijn ze dan zelf nu niet zeer succesvol?

Je kan het ook zo zien: wees blij met hoe het nu gaat met Palm, het kan namelijk alleen maar beter

gr, Roel.
Door Gazpacho
07-06-2007 14:26:51

Gazpacho
Citaat:
Dit soort berichten komen al jaren voorbij, voornamelijk uit de Palm-community zelf.
Ik ben een andere mening aangedaan: dit soort berichten komen *met name* in de mainstream media al jaren voorbij. En niet geheel onterecht moet je ze toegeven: Palm en zeker het PalmOS zit nu niet echt in een opwaartse spiraal de laatste jaren. Natuurlijk is dat wat anders dan 'Palm is dood', maar ik mag hopen dat iedereen zo eigen nuances in de geschreven verhalen kan leggen.

En de Palm-community is pas de laatste 12-18 maanden écht gaan morren. Treo 700p-gebruikers voorop!

Desalniettemin is het ook goed om als Palm-fanaat af en toe te kijken hoe de mainstream media en -mensen erover denken, en wat hun argumenten zijn. Als je namelijk nooit onder je steen vandaan kruipt, krijg je om de haverklap weer: "Waarom reageert iedereen zo negatief over Palm, da snapiknnie?"

En even gechargeerd:

Atari bestaat ook nog steeds, ze hebben zelfs een kantoortje hier in Eindhoven.

Door Wodkadrinker
07-06-2007 23:10:07

Waarom toch steeds de negatieve kritiek uit de hoek van de Palm gemeenschap ?
Ik vraag mij steeds weer af : "Why change a winning team ",bij de buren hebben ze steeds weer nieuwe modellen en zie je door de bomen het bos niet meer en bij Palm blijft alles hetzelfde.De mensen die al jaren een Palm PDA of smartphone hebben ,gebruiken de functies naar "volle" tevredenheid.Door het alsmaar verder gaan met de techniek worden veel functie's niet gebruikt omdat het te moeilijk is en te veel werk.Bijvoorbeeld; een DVD recorder of Video recorder hebben tegenwoordig zoveel functie's dat de meeste mensen ze niet meer begrijpen of dat het apparaat totaal voorbij gaat aan het eigenlijke doel nl. het opnemen en afspelen van vooraf opgenomen programma's.Natuurlijk is het leuk als er iets verandert maar een papieren agenda verandert ook maar alleen het jaartal en voor de rest blijft het het zelfde.En toch zijn er nog hordes van mensen die deze dingen gebruiken.

Groet ; Cor
Door rudyheidenis
09-06-2007 10:06:53

rudyheidenis
Dat door de bomen het bos niet meer zien geldt misschien voor de modellen, zeker niet voor de functionaliteit. Zoveel moeilijks zit daar niet in, vooral niet als je het hebt over vernieuwingen/verbeteringen. Ik noem er een paar: wifi, umts/hsdpa, navigatie, invoertechnieken op de mobiele apparaten. Zo ingewikkeld is dat niet.
Om een reactie te plaatsen moet je
geregistreerd en ingelogd zijn.
Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android