Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

Gazpacho

Gazpacho

Gazpacho is sinds december 2002 actief op het Palmclub-forum en heeft sinds die tijd 681 nieuwtjes geschreven.

Gazpacho gebruikt in het dagelijks leven een Apple iPhone.

Bekijk alle nieuwtjes van Gazpacho

[Gerucht] Palm's overnamegeruchten nemen wederom toe; Motorola weer in de race

 

Door: Gazpacho


Publicatiedatum: 21 maart 2007


Vannacht hebben de overnamegeruchten van Palm weer een vastere vorm aangenomen. Volgens een artikel van Unstrung wil Palm een overnamepartner bekend maken tijdens de presentatie van de Q3Y2007 kwartaalcijfers, aanstaande donderdag.

Inmiddels is de koers van Palm Inc. wederom tot relatief grote hoogte gestegen, en heeft het de hoogste waarde bereikt sinds een jaar. Geruchten gaan volgens Unstrung, dat niet alleen Nokia zich aanbiedt als koper, maar ook weer Motorola. De reden hiervoor is, dat een directielid van Motorola (Ron Garriques) die hevig tegen de koop van Palm was, inmiddels is overgestapt naar Dell. Naast Nokia en Motorola zouden ook nog twee investeringsmaatschappijen meebieden: de Texas Pacific Group en Silver Lake Partners.

Palm's directie zou volgens de geruchten de voorkeur geven aan een van de investeringsmaatschappijen, maar volgens diezelfde geruchten ziet het er naar uit dat een van de handsetmakers het gaat winnen. Gerucht of werkelijkheid, het is een feit dat de overnamegeruchten van Palm de laatste jaren niet meer zo sterk geweest zijn als nu.


Bron: PalmAddicts: Palm Deal in the Final Stretch

Bekijk de reacties of reageer Voeg toe aan eKudos

Door Gazpacho
21-03-2007 21:02:52

Gazpacho
Citaat:
It's crunch time for Palm

While it's hardly expanding at Google-like rates, Palm is still, in fact, growing. The company is expected by most analysts to beat the modestly disappointing guidance it issued last quarter after its latest model, the Treo 750, was delayed. Palm expects revenue of $400 million to $410 million in the quarter that just ended, up from $389 million in same quarter a year ago.

Meanwhile, Palm managed to push more Treo smart phones out the door in the last quarter of the 2006 calendar year than any other quarter. In 2005, Palm shipped 2 million Treos worldwide, and in 2006 that number climbed to 2.4 million, a 20 percent increase. The major U.S. mobile carriers continue to stock both the Palm OS and Windows Mobile versions of the Treo. Its carriers bought 617,000 Treos in the last quarter of 2006, a record, and a 42 percent jump over the previous year.

That sounds good until you add some context: The smart phone market grew 50 percent in the same time period, to 73.9 million units, according to Gartner, and Palm now has a meager 3.2 percent share of the market.
It's crunch time for Palm | CNET News.com

Zo ontzettend waar. Ik had het nog in een discussie erover met een Palmclubber, dat het niets uitmaakt als Palm per kwartaal nog steeds groeiende is, als de hele markt 10x zo snel groeit als Palm. Ik denk dat ze met meer innovatie en minder mismanagement zeker een grote speler hadden kunnen blijven: RIM van de Blackberries was eerst ook ontzettend klein, maar hadden het OS-gewijs en qua totaal pakket-aanbiedingen het in een vroeg stadium WEL voor mekaar, en heeft daardoor nu een zeer, zeer groot deel van de zakelijke markt in handen.

Waar men op Palm fora snobberig spreekt over het feit dat er 3 jaar lang geen "Treo-killer" is uitgebracht door de concurrentie, vergeet men voor het gemak dat Palm van een absolute leider in mobile computing is teruggezakt naar een nichespeler van zo'n 5%. Dus hoezo de Treo is niet te killen?

Ook wordt met veel weemoed gepraat over de legandarische Vx, welk form-factor als een ommekeer van de industrie wordt beschouwd. En dan lees je een hedendaags interview over CEO Ed Colligan die beweert dat Palm niet met mode- en ontwerpgrillen mee moet gaan en functionaliteit op nr 1 moet stellen, en dat daarom de Treo 680 nog steeds zoveel lijkt op de Treo 600 van 3 jaar geleden.

*zucht*

Ik ben wel benieuwd wie Palm gaat overnemen, of dat er een leuk dood lijk de kast uit komt vallen morgen.
Om een reactie te plaatsen moet je
geregistreerd en ingelogd zijn.
Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android