Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is sinds november 2000 actief op het Palmclub-forum en heeft sinds die tijd 907 nieuwtjes geschreven.

Gonny van der Zwaag gebruikt in het dagelijks leven een Apple iPhone.

Bekijk alle nieuwtjes van Gonny van der Zwaag

[Nieuws] Garmin dwingt ANWB tot rectificeren

 

Door: Gonny van der Zwaag


Publicatiedatum: 20 maart 2007


Garmin is niet blij met de navigatietest die de ANWB in het maartnummer heeft gepubliceerd. Volgens het bedrijf heeft de ANWB conclusies getrokken over de nuvi 360 terwijl er al een nieuwere nuvi 360T in de winkel lag. Gisteren werd er een schikking getroffen.

Bij een massatest van navigatietesten zijn er twee aanpakken mogelijk: je vraagt alle fabrikanten om een leenexemplaar en wacht vervolgens geduldig wat er aan spullen binnenkomt. Mocht een fabrikant je opschepen met een oud model, dan kun je het ongegeneerd afkraken: zo'n overjarig model zal vrijwel altijd tekortschieten en als achterhaald uit de test komen. Al zal een goede tester nog wel even de moeite nemen om te verwijzen naar een nieuwer model. Er is ook een andere aanpak: je gaat naar de winkel en koopt gewoon de systemen die je wilt testen. Dat is de aanpak die koopkrachtige instellingen zoals de ANWB en de Consumentenbond graag kiezen.

De ANWB kocht in september 2006 een aantal PND's en publiceerde pas in het maartnummer de testresultaten van de navigatietest. Garmin was daar niet blij mee: de als 'redelijk tot goed' beoordeelde nuvi 360 was inmiddels opgevolgd door de nuvi 360T met TMC-module. Garmin is van mening dat de test onzorgvuldig is gedaan en fouten bevat. Er wordt bijvoorbeeld gemeld dat er drukfouten in de gebruiksaanwijzing zaten, maar dit gold niet voor de Nederlandse versie. Omdat de markt van navigatiesystemen zo snel verandert, kunnen sommige producten al lang zijn opgevolgd door andere modellen, of voorzien zijn van nieuwe software. Begin deze maand gaf de ANWB al toe dat er 'schoonheidsfoutjes' in de test zaten, maar weigerde om te rectificeren. Garmin dreigde daarop met een kort geding. Maandag kwamen beide bedrijven tot een schikking. De ANWB heeft de test inmiddels van de website verwijderd en zal voor dinsdagochtend een rectificatie publiceren. Ze hebben dit inmiddels gedaan. Er komt ook een rectificatie in de Kampioen en de Autokampioen.


Volgens een woerdvoerder van de ANWB gaat de automobielclub niet door het stof en biljven de test zelf en de resultaten overeind. "Alleen de publicatie wordt aangepast", wat dat ook mag betekenen. Garmin was van plan de ANWB ook aansprakelijk te stellen voor geleden schade en wilde daarvoor een vergoeding hebben. In de schikking zijn geen afspraken over vergoedingen gemaakt, maar volgens de advocaat van Garmin kan er nog wel een claim volgen.


Bron: ANWB

Bekijk de reacties of reageer Voeg toe aan eKudos

Door metck
20-03-2007 10:05:03

metck
Het is natuurlijk ook niet slim van de ANWB om een test van navigatieapparatuur (volgens mij 1 van de snelst veranderende markten op het moment) over zo'n 6 maanden uit te smeren...

Off-topic
Iedereen weet wat een "PND" is?

Door Jozz
20-03-2007 10:45:56

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door metck Bekijk bericht
Het is natuurlijk ook niet slim van de ANWB om een test van navigatieapparatuur (volgens mij 1 van de snelst veranderende markten op het moment) over zo'n 6 maanden uit te smeren...

Off-topic
Iedereen weet wat een "PND" is?

Off-topic
Het lijkt me dat degenen die het niet weten Google of Wikipedia wel weten te vinden.

PND staat voor Personal Navigation Device (Wikipedia)

Door fransbr
20-03-2007 11:31:43

fransbr
De ANWB gaat steeds meer op de Consumentenbond lijken: tests laten uitvoeren door volslagen leken.
De speeltuinen-test was daar ook al een sterk staaltje van. Onze "dorpsspeeltuin", die nog maar recentelijk helemaal opgeknapt is met de nieuwste goedgekeurde speelattributen had de hoogste score wat betreft ligging, omgeving, etc. maar doordat de veiligheidsstandaard bij de ANWB belachelijk hoog lag scoorde deze speeltuin (net als de meeste speeltuinen in Nederland) toch een zware onvoldoende.

Maar ja, dat heb je met van die omhooggevallen organisaties als de ANWB en de Consumentenbond: als je last hebt van grootheidswaanzin ga je al snel denken dat jouw mening de waarheid is....
Door koekiemonster
20-03-2007 20:47:53

koekiemonster
Ha, ik ken die test. Hij is gepubliceerd in de ANWB Kampioen, maar ook enkele weken eerder in de Autokampioen.
In de test staat dat de gps-ontvangst op buitenwegen beroerder is dan de gps-ontvangst binnen de bebouwde kom .
Andere opmerking; de ene TomTom herneemt sneller na het verlaten van de parkeergarage dan de ander. Het was een TomTom ONE tegen een TomTom GO in ieder geval, volgens mij was de ONE degene die sneller een fix had.
Uit de test bleek in ieder geval niet heel erg veel kennis van zaken. Maargoed, ze maken hun traditie van oppervlakkig testen wel weer waar. Ik hoop maar dat niet al teveel mensen de ANWB Kampioen als hun lijfblad beschouwen .
Door Gazpacho
20-03-2007 20:50:53

Gazpacho
Citaat:
In de test staat dat de gps-ontvangst op buitenwegen beroerder is dan de gps-ontvangst binnen de bebouwde kom .


Toevallig ene Marcel Burger die de test deed, of bestaan er nog meer volledig incompetente mensen in gadget-review land?
Door koekiemonster
20-03-2007 21:01:09

koekiemonster
Ik vrees een andere incompetente (pseudo-)gadgetfreak .
Om een reactie te plaatsen moet je
geregistreerd en ingelogd zijn.
Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android