Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is sinds november 2000 actief op het Palmclub-forum en heeft sinds die tijd 907 nieuwtjes geschreven.

Gonny van der Zwaag gebruikt in het dagelijks leven een Apple iPhone.

Bekijk alle nieuwtjes van Gonny van der Zwaag

[Opinie] Is er nog toekomst voor de mobiele browser?

 

Door: Gonny van der Zwaag


Publicatiedatum: 08 maart 2007


Slecht nieuws voor NetFront-maker ACCESS: insiders vragen zich af of de mobiele webbrowser nog toekomst heeft. Mobiele browsers zijn er al sinds de opkomst van de WAP-browser, eind jaren 90, maar niemand gebruikt ze. Misschien omdat telefoons helemaal niet geschikt zijn om te browsen?

Volgens columnist Stephen Wellman van InformationWeek ligt de toekomst van het mobiele web in client-applicaties, niet in browsers. Met client-applicaties bedoelt Wellman toepassingen met slechts één of twee duidelijke functies: denk aan push e-mail of chat, maar ook applicaties zoals Google Maps. De echte succesverhalen van het mobiele web, zoals tekstberichten en push-mail op de BlackBerry, worden afgehandeld door client-applicaties, niet door browsers. Mobiele apparaten zijn goed in 1-op-1 lineaire communicatie, denk aan gesprekken, e-mailuitwisseling, instant messaging. Ze zijn minder geschikt om dingen te ontdekken en te achterhalen, bijvoorbeeld browsen en zoeken.

Wil je toch een zoekapplicatie ontwikkelen, zorg dan is de mobiele versie van [link=http://www.pssdir.com/]PSS[/link] een voorbeeld van hoe het wel moet. Personalisatie en gerichte zoekopdrachten is het geheim van PSS.


Bron: InformationWeek.com

Bekijk de reacties of reageer Voeg toe aan eKudos

Door postbus31
08-03-2007 16:06:32

postbus31
Wellicht gaat dit op voor de doorsnee gebruiker.
Ik persoonlijk kan me mijn device zonder browser niet voorstellen...... sterker nog, zonder browser had ik een aantal devices de afgelopen jaren niet eens gekocht.
Door Peter Bulthuis
08-03-2007 16:37:30

Peter Bulthuis
De telefoons zijn wel geschikt om mee te browsen. Alleen zijn de meeste websites niet erg geschikt om te bekijken op zo'n klein schermpje.
Er zou dus een applicatie moeten komen, die grote websites geschikt maakt/ rangschikt voor het gebruik op een mobiel. Waarbij je van boven naar beneden scrollt en niet van links naar rechts. En het daarnaast leesbaar blijft.
Door metck
08-03-2007 17:19:27

metck
Ik denk dat er altijd een toekomst is voor *goede* browsers zoals Netfront (een genot om te gebruiken op een TH55). Slechte browsers, als Blazer op de Treo 650, worden inderdaad niet veel gebruikt.
Door pve74
08-03-2007 19:13:08

Blazer is inderdaad niet best, maar bij gebrek aan beter gebruik ik 'm toch dagelijks op mijn LifeDrive. Ik denk dat als er inderdaad een betere browser beschikbaar komt (Netfront? Universe?) dat ik die zeker nog intensiever ga gebruiken.
Door domo
08-03-2007 20:44:42

domo
^^ eensch met metck

Als er zoveel webgebruik op normale pc's zou er toch een behoefte moeten zijn aan mobiele informatietoegang. Of je nu je pc opstart om je mail te checken of het meteen op je telefoon doet, qua info maakt het niet uit. Maar browsers zijn nog erg onvolwassen en simpelweg ontoereikend voor de wensen (denk aan mobiel bankieren). Daarnaast, even belangrijk, zijn websites zelden bruikbaar op mobiel formaat. Maar zonder afdoende gebruik gaat niemand z'n website aanpassen. Dus het is een beetje het appel-en-ei verhaal.

Dus mijn antwoord op de stelling is een volmondig ja. Ik snap de hunkering naar mobiele webapplicaties wel, maar is een goede (achtergrond) ondersteuning daarvan niet minstens zo belangrijk? Zie bijvoorbeeld Gmail (laat ik het even beschouwen als webapplicatie), dat drijft op een zeer goede ondersteuning voor het HTTP-protocol, javascript, DHMTL, stabiele verbinding etc. Sterker nog, voor Internet Explorer 6 (inmiddels 6 jaar oud) moesten al trucjes uitgehaald worden om het laten werken, laat staan Blazer
Door Gazpacho
09-03-2007 02:13:13

Gazpacho
Ik gebruik de laatste 6 maanden alleen Opera Mini. Wat een genot. Nooit meer je afvragen bij het invoeren van een webpagina (zoals bij Blazer, de standaard webbrowser van de Treo): gaat hij het wel doen?

Nee, hij gaat het doen, en nog goed ook.

Maar Opera Mini werkt volgens het principe dat de pagina wordt versimpeld op de servers van Opera voordat het naar je Palm verstuurd wordt. Volgens mij deed Netfront dat op de Sony Clie TH55 ook.

Blazer is echt een schande qua rendering van webpagina's. Daarnaast heb je op de Treo 650 vaak nog 2-5 seconden vertraging bij het opstarten omdat de DBCache geleegd moet worden. Schaam je, Palm.
Door Seven
09-03-2007 07:37:53

En ook ik gebruik de browser van m'n Treo nog dagelijks, en wel voor mobiel.ns.nl, om storingen te weten voor ik op t station ben.
Door metck
09-03-2007 11:00:50

metck
Blazer is op mijn Treo echt een drama. Een op de 2 keer crasht 'ie, pagina's worden heeeeel langzaam geopend en je kunt niet even snel terug naar de vorige webpagina. Misschie dan toch maar Opera Mini proberen...
Door postbus31
09-03-2007 11:39:26

postbus31
Opera mini is idd een goede browser. Alleen jammer dat het via Orange alleen werkt met internet acces, en niet zoals blazer: http via het wap portal. (kost geen Mb's)
Om een reactie te plaatsen moet je
geregistreerd en ingelogd zijn.
Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android