Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

F. Breukelman

F. Breukelman

F. Breukelman is sinds oktober 2003 actief op het Palmclub-forum en heeft sinds die tijd 121 nieuwtjes geschreven.

F. Breukelman gebruikt in het dagelijks leven een Palm Treo 650.

Bekijk alle nieuwtjes van F. Breukelman

[Nieuws] Amerikaanse politie implementeert Treo 700w's

 

Door: F. Breukelman


Publicatiedatum: 01 maart 2007


Palm heeft een deal gesloten met de SDPD (San Diego Police Department), een van de tien grootste politiedepartementen in de VS, waarbij deze een volledige uitrol zal doen van Treo 700w's onder Windows Mobile.

Door de implementatie van Treo 700w's kunnen agenten meer tijd op straat dan achter de computer doorbrengen en blijven ze beter met elkaar in contact. De IT-afdeling verwacht bovendien dat de Treo's simpel te onderhouden zijn en dat agenten dankzij draadloze technieken binnen drie minuten up-and-running kunnen zijn met alle benodigde applicaties op hun Treo.

De Treo 700w heeft een ingebouwde camera en ondersteuning voor het bekijken van foto's, is compact en heeft uitgebreide contactbeheermogelijkheden. Bovendien is hij met één hand te bedienen, waarmee hij volgens Palm van onschatbare waarde in het veld is. De Treo is bedoeld als vervanging van verouderde gsm's en pagers.

De agenten in San Diego krijgen onder andere toegang tot drie maatwerkprogramma's ontworpen voor de 700w:
  1. CalPhoto geeft toegang tot de fotodatabase van de Californische Justitie;
  2. eCad is een communicatiesysteem waarmee snel allerlei registratiegegevens opgevraagd kunnen worden (autokentekens, vuurwapens, strafblad);
  3. Arjis Global Query 2 is een systeem waarmee uitgebreidere onderzoekgegevens bekeken en gekoppeld kunnen worden.
Daarnaast kunnen agenten natuurlijk de standaard kalender, email etc. gebruiken.

Palm biedt technologische oplossingen die de efficiëntie van politie, ambulancepersoneel en brandweer enorm kunnen verbeteren. Zij zijn dan ook erg blij met deze belangrijke stap van de SDPD.


Bron: Police Run License Plates & Criminal Records Using Treo 700w Smartphones - Treo and PalmOS news

Bekijk de reacties of reageer Voeg toe aan eKudos

Door Boss
03-03-2007 11:36:58

Boss
Vraag ik me af waarom ze niet voor een (helaas van de concurrent) model hebben gekozen met ingebouwde GPS. Is toch wel handig bij veldwerk, voor inroepen van hulp etc.
Door eric40
03-03-2007 13:29:13

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Boss Bekijk bericht
Vraag ik me af waarom ze niet voor een (helaas van de concurrent) model hebben gekozen met ingebouwde GPS. Is toch wel handig bij veldwerk, voor inroepen van hulp etc.
Dit is niet echt meer nodig. Zie bijvoorbeeld de film 'Het Net' en bijvoorbeeld nu 'MobielThuis' van KPN. Met 'MobielThuis' kan KPN ook bepalen of dat je binnen 100 meter van je huis bent, waardoor je goedkoper belt. Juistheid van plaatsbepaling is wel afhankelijk van de dichtheid van zendmasten per gebied.

Zelf heb ik laatst voor een collega een Treo 750 uitgekozen als afscheidskado. Hoewel andere merktelefoons meer boden. GPS, ingebouwde WiFi, hogere resolutie camera, front camera e.d. En natuurlijk UMTS, want EDGE is geschiedenis. Bijvoorbeeld HTC TyTn is zo'n top-end telefoon (zonder GPS). Maar zo'n uitschuifbare toetsenbord lijkt mij niks. Volgens mij moet je iedere keer dat je gebeld word en je bezig bent met het toetsenbord, het toetsenbord inschuiven, het toestel draaien om vervolgens het gesprek te accepteren. Ben je klaar dan moet je andersom te werk gaan. Dan lijkt mij een toestel zoals een Treo 750 beter in gebruik. Maar het is dat de Samsung SGH-i600 er nog niet is want anders had ik die gekozen, met ingebouwde WiFi. Ook heb ik gekozen voor een WM5 OS ipv de Palm OS vanwege WiFi mogelijkheid.
Dus dat de politie voor Palm heeft gekozen kan dus gewoon aan het model en tijdstip liggen en niet aan de technisch specificatie. En vermoedelijk dat Palm Amerikaans is en misschien bij bedrijven 'binnenstapt' ipv dat ze op orders wacht.
iig goed gedaan Palm!
Om een reactie te plaatsen moet je
geregistreerd en ingelogd zijn.
Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android