Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is sinds november 2000 actief op het Palmclub-forum en heeft sinds die tijd 907 nieuwtjes geschreven.

Gonny van der Zwaag gebruikt in het dagelijks leven een Apple iPhone.

Bekijk alle nieuwtjes van Gonny van der Zwaag

[Gerucht] Overname van Palm nog slechts kwestie van tijd

 

Door: Gonny van der Zwaag


Publicatiedatum: 01 maart 2007


Het bieden op Palm is begonnen, als we de website Unstrung mogen geloven. Mogelijke kandidaat-kopers die nu worden genoemd zijn Nokia en een investeringsmaatschappij. Bronnen bij Palm en betrokken investment bankers zeggen dat de verkoop in de buurt van $20 per aandeel zal liggen.

Motorola werd eerder ook genoemd als mogelijke overnamekandidaat, maar die blijkt nu uit beeld verdwenen. Een goedgeinformeerde bron zegt dat een buyout door Motorola niet gaat gebeuren. Morgan Stanley is de bankier die de mogelijke verkoop gaat begeleiden en die nu met het bedrijf aan het shoppen is. Als een investeringsmaatschappij de koper is, dan past dat in een groeiende trend dat investeerders grote sommen geld neertellen voor om technologie in te kopen.


Bron: Unstrung - Mobile Applications - Palm Action Heats Up - Wireless Networking News Analysis

Bekijk de reacties of reageer Voeg toe aan eKudos

Door Gazpacho
01-03-2007 20:50:22

Gazpacho
Is het verstandig om nu een lading Palm-aandelen in te slaan?
Door RobB
01-03-2007 20:56:25

RobB
Waarom nu pas, deze geruchten gaan al enkele jaren. En ik heb geen idee wat het resultaat zal zijn. Einde Palm Os?? Nieuwe Palm Os?? Alleen nog maar Windows Mobile??
Door Gazpacho
01-03-2007 20:57:42

Gazpacho
Resultaat is koop van de aandelen tegen een hogere prijs dan de beurskoers, cash cash?

Palm wordt steeds lekkerderder voor een overname...
Door Gazpacho
03-03-2007 02:16:43

Gazpacho
Takeover Rumors Continue to Inflate Palm's Stock

$18.30! Een stijging van maar liefst 10%. Iemand is Palm aan het spekken.
Door rudyheidenis
03-03-2007 12:57:24

rudyheidenis
Jij toch zeker?
Door fransbr
20-03-2007 08:02:10

fransbr
Als we Unstrung nu mogen geloven wil Palm's management dat de deal (met wie dan ook) overmorgen (22 maart) rond is. In beeld zijn Nokia en Motorola, maar het management heeft liever een kleine overnamekandidaat en daarvoor zijn serieuze kandidaten: Texas Pacific Group en Silver Lake Partners.
Door Peter Bulthuis
20-03-2007 15:36:22

Peter Bulthuis
Net op het nieuws van RTL7 tijdens het praatje over de beurs. Geruchten blijken nu heel erg sterk te zijn dat Palm zelfs deze week al wordt overgenomen door een groot bedrijf. Waarbij de verslaggever Nokia en Motorola noemde.
Door Gazpacho
20-03-2007 15:38:26

Gazpacho
Ja, dat bedoel ik, sterkste geruchten in jaren.

Maar hoe sterker de geruchten, hoe kouder het water als je door het ijs zakt.

Maar ik geloof dat de toekomst van Palm er zonniger uitziet dan een jaar geleden, met het terugkopen van de licensies van ALP en de introductie van een nieuwe productlijn - hoewel dat laatste nog maar even af te wachten is hoe succesvol het wordt. Eigenlijk had ik een zooi aandelen moeten kopen vorige week, toen we merkten dat de geruchten deze keer wel heel hardnekkig waren. Maar zelfs als deze deal niet rondkomt, denk ik wel dat Palm er bovenop gaat krabbelen op de korte termijn. Lange termijn is afhankelijk van de kwaliteit van de producten die ze gaan lanceren, en wat de concurrentie doet.
Door Peter Bulthuis
20-03-2007 15:44:50

Peter Bulthuis
Volgens BNR Nieuwradio:

Unstrong.com maakte bekend dat het op korte termijn bekend zal maken dat Palm een overnamebod op de onderneming zal uitbrengen. Het bedrijf vraagt $ 20 per aandeel.
Door Gazpacho
20-03-2007 15:57:34

Gazpacho
Maar fransbr heeft wel gelijk wat betreft dat van alle berichten die je hoort, maar een bron is, en dat is de (niet-sensatie) blog unstrung.com.

Alle andere berichten die je hoort zijn hiervan afgeleid.
Door metck
20-03-2007 16:05:06

metck
Welke overnamekandidaat heeft jullie voorkeur?
Private equity lijkt me niets; Palm zal dan over een tijd, als er is afgeslankt en winstgevendheid lijkt te zijn verzekerd (en gekozen is voor Windows Mobile), weer verkocht worden.
Nokia en Motorola lijken me beide goede kandidaten. Misschien dat Motorola de meeste kansen voor Palm(OS) biedt, omdat Nokia toch wel serieus verknocht lijkt te zijn aan Symbian.
Door Gazpacho
20-03-2007 16:17:25

Gazpacho
Motorola heeft mijn voorkeur. Motorola wilde Palmsource al graag hebben, maar het is me niet duidelijk of dat is voor de contacten in China, of het PalmOS. Als het het PalmOS is, dan kan Motorola alsnog haar zin krijgen door Palm Inc. op te komen.

Nokia lijkt me niet logisch: die hebben met de E-serie al een uitstekende high-end lijn aan smartphones. Motorola heeft in feite geen zakelijke high-end lijn: de Q zit daar toch net iets onder. Wat raar is aan de berichten, is dat Motorola nu pas weer terug in de running is: dat betekent dat Palm een tijd met 3 partijen heeft onderhandeld, en nu pas weer met 4.

Hoe dan ook, ik denk dat Palm als merk niet moet verdwijnen, en ik denk dat de brand equity nog te hoog is om die door de WC te spoelen. Ik weet niet hoe ze het gaan doen als een van de grotere bedrijven Palm gaat overnemen.

Private equity lijkt mij eigenlijk wel wat, met een nieuwe PalmOS 7 op komst en een nieuwe productlijn. Als ik dat zo zie hebben ze er behoorlijk in geinvesteerd: dat gaan ze niet zomaar weggooien.

Feit blijft dat Palm met 4 miljoen verkochte smartphones per jaar een stofje is in de ogen van Nokia en Motorola, samen goed voor zo'n 100 miljoen verkochte smartphones. Het enige wat Palm nu nog bij elkaar houdt is het merk Palm, de -nogal koppige- loyale community, en de relatief grote hoeveelheden software en ontwikkelaars die ze nog uit hun gloriedagen hebben overgehouden.

Ik zit er eigenlijk serieus nog over na te denken om nog wat aandelen in te slaan. Ik durfde niet toen het op 16USD stond, had ik dat wel gedaan, dan had ik nu 20% winst gehad. Maarja, as is verbrande turf.
Door fransbr
20-03-2007 16:18:09

fransbr
De eerste processoren van Palm devices kwamen van Motorola. Gevoelsmatig heeft deze dus voorkeur boven een Finse GSM boer die Palm alleen mar zal willen hebben om concurrentie (Palm dus) uit te schakelen.
Door Gazpacho
20-03-2007 16:20:54

Gazpacho
Ik hoop niet dat ze dat nieuwe speeltje van Hawkins met PalmOS Garnet gaan uitrusten. Als dat zo is, gooi ik de handdoek ook in de ring, dan kan ik me niet voorstellen dat iemand Palm nog wil hebben.

Een nieuwe, succesvolle productlijn is wat Palm nodig heeft. Die transitie naar een smartphonefabrikant (de overname van Handspring is de enige goede managementbeslissing van de afgelopen 5 jaar) is leuk geweest, maar het worden nu allemaal melkkoeien die steeds minder melk beginnen te geven ten opzichte van de concurrentie.
Door metck
20-03-2007 16:33:26

metck
Nokia zal Palm, denk ik, inderdaad alleen maar kopen om een concurrent uit te schakelen.
Maar ja, Motorola... Ik weet het niet. De Palm Treo zou Motorola in elk geval een goede entree in de high end gebruikersmarkt geven.
En Gaz, kopen die aandelen: als Motorola na een tijd weg te zijn geweest, nu weer terug is in de onderhandelingen dan kan dat mijns inziens alleen maar betekenen dat Motorola meer biedt dan de andere kandidaten. (Deze tip is gratis! )
Door Gazpacho
20-03-2007 16:56:51

Gazpacho
"Philips!"

tic tic tic tic tic tic tic

"Fokker!"

Door Gazpacho
20-03-2007 17:14:32

Gazpacho
Citaat:
Motorola chief cancels speech
Zander staffer blames scheduling conflict

By Mike Hughlett
Tribune staff reporter
Published March 20, 2007

With his company in Wall Street's doghouse, Motorola Inc. Chief Executive Edward Zander canceled his keynote speech at the cell phone industry's annual U.S. trade show.

Cancellations by keynote speakers are "very rare," said Joe Farren, a spokesman for the wireless industry group CTIA. "People lobby for years, frankly, for a keynote address at CTIA Wireless."

A Motorola spokesman said the cancellation, made two weeks ago, has nothing to do with problems that have cropped up since the firm's cell phone division posted a terrible fourth quarter.

Zander had "an unforeseen scheduling conflict," said Motorola's Paul Alfieri.

Zander, a witty and engaging orator, had been booked several months ago to be one of two keynote speakers on March 27, the opening day of "CTIA Wireless 2007" in Orlando.

The wireless industry's annual confab is one of the nation's largest trade shows, with more than 40,000 people expected to attend this year,

CTIA's Farren wouldn't comment on whether Zander or Motorola lobbied for this year's keynote.

Motorola, the world's second largest cell phone-maker, stunned Wall Street in January when it announced a gaping profit shortfall in its cell phone division.

Then, with its stock down 30 percent from an October high, financier Carl Icahn took an interest in the company. Icahn has been snapping up shares and is running for a seat on Motorola's board -- a move management opposes.
Motorola chief cancels speech | Chicago Tribune

Oooooookay
Door RobB
20-03-2007 21:37:07

RobB
Niemand heeft het over Microsoft, ik hoop dat ik fout zit maar acht de kans toch wel aanwezig.
Zoals ik op een andere thread al vermeldde: ze zijn goed in maken van software en zeer zeker in marketing. De XBox is eigenlijk het enige hardware product wat ze tot nu toe gemaakt hebben (even afgezien van wat muizen en keyboards) en dat is ze misschien goed bevallen.
Enige tijd geleden gingen er al geruchten dat Microsoft zelf pocket pc's ging maken
Door Gazpacho
20-03-2007 21:44:24

Gazpacho
DAT zou echt de overname van de eeuw zijn zeg

Zal het management van Palm niet leuk vinden, maarja, het laatste woord is aan de aandeelhouders.
Door fransbr
21-03-2007 08:29:40

fransbr
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door RobB Bekijk bericht
De XBox is eigenlijk het enige hardware product wat ze tot nu toe gemaakt hebben (even afgezien van wat muizen en keyboards) en dat is ze misschien goed bevallen.
Is diezelfde xbox ook niet toevallig dat product waar ze zwaar verlies op leden? En is die xbox er nu eigenlijk alleen nog maar om Nintendo en Sony een hak te zetten?
Door RobB
21-03-2007 11:13:51

RobB
Op de game-consoles zelf wordt geen winst gemaakt, maar dit wordt ruimschoots goedgemaakt met de verkoop van de software.
Door Gazpacho
22-03-2007 00:53:12

Gazpacho
Uh-oh, Motorola heeft na de handelsdag in New York bekend gemaakt dat de cijfers er voor het afgelopen kwartaal miserabel uitzien (verlies!), en hebben en passant nog even hun Chief Financial Officer ontslagen.

Eh... volgens mij komt er morgen een dood lijk uit de kast van Palm vallen, met een Moto RAZR in de hand.

Goed, het kan nog allemaal uiteraard, maar de koers van Motorola is nu in de after trade 4% gedaald. Zo ongeveer de gehele waarde van Palm Inc.

Motorola warns of Q1 loss
Door Gazpacho
22-03-2007 00:56:31

Gazpacho
Overigens las ik dat in 2002 (voor mijn Palm-tijd) er plannen waren voor Motorola en Palm om samen een Smartphone te ontwikkelen. In 2002 waren er absoluut nog geen smartphones, featurephones etc. zoals wij die nu kennen. Blijkbaar is dit product nooit van de grond gekomen. Misschien zijn er nog oude Palmclubbers die hier iets meer over kunnen vertellen?

Citaat:
Palm is the unquestioned leader in the PDA market, with 60 percent of worldwide sales, but its success in the wireless market hasn't been as clear-cut.


Palm, Motorola to team on cell phone | CNET News.com
Door Gazpacho
22-03-2007 16:03:57

Gazpacho
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door metck Bekijk bericht
En Gaz, kopen die aandelen: als Motorola na een tijd weg te zijn geweest, nu weer terug is in de onderhandelingen dan kan dat mijns inziens alleen maar betekenen dat Motorola meer biedt dan de andere kandidaten. (Deze tip is gratis! )
Hee, Palm's aandelen zijn nu 10% in de min, bedankt voor de tip, metck!

Iedereen is Palm aandelen aan het dumpen, en men verwacht matige cijfers van Palm vanavond, plus de komende 12-18 maanden. Men denkt dat de Treo weer achterblijft met de groei ten opzichte van de markt, net als het voorgaande jaar.

Er wordt met geen woord gerept over de nieuwe productlijn van Palm. Zouden ze daar niks over mogen zeggen, of zouden ze het gewoon niet weten?
Door metck
22-03-2007 16:07:07

metck
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Gazpacho Bekijk bericht
Hee, Palm's aandelen zijn nu 10% in de min, bedankt voor de tip, metck!
Ik heb de afgelopen dagen verkocht
Door Gazpacho
22-03-2007 19:10:39

Gazpacho

Een erg spraakmakende aflevering van Stockwire, waar Jim Cramer een ex-hedge fund manager, waarin hij uitlegt dat het erg eenvoudig is om met behulp van een zak geld om strategisch aandelen te kopen, laat 'uitlekken' naar de pers dat er iets staat te gebeuren met een aandeel ("En vooral aan CNBC (een zakelijk TV station) uitlekken is belangrijk!") en investeringsmaatschappijen. Hierdoor gaat iedereen, volgens Cramer, als een kip zonder kop achter elkaar aan lopen waardoor de koers gaat stijgen. Ondertussen verkoop je al je aandelen weer en kijkt hoe de koers weer in elkaar zakt.

Zelfde gebeurd met Palm?
Om een reactie te plaatsen moet je
geregistreerd en ingelogd zijn.
Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android