Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

Gazpacho

Gazpacho

Gazpacho is sinds december 2002 actief op het Palmclub-forum en heeft sinds die tijd 681 nieuwtjes geschreven.

Gazpacho gebruikt in het dagelijks leven een Apple iPhone.

Bekijk alle nieuwtjes van Gazpacho

[Nieuws] Palm repareert beveiligingslek Find-functie slechts bij nieuwere Treo's

 

Door: Gazpacho


Publicatiedatum: 22 februari 2007


Een week geleden berichtte Infoworld.com over een beveiligingslek in de Find-functie van PalmOS Treo's. Gisteren werd Infoworld opgebeld door een manager van Palm, die de belofte deed dat Palm voor sommige Treo's hiervoor een ROM-update zal uitbrengen.

Het telefoontje kwam rechtstreeks van Marlene Somsak, Palm's VP van Corporate Communications. In een prettig gesprek verklaarde ze tegenover Infoworld dat er plannen zijn om deze security-bug aan te pakken met een ROM-update voor Cingular's Treo 680 en de Treo 700p van Sprint en Verizon. Zij verklaarde ook dat Palm erg voorzichtig moet zijn met het aanpakken van dit probleem, omdat het eventueel in conflict kan komen met andere programma's die op de Palm draaien.

Op de vraag of zij wist of er voor andere, oudere Treo modellen ROM-updates zouden komen met een fix voor dit probleem, kreeg Infoworld een ontwijkend antwoord: er zou een lopend onderzoek aan de gang zijn. Echter, Somsak verklaarde ook dat oudere Palms zoals de Treo 650 eigenlijk al 'door de geplande updates heen zijn', en dat het dus zeer onwaarschijnlijk is dat deze ooit nog een ROM-update krijgen.

De conclusie van Infoworld is dan ook dat het een leuk gebaar is dat Palm rechtstreeks belt met journalisten, maar dat het antwoord wat te wensen over laat voor de echte Palm-liefhebber.

Ondertussen is er door een onafhankelijke ontwikkelaar al een onoffociŽle patch uitgebracht voor de security-bug. Zie dit nieuwsartikel.


Bron: Security Adviser | InfoWorld | Update to Treo vulnerabilty entry | February 20, 2007 02:07 PM | By Roger Grimes

Bekijk de reacties of reageer Voeg toe aan eKudos

Door Gazpacho
22-02-2007 14:06:32

Gazpacho
Okee, mag ik hier weer even mijn gal over spuiten?

Citaat:
Wat zorgelijker is, is dat op 14 augustus 2006 Palm al genotificeerd werd over dit probleem, maar op 19 januari 2007 heeft laten weten dit probleem niet aan te zullen pakken. Daarop heeft Symantec uiteindelijk besloten deze bug bekend te maken in het openbaar.
Verschillende Palm-sites waaronder de Palmclub hebben dit bericht op Infoworld overgenomen, en TOEN PAS kreeg Infoworld.com een telefoontje van de VP van Corporate Communications met uitleg van hoe en wat en ja, er gaan het WEL patchen op de nieuwere apparaten maar niet op de oude?

Fijn dat een bedrijf pas in actie komt wanneer een fout openbaar wordt gemaakt.
Door postbus31
22-02-2007 14:23:06

postbus31
Citaat:
Somsak verklaarde ook dat oudere Palms zoals de Treo 650 eigenlijk al 'door de geplande updates heen zijn', en dat het dus zeer onwaarschijnlijk is dat deze ooit nog een ROM-update krijgen.
Grrrrrrrrrrrr
Door GJHartog
22-02-2007 14:52:50

GJHartog
Dan wordt er aardig wat gemopperd op Microsoft, met hun fouten, maar als er echt een kritiek gevonden wordt, dan wordt het ook voor oudere versies gewoon opgelost. Voor Windows XP wordt de support zelfs 13 jaar op veiligheidslekken! Dat noem ik nog eens support. Als er geen patch voor de 650 komt zou ik dat een hele slechte zaak vinden
Door postbus31
22-02-2007 15:15:55

postbus31
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door GJHartog Bekijk bericht
......... Als er geen patch voor de 650 komt zou ik dat een hele slechte zaak vinden
Lijkt me toch dat het wereldwijd verkochte aantal 650's nu nog groter is dan 680's
Door Gazpacho
22-02-2007 15:55:45

Gazpacho
Waar Palm om geeft is het aantal *nog te verkopen* Treo's van een bepaald model.
Door GJHartog
22-02-2007 16:00:32

GJHartog
Ongetwijfeld, en ik zie de grap van je opmerking ook echt wel, maar aan de andere kant, dit zou absoluut niet handig zijn, hoeveel Treo's worden er wereldwijd zakelijk gebruikt, en hoeveel bedrijven zouden blij zijn met een dergelijk veiligheidslek wat niet opgelost zou worden? Ondanks dat het een verouderd model is? Ik denk dat bij een eventuele vervolgaanschaf Palm dan niet hoog op de lijst komt van in aanmerking komende bedrijven...
Door metck
22-02-2007 16:35:31

metck
Nou vind ik het lek nou niet bijzonder gevaarlijk, maar het gemak waarmee Palm dit soort, in mijn ogen arrogante, beslissingen neemt en ook mededeelt aan het grote publiek is wederom stuitend.
Door Peter Bulthuis
23-02-2007 21:19:30

Peter Bulthuis
Het gaat er toch om dat als je Palm is beveiligd met een wachtwoord, dat je met de Findfunctie gegevens naar boven kunt halen.

Ik heb dat uitgeprobeerd op mijn Treo 650, maar ik krijg de findfunctie niet aan de gang. Als ik de Treo aan doe, krijg ik een melding om een wachtwoord in te vullen. Probeer ik Find te activeren, dan gebeurt er niets.

Hoe zit dat bij jullie?
Door Gazpacho
23-02-2007 21:29:53

Gazpacho
Bel 112 en probeer het opnieuw.

Zie ook de link naar het eerdere artikel in het bovenstaande artikel.
Door Peter Bulthuis
23-02-2007 21:36:48

Peter Bulthuis
Aha! Maar dat is toch alleen maar handig? Als de dief namelijk maar lang genoeg met 112 blijft bellen, kan worden gelokaliseerd waar hij zich bevindt. En kan de politie meteen ingrijpen!
Om een reactie te plaatsen moet je
geregistreerd en ingelogd zijn.
Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android