Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

Gazpacho

Gazpacho

Gazpacho is sinds december 2002 actief op het Palmclub-forum en heeft sinds die tijd 681 nieuwtjes geschreven.

Gazpacho gebruikt in het dagelijks leven een Apple iPhone.

Bekijk alle nieuwtjes van Gazpacho

[Nieuws] Palm's marktaandeel in Canada afgelopen jaar verdubbeld?

 

Door: Gazpacho


Publicatiedatum: 21 februari 2007


Recentelijk zijn er veel berichten van marktonderzoekers verschenen, waarin gemeld wordt dat het globale marktaandeel van PalmOS en Palm dalende is. Op Palmaddicts is er echter een bericht geplaatst dat het in Canada juist zeer goed gaat met Palm.

In het bericht van Palmaddicts wordt niet specifiek gesproken over een bronvermelding. Maar tussen de regels door zou men kunnen opmaken dat het om een gedetailleerd onderzoek gaat binnen het algemene onderzoek van Canalys, waar de Palmclub afgelopen week over heeft bericht. Volgens het artikel op Palmaddicts is het marktaandeel van Palm in Canada met 100% gegroeid van 13% in 2005 naar 26% in 2006. De groei zou te verklaren zijn door betere distributieroutes voor Palm's producten in Canada.

Daarnaast is te zien dat er op de Canadese markt eigenlijk maar twee marktleiders zijn: RIM (van de Blackberry-apparaten) en Palm.
Bron: PalmAddicts: Palm Treo Smartphone Canadian Market Share Jumps to 26%

Bekijk de reacties of reageer Voeg toe aan eKudos

Door Gazpacho
21-02-2007 11:22:58

Gazpacho
Okee, ik heb er een beetje moeite mee dit bericht te geloven.

1) Het komt van Palmaddicts af, zonder specifieke bronvermelding (pagina/hoofdstuk van het Canalys rapport). Sammy van Palmaddicts plaatst vaak integraal zo snel mogelijk berichtjes op zijn site.
2) Het rapport van Canalys kost EUR 1995 om te bestellen, het lijkt me niet dat Palmaddicts dat zelf besteld heeft?
3) Waarom zouden de beschrijvingen taart-diagrammen in een 1995 EUR-kostende rapport door elkaar heen lopen, alsof het een Excel amateur betreft?
4) Treocentral heeft het bericht overgenomen, maar als ik de poster tot twee keer toe vraag waar hij het vandaan heeft, dan blijft het angstvallig stil. (Van Palmaddicts waarschijnlijk).
Door metck
21-02-2007 11:59:07

metck
En (wat mij betreft)
5) Palmaddicts is ongelofelijk bevooroordeeld als het om Palm(OS) gaat.
Door domo
21-02-2007 21:21:18

domo
Is dit dan nieuws of een gerucht?
Door Gazpacho
21-02-2007 21:41:11

Gazpacho
Ik heb de tag 3x veranderd bij het schrijven van het nieuwtje: Palmaddicts heeft nu even de voordeel van mijn twijfel.

Aha 'opgelost':

Palm market share doubles in Canada - TreoCentral.com

Het PR bureau van palm canada heeft blijkbaar toestemming gekregen om het een en ander aan de online community uit te brengen. Als je de bron van Palmaddicts quote (en ook dus die ene "meeechelle" user van Treocentral) dan kom je wel op een persoontje uit die iets met marketing doet.

Citaat:
Yup, the info did come directly from Canalys, but Mike didn’t have to shell out 2K for the report – Palm bought the full report and shared some info with us (their PR agency), and we got permission to share with the Palm online community. The data reflects market share for QWERTY smartphones, and it’s a great reflection of the busy year Palm Canada’s had - more product launches than ever before (700wx, 700p and 680), launch of the first Windows-based device with the wx, and great reviews all around. Oh ya.. and the Treo’s star cameos in movies and TV shows hasn’t hurt.. personally, I’ve been feeling quite Jack Bauer-esque with my 680 these days.
Even een verduidelijking nog van haar: het gaat om QWERTY-smartphones.

Ik ga daar verder geen conspiracy-verhaal achter zoeken dan. Ik vind het nog steeds wel belachelijk dat de taartdiagrammen zo onnoemelijk lelijk en onleesbaar zijn in een rapport waar je 2000 EUR voor neer moet tellen.
Door metck
22-02-2007 09:42:42

metck
Neuh, een conspiracy zou ik er ook niet achter zoeken (al ben ik wel net als Bauer een treowarrior...). Ik geloof het alleen nog steeds niet
Om een reactie te plaatsen moet je
geregistreerd en ingelogd zijn.
Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android